Bengkung Belly binding

Het buikbinden is al een eeuwenoude methode om de moeder te helpen bij haar herstel. De buikwikkel zorgt ervoor dat de buikspieren en organen weer naar hun oorspronkelijke plek toe kunnen komen, de warmte zorgt voor een goede doorbloeding en stimuleert het lichaam om de afvalstoffen sneller op te ruimen. En daarnaast heeft de doek ook een ontzettend groot emotioneel effect, sommige moeders ervaren een leeg gevoel na de bevalling en hebben last van hun hangende buik. De doek biedt geborgenheid, veiligheid en stevigheid. Ook werkt het voor een goede houding bij bijvoorbeeld het voeden en tegen (lage) rugpijn.

Voordelen bengkung belly binding:

  • Het helpt de ribbenkast, de buik, heupen en bekken weer naar elkaar toe en op hun plek te komen.
  • Het ondersteund de buikspieren die in de zwangerschap uit elkaar zijn gegaan en weer terug moeten veren.
  • Het vermindert vochtophoping en gasvorming in de buik.
  • Het vermindert het gevoel van ‘leegheid’ in je buik na de bevalling.
  • Het koestert en omarmt de moeder in een periode van kwetsbaarheid en herstel.
  • Als je de wikkel draagt krijg je als vanzelf een goede, rechte houding.
  • Tijdens het voeden voorkomt het dat je voorover gaat ‘hangen’.
  • Het vermindert de tijd van postpartum vloeien omdat het proces van vloeien wordt versneld.
  • Bij een miskraam of doodgeboren kindje kan buikbinden zowel het emotionele als fysieke herstel bespoedigen.
  • Het voelt ontzettend fijn aan!

Het is een fabel dat de bellybind doek niet gedragen zou mogen worden, omdat dan de buikspieren lui zouden worden. Eerst moeten de buikspieren, bindweefsel en organen weer naar elkaar toe komen, voordat deze weer aan het werk kunnen gaan. De doek ondersteunt hierbij.

Belly binding in Limburg en Noord-Brabant

Je kunt beginnen met buikwikkelen vanaf ongeveer 4 dagen na je bevalling (na een keizersnede is dit 4 a 5 weken, afhankelijk van je herstel)
De eerste 2 weken kun je de belly bind tot wel 24u per dag dragen. Daarna is 6 tot 10u voldoende. En kan dit bijvoorbeeld ook ‘s nachts plaatsvinden of juist als je actiever in het huishouden bent. Je kunt de doek tot ongeveer 4 maanden na je bevalling gebruiken. Maar voor de meeste moeders is de eerste paar weken de doek gebruiken al voldoende voor het verdere herstel. Meestal vindt de behandeling bij jou thuis plaats (of in het ziekenhuis/kraamhotel) zodat jij de deur niet uit hoeft. We stemmen de behandeling af op jouw behoefte/wensen, niets moet.

De behandeling:bengkung belly binding

De bellybind behandeling kan er als volgt uit zien. We hebben keuze uit twee pakketten.

Pakket 1:

-Voetenbadje met kruidenthee
-Masseren van de buik met speciale kruidenpasta die herstel bevordert
-Klei packing met zuivere Franse klei die effectief overtollig vocht en afvalstoffen ontrekt
-Voetmassage terwijl de klei intrekt
-Het aanleren van het bellybinden op verschillende manieren

De kosten zijn €119,- (exclusief reiskosten €0,30 per km vanaf Weert) dit is inclusief huur van de doek en gebruik van de oliën en kruiden* we zijn hiervoor ongeveer 2 uur bij jullie.

Pakket 2:

-Voetenbadje met kruidenthee
-Masseren van de buik met speciale kruidenpasta die herstel bevordert
-Moxa therapie* op specifieke acupunctuurpunten, die de baarmoeder verwarmen en helpen bij herstel
-Klei packing met zuivere Franse klei die effectief overtollig vocht en afvalstoffen ontrekt
-Voetmassage terwijl de klei intrekt
-Het aanleren van het bellybinden op verschillende manieren

De kosten zijn €149,- (exclusief reiskosten €0,30 per km vanaf Weert) dit is inclusief huur van de doek en gebruik van de oliën en kruiden* we zijn hiervoor ongeveer 2,5 uur bij jullie.

Vind je het niet fijn om gemasseerd te worden of een van de andere behandelingen te ontvangen? Uiteraard hoeft dit niet en kunnen we ook alleen het bellybinden doen, we kunnen het consult helemaal op jouw wensen aanpassen! Laat dit ons even weten.

Wil je graag zelf aan de slag? Dan is ons DIY belly binding doek pakket iets voor jou! Inclusief duidelijke tutorials.

Good to know:

-Het is fijn als er iemand anders is om op je baby en eventueel andere kinderen te letten, zodat jij even helemaal kunt ontspannen en je geen zorgen hoeft te maken.
-Het is fijn als de ruimte lekker verwarmd is.
-Ik kan het binden naast dat ik het jou aanleer ook aan je partner, zus, vriendin, moeder etc. aanleren.
-Je kunt in je zwangerschap al contact opnemen, zodat ik je in de maand van je uitgerekende datum in de agenda kan zetten en je zeker bent van een plekje op korte termijn na je bevalling. Maar je kunt ook na je bevalling contact met mij opnemen in je kraamtijd of zelfs in de periode daarna!
-Ik neem mijn massagetafel mee, gaat dit niet met de ruimte? Geef dit dan even aan, dan kan ik ook op de bank of het bed masseren.
-Het is voor mij fijn om niet te ver te hoeven tillen/trappen op te gaan met de massagetafel. Mocht dat wel nodig zijn omdat je boven een fijne ruimte hebt voor de behandeling, dan is een beetje hulp met tillen (door bijvoorbeeld je partner) wel gewenst.

*Moxa therapie is een speciale kruidenstick die boven acupunctuur punten op je lichaam gehouden worden. Dit is een fijn, warm en comfortabel gevoel. De moxa sticks geven wel een wierrook geur af, daarom is het belangrijk dat de baby zich niet in dezelfde ruimte bevindt en de ruimte erna goed gelucht kan worden.

*de doek huur je voor 6-8 weken, daarna wordt de doek weer bij mij terug ingeleverd of terug gestuurd. De verzendkosten zijn voor eigen rekening. Wassen en strijken van de doeken doen wij. Indien de doek bij terugkomst kapot of niet niet meer schoon te krijgen is, wordt er €65,- in rekening gebracht.
Wil je de bellybind doek graag kopen? Zodat je hem helemaal op jou maat kan knippen? Dat kan! Dan betaal je €65,- extra.

Enthousiast geworden? Of nog vragen? Hieronder kun je contact met ons opnemen.

Aanvraag

×