Bengkung Belly binding

Het buikbinden is al een eeuwenoude methode om de moeder te helpen bij haar herstel. Ik kan zowel op de Bengkung Belly Binding manier binden of met een andere simpelere techniek. We kijken samen even wat het beste voor jou is. De buikwikkel zorgt ervoor dat de buikspieren en organen weer naar hun oorspronkelijke plek toe kunnen komen, de warmte zorgt voor een goede doorbloeding en stimuleert het lichaam om de afvalstoffen sneller op te ruimen. En daarnaast heeft de doek ook een ontzettend groot emotioneel effect, sommige moeders ervaren een leeg gevoel na de bevalling en hebben last van hun hangende buik. De doek biedt geborgenheid, veiligheid en stevigheid. Ook werkt het voor een goede houding bij bijvoorbeeld het voeden en tegen (lage) rugpijn.

Voordelen bengkung belly binding:

  • Het helpt de ribbenkast, de buik, heupen en bekken weer naar elkaar toe en op hun plek te komen.
  • Het ondersteund de buikspieren die in de zwangerschap uit elkaar zijn gegaan en weer terug moeten veren.
  • Het vermindert vochtophoping en gasvorming in de buik.
  • Het vermindert het gevoel van ‘leegheid’ in je buik na de bevalling.
  • Het koestert en omarmt de moeder in een periode van kwetsbaarheid en herstel.
  • Als je de wikkel draagt krijg je als vanzelf een goede, rechte houding.
  • Tijdens het voeden voorkomt het dat je voorover gaat ‘hangen’.
  • Het vermindert de tijd van postpartum vloeien omdat het proces van vloeien wordt versneld.
  • Bij een miskraam of doodgeboren kindje kan buikbinden zowel het emotionele als fysieke herstel bespoedigen.
  • Het voelt ontzettend fijn aan!

Het is een fabel dat de bellybind doek niet gedragen zou mogen worden, omdat dan de buikspieren lui zouden worden. Eerst moeten de buikspieren, bindweefsel en organen weer naar elkaar toe komen, voordat deze weer aan het werk kunnen gaan. De doek ondersteunt hierbij.

Belly binding in Limburg en Noord-Brabant

Je kunt beginnen met buikwikkelen vanaf ongeveer 4 dagen na je bevalling (na een keizersnede is dit 4 a 5 weken, afhankelijk van je herstel)
De eerste 2 weken kun je de belly bind tot wel 24u per dag dragen. Daarna is 6 tot 10u voldoende. En kan dit bijvoorbeeld ook ‘s nachts plaatsvinden of juist als je actiever in het huishouden bent. Je kunt de doek tot ongeveer 4 maanden na je bevalling gebruiken. Wil je hem nog langer gebruiken dan is het goed om lichte buikspier en bekkenbodem oefeningen te doen. Ik kom de behandeling bij jou thuis geven (of in het ziekenhuis/kraamhotel) zodat jij de deur niet uit hoeft. Ik ben bereid, omdat er weinig aanbieders zijn om verder te reizen. We stemmen de behandeling af op jou behoefte/wensen. Niets moet.

De behandeling:bengkung belly binding

Ik begin meestal met een kopje thee en het luisteren naar jou verhaal, is er misschien iets dat je kwijt wilt? Over de bevalling of het prille moederschap of  misschien iets anders. Daarna leg ik rustig uit wat we gaan doen.
Ik kan beginnen met het verwarmen van de buik en organen dit doe ik doormiddel van een massage met speciale kruidenpasta of magnesiumolie. Dit heeft een helende werking en stimuleert afvalstoffen en overtollig vocht om het lichaam te verlaten. Vind je het niet fijn om gemasseerd te worden? Uiteraard hoeft dit niet en kunnen we ook alleen het belly binden doen. Daarnaast kan ik ook de buik verwarmen doormiddel van moxa therapie. Dit is een speciale kruidenstick die boven acupressuur punten op je lichaam gehouden worden. Dit is een fijn, warm en comfortabel gevoel. De moxa sticks geven wel een intense geur af, daarom is het belangrijk dat de baby zich niet in dezelfde ruimte bevindt en de ruimte erna goed gelucht kan worden. Eventueel kan ik ook een packing doen, waarin de buik met de olie ingepakt wordt met een plastic laagje, zodat de kruiden nog beter in de buik kunnen trekken. Overigens is dit geen must en kan de pasta/olie ook zonder packing intrekken. Terwijl dit intrekt, kan ik je een fijn voetenbadje geven en/of je voeten masseren.
Daarna start ik met het belly binden, we kijken even welke methode voor jou het fijnste is. Ik kan de bind methode ook aan je partner, moeder, zus, vriendin etc. leren.
Wil je liever alleen het belly binden en niet de (voet)massage/moxa? Dan kan dit uiteraard ook! We passen het consult precies op jou behoefte aan.

Je kunt de behandeling ook combineren met bijvoorbeeld een yoni steam behandeling, sluitingsritueel, voetreflexmassage of een uitgebreide kraammassage. Kijk hiervoor even bij mijn alles in 1 verwenpakket.

Kosten bengkung belly binding:

De kosten voor de bellybind behandeling zijn €105,-, ik ben dan ruim 90 minuten bij jullie. Dit is inclusief huur van de doek en gebruik van de oliën en kruiden*. Maar exclusief reiskosten. (€0,30 per km vanaf Budel)
Wil je de bellybind doek graag kopen? Zodat je hem helemaal op jou maat kan knippen? Dat kan! Dan betaal je €50,- extra. Als je ook gebruik wilt maken van de moxa betaal je €10,- extra en mag je de moxa sticks houden.

Wil je graag zelf aan de slag? Dan is ons DIY belly binding doek pakket iets voor jou! Inclusief duidelijke tutorials.

Heb je andere wensen wil je iets wel/niet? Alles is bespreekbaar neem ook hiervoor even contact met mij op.

Good to know:

-Het is fijn als er iemand anders is om op je baby en eventueel andere kinderen te letten, zodat jij even helemaal kunt ontspannen en je geen zorgen hoeft te maken.
-Het is fijn als de ruimte lekker verwarmd is.
-Ik kan het binden naast dat ik het jou aanleer ook aan je partner, zus, vriendin, moeder etc. aanleren, zo kun je de behandeling zelf herhalen.
-Je kunt in je zwangerschap al contact opnemen, zodat ik je in de maand van je uitgerekende datum in de agenda kan zetten en je zeker bent van een plekje op korte termijn na je bevalling. Maar je kunt ook na je bevalling contact met mij opnemen in je kraamtijd of zelfs in de periode daarna!

Je kunt hieronder even contact met mij opnemen of door even een belletje/appje op 0637192957

*(de doek huur je voor zes weken, na de zes weken wordt de doek weer bij mij terug ingeleverd of terug gestuurd de verzendkosten zijn voor eigen rekening, indien de doek kapot of niet schoon is, wordt alsnog de €50,- in rekening gebracht)

Aanvraag

×