Bellybinden

Bengkung Belly binding

Het buikbinden is al een eeuwenoude methode om de moeder te helpen bij haar herstel.

De buikwikkel zorgt ervoor dat de buikspieren en organen weer naar hun oorspronkelijke plek toe kunnen komen, de warmte zorgt voor een goede doorbloeding en stimuleert het lichaam om de afvalstoffen sneller op te ruimen. En daarnaast heeft de doek ook een ontzettend groot emotioneel effect, sommige moeders ervaren een leeg gevoel na de bevalling en hebben last van hun hangende buik. 

De doek biedt geborgenheid, veiligheid en stevigheid. Ook werkt het voor een goede houding bij bijvoorbeeld het voeden en tegen (lage) rugpijn.

Wat krijg je

Voordelen bengkung belly binding

Het is een fabel dat de bellybind doek niet gedragen zou mogen worden, omdat dan de buikspieren lui zouden worden. Eerst moeten de buikspieren, bindweefsel en organen weer naar elkaar toe komen, voordat deze weer aan het werk kunnen gaan. De doek ondersteunt hierbij.

Meer info

Belly binding in Limburg en Noord-Brabant

Je kunt beginnen met buikwikkelen vanaf ongeveer 4 dagen na je bevalling (na een keizersnede is dit 4 a 5 weken, afhankelijk van je herstel)

De eerste 2 weken kun je de belly bind tot wel 24u per dag dragen. Daarna is 6 tot 10u voldoende. En kan dit bijvoorbeeld ook ‘s nachts plaatsvinden of juist als je actiever in het huishouden bent. Je kunt de doek tot ongeveer 4 maanden na je bevalling gebruiken. Maar voor de meeste moeders is de eerste paar weken de doek gebruiken al voldoende voor het verdere herstel. Meestal vindt de behandeling bij jou thuis plaats (of in het ziekenhuis/kraamhotel) zodat jij de deur niet uit hoeft. We stemmen de behandeling af op jouw behoefte/wensen, niets moet.

Bellybinden

De behandeling

De bellybind behandeling kan er als volgt uit zien. We hebben keuze uit twee pakketten.

Pakket 1

 • Voetenbadje met kruidenthee
 • Masseren van de buik met speciale kruidenpasta die herstel bevordert
 • Klei packing met zuivere Franse klei die effectief overtollig vocht en afvalstoffen ontrekt
 • Voetmassage terwijl de klei intrekt
 • Het aanleren van het bellybinden op verschillende manieren

De kosten zijn €135,- (exclusief reiskosten €0,30 per km vanaf Weert) dit is inclusief huur van de doek en gebruik van de oliën en kruiden* we zijn hiervoor ongeveer 2 uur bij jullie.

Kom je liever bij ons op de praktijk Weert? Dan zijn de kosten €119,-

Pakket 2

 • Voetenbadje met kruidenthee
 • Masseren van de buik met speciale kruidenpasta die herstel bevordert
 • Moxa therapie* op specifieke acupunctuurpunten, die de baarmoeder verwarmen en helpen bij herstel
 • Klei packing met zuivere Franse klei die effectief overtollig vocht en afvalstoffen ontrekt
 • Voetmassage terwijl de klei intrekt
 • Het aanleren van het bellybinden op verschillende manieren

De kosten zijn €169,- (exclusief reiskosten €0,30 per km vanaf Weert) dit is inclusief huur van de doek en gebruik van de oliën en kruiden* we zijn hiervoor ongeveer 2,5 uur bij jullie.

Kom je liever bij ons op de praktijk in Budel of Weert? Dan zijn de kosten €149,-

Extra info

Vind je het niet fijn om gemasseerd te worden of een van de andere behandelingen te ontvangen?

Uiteraard hoeft dit niet en kunnen we ook alleen het bellybinden doen, we kunnen het consult helemaal op jouw wensen aanpassen! Laat dit ons even weten.

Wil je graag zelf aan de slag? Dan is ons DIY belly binding doek pakket iets voor jou! Inclusief duidelijke tutorials.

Good to know

 • Het is fijn als er iemand anders is om op je baby en eventueel andere kinderen te letten, zodat jij even helemaal kunt ontspannen en je geen zorgen hoeft te maken.
 • Het is fijn als de ruimte lekker verwarmd is.
 • We kunnen het binden naast dat we het jou aanleren ook aan je partner, zus, vriendin, moeder etc. aanleren.
 • Je kunt in je zwangerschap al contact opnemen, zodat we je in de maand van je uitgerekende datum in de agenda kunnen zetten en je zeker bent van een plekje op korte termijn na je bevalling. Maar je kunt ook na je bevalling contact met mij opnemen in je kraamtijd of zelfs in de periode daarna!
 • We nemen de massagetafel mee, gaat dit niet met de ruimte? Geef dit dan even aan, dan kan we ook op de bank of het bed masseren.
 • Het is voor ons fijn om niet te ver te hoeven tillen/trappen op te gaan met de massagetafel. Mocht dat wel nodig zijn omdat je boven een fijne ruimte hebt voor de behandeling, dan is een beetje hulp met tillen (door bijvoorbeeld je partner) wel gewenst.

*Moxa therapie is een speciale kruidenstick die boven acupunctuur punten op je lichaam gehouden worden. Dit is een fijn, warm en comfortabel gevoel. De moxa sticks geven wel een wierrook geur af, daarom is het belangrijk dat de baby zich niet in dezelfde ruimte bevindt en de ruimte erna goed gelucht kan worden.

*de doek huur je voor 6 a 7 weken, daarna wordt de doek weer bij ons terug ingeleverd of terug gestuurd. De verzendkosten zijn voor eigen rekening. Wassen en strijken van de doeken doen wij. Indien de doek bij terugkomst kapot of niet niet meer schoon te krijgen is, wordt er €55,- in rekening gebracht.
Wil je de bellybind doek graag kopen? Zodat je hem helemaal op jou maat kan knippen? Dat kan! Dan betaal je €55,- extra.

Enthousiast geworden? Of nog vragen? Hieronder kun je contact met ons opnemen.

Aanmelden

Bellybinden

Kunnen wij iets voor jou betekenen? Meld je dan hier aan! Eerst nog even contact om te kijken of alles bij je past? Dan kan je ons altijd bellen, appen of mailen.

DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.