Baby in stuitligging

Stuitligging

Ligt je baby in stuitligging en wil jij graag je baby op een zachte, natuurlijke manier aanmoedigen om te draaien?

De meeste baby’s draaien tussen de 32 en de 37 weken vanuit stuitligging naar hoofdligging. Dus geen zorgen als je baby nog in stuit ligt. Ongeveer 3-4% van de baby’s ligt nog in stuit aan het einde van de zwangerschap. Dus de kans is groot dat je baby nog gaat draaien vanuit stuitligging naar hoofdligging. Al dan niet met wat hulp. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je baby in stuit ligt. Bijvoorbeeld door gebrek aan ruimte in je bekken, baarmoeder en banden. Wist je dat bijvoorbeeld je eigen houding ook van invloed kan zijn op hoeveel ruimte je in je bekken hebt en hoe je baby ligt? Doormiddel van oefeningen en technieken zoals: moxa therapie, spinningbabies en meditatie. Hiermee vergroot je de kans dat je baby zelf draait vanuit stuit naar hoofdligging tot wel 80%.

Zelf aan de slag om je baby te laten draaien

In deze video laat ik een aantal oefeningen zien die je gewoon thuis kunt doen en die je baby aanmoedigen om te gaan draaien. Het doel van deze oefeningen is dat je meer ruimte creëert in je bekken en in je baarmoeder, waardoor je baby meer ruimte krijgt om zelf te gaan draaien. En je maakt ook handig gebruik van de zwaartekracht. Je kunt al beginnen met deze oefening vanaf 32 weken zwangerschap!

Tip! Ga na het doen van deze oefeningen niet meteen zitten (want dat verkleind je bekken weer) maar ga bijvoorbeeld een stukje wandelen.

Meer hulp bij je baby in stuitligging?

Als je nog vragen hebt over stuitligging, kun je altijd even contact met ons opnemen. Wist jij dat we ook handige stuitpakketten aanbieden? Waarin je zelf thuis aan de slag kan om je baby op een zachte, veilige manier aan te moedigen om te draaien naar hoofdligging. In het pakket vind je oa nog meer oefeningen, moxa therapie, meditatie en meer! Hiermee vergroot je de kans dat je baby zelf draait vanuit stuit op een zachte, niet geforceerde manier naar hoofdligging.
Ook is het mogelijk om bij ons een stuitconsult te boeken, hierin gaan we samen aan de slag om jouw kindje te helpen draaien.

[/av_textblock]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.