Baby Yoga en baby massage

In de cursus baby yoga met baby massage leer je in drie weken tijd yoga en baby massage toe te passen bij je baby. Baby yoga betekent natuurlijk niet dat je baby in de lotus houding moet! Baby yoga houdt in dat je leuke spelletjes, liedjes en (gym)oefeningen doet. Die gericht zijn op het plezier de ontspanning en de ontwikkeling van je baby. Ook leer je je baby op een fijne, ontspannen manier te masseren en babykwaaltjes te verlichten.
Tijdens de cursus heb je echt even bewust aandacht voor elkaar.

Baby yoga is een combinatie van plezier en ontspanning en (onbewust) werk je ook aan de ontwikkeling van je kindje. Baby yoga bevordert het lichaamsbesef, maakt de spieren van je baby soepeler en tegelijkertijd sterker. Het stimuleert de bloedsomloop, de hersenen en het zenuwstelsel. Ook stimuleert het de binding tussen ouder en kind. De begeleidende liedjes en rijmpjes zijn erg leuk en geven houvast en herkenning. Ook is het erg leuk om andere ouders en kinderen uit de buurt te ontmoeten. Door de ontspannen setting is er ruimte om ervaringen te delen en vragen te stellen als je ergens in het ouderschap tegenaan loopt.

Ook leer je in de cursus baby yoga babymassagetechnieken toe te passen bij je baby die niet alleen heel ontspannend zijn, maar ook goed zijn voor de doorbloeding van de huid en de ontwikkeling van de zintuigen. We leren voetreflextechnieken toe te passen voor verlichting van o.a. (darm)krampjes, pijn en koorts. En we besteden aandacht aan babygebarentaal, baby’s kunnen vaak eerder gebaren maken dan dat ze kunnen praten. Zo kun je met je kindje communiceren doormiddel van gebaren. Doordat je ook steeds het woord erbij benoemt stimuleer je ook de taalontwikkeling van je kindje, baby’s gaan vaak door gebarentaal eerder praten!baby yoga

Tijdens de cursus doen we oefeningen aangepast aan het tempo en de ontwikkeling van je kindje. Het doel is vooral plezier en ontspanning voor kind én ouder. Actieve momenten worden afgewisseld met ontspanning. De interactie tussen ouder en kind wordt afgewisseld met spelletjes voor de hele groep.

De lessen baby yoga

Les 1: Introductie baby yoga, leuke oefeningen en liedjes, voetreflex, hand-outs met alle oefeningen en liedjes.

Les 2: Babymassage, baby yoga, (darm)krampjes/obstipatie verlichten.

Les 3: Baby yoga, babymassage, basisbevestigend dragen, baby gebarentaal.

Praktische informatie baby yoga

De cursus baby yoga duurt drie weken. Je kunt meedoen als je kindje tussen de 7 weken en de 12 maanden oud is.

De kosten van de cursus bedragen €55,-. Dit is inclusief de hand-outs en (natuurlijke)olie voor de massage.
De cursus gaat door bij minimaal drie aanmeldingen.

Tevens is het ook mogelijk om een privéles of een les samen met vriendin(nen) baby yoga te volgen bij jou thuis. De kosten hiervoor bedragen €69,- euro. (excl. reiskosten van €0,30 per km) Deze lessen duren een uur. En zijn incl. hand-outs en klein flesje olie. Mocht je hier meer informatie over willen, neem dan even contact met mij op.

Het is handig om je baby gemakkelijk zittende kleding aan te trekken. Het welzijn van de baby’s staat altijd voorop dus uiteraard is er ook de mogelijkheid om je baby te verschonen of te voeden als dat nodig is.

In mijn blog ‘Yoga is écht voor iedereen!’. lees je meer over baby yoga.

Samen met mijn dochter heb ik de lessen bij Julia gevolgd. Wat was dat leuk! Heel erg leuk om zo samen met je kindje bezig te zijn. Maar behalve dat het leuk is ben je ook heel bewust bezig met de motoriek en de ontwikkeling van je kindje. Echt een aanrader!

Mijn zoontje heeft zo genoten van deze cursus, we hebben er zoveel aan gehad! Heel fijn ook dat elk kindje de oefeningen in zijn eigen tempo mag doen en dat er voor iedereen even veel aandacht is. Julia geeft de lessen op een hele fijne, ontspannen manier ook is er genoeg ruimte voor eigen inbreng en vragen.

Dankzij de oefeningen voor de darmkrampjes en obstipatie heeft mijn dochter bijna nooit meer last. En als ze wel last van obstipatie of krampjes heeft weet ik welke oefeningen ik toe kan passen!

De combinatie tussen de oefeningen, spelletjes en liedjes van de baby yoga en de massagetechnieken die je leert vind ik erg fijn. De cursus was echt heel erg leuk en ik heb er andere ouders uit de buurt door leren kennen!

We gingen elke week met zoveel plezier naar de lessen toe, dankjewel!

Mijn zoontje had een voorkeurshouding en daarvoor hadden we ook al oefeningen van de fysiotherapeut gehad. Pas toen ik startte met baby yoga merkte ik hoe erg mijn zoontje aan een kant ‘vast zat’. En werd ik me er bewust van hoe belangrijk het was om dit los te maken. Ik ben de yoga oefeningen ook twee keer per dag thuis gaan doen en al na twee weken merkte ik verschil. Aan het einde van de cursus waren de spieren van mijn zoontje veel soepeler geworden en kon hij zelfs beide voeten naar zijn mond brengen.

Cursusdata en aanmelden

Nieuwe data!

Vrijdagochtend 3 februari les 1

Vrijdagochtend 10 februari les 2

Vrijdagochtend 17 februari les 3

De lessen beginnen om 10.15u en duren ongeveer 50 a 60 minuten per les. (ligt een beetje aan de baby’s:)

Inschrijven baby yoga

×