Baby Yoga

Nieuw! Vanaf 2019 is de cursus baby yoga helemaal vernieuwd!

In de cursus baby yoga leer je in zes weken tijd yoga toe te passen bij je baby. Baby yoga betekent natuurlijk niet dat je baby in de lotus houding moet! Baby yoga houdt in dat je leuke spelletjes, liedjes en (gym)oefeningen doet. Die gericht zijn op het plezier de ontspanning en de ontwikkeling van je baby.
Tijdens de cursus heb je echt even bewust aandacht voor elkaar.

Baby yoga is een combinatie van plezier en ontspanning en (onbewust) werk je ook aan de ontwikkeling van je kindje. Baby yoga bevordert het lichaamsbesef, maakt de spieren van je baby soepeler en tegelijkertijd sterker. Het stimuleert de bloedsomloop, de hersenen en het zenuwstelsel. Ook stimuleert het de binding tussen ouder en kind. De begeleidende liedjes en rijmpjes zijn erg leuk en geven houvast en herkenning. Ook is het erg leuk om andere ouders en kinderen uit de buurt te ontmoeten. Door de ontspannen setting is er ruimte om ervaringen te delen en vragen te stellen als je ergens in het ouderschap tegenaan loopt.

Ook leer je in de cursus baby yoga babymassagetechnieken toe te passen bij je baby die niet alleen heel ontspannend zijn, maar ook goed zijn voor de doorbloeding van de huid en de ontwikkeling van de zintuigen. We leren voetreflextechnieken toe te passen voor verlichting van o.a. (darm)krampjes, pijn en koorts. En we besteden aandacht aan babygebarentaal, baby’s kunnen vaak eerder gebaren maken dan dat ze kunnen praten. Zo kun je met je kindje communiceren doormiddel van gebaren. Doordat je ook steeds het woord erbij benoemt stimuleer je ook de taalontwikkeling van je kindje, baby’s gaan vaak door gebarentaal eerder praten!baby yoga

Tijdens de cursus doen we oefeningen aangepast aan het tempo en de ontwikkeling van je kindje. Het doel is vooral plezier en ontspanning voor kind én ouder. Actieve momenten worden afgewisseld met ontspanning. De interactie tussen ouder en kind wordt afgewisseld met spelletjes voor de hele groep.

De lessen

Les 1: Introductie baby yoga, babymassage en yoga wanneer wel en wanneer niet, hand-outs met alle oefeningen en liedjes.

Les 2: Babymassage, baby yoga

Les 3: Baby yoga, (darm)krampjes/obstipatie welke oefeningen en massagetechnieken kun je toepassen om de klachten bij je baby te verlichten.

Les 4: Baby yoga, voetreflex, basis bevestigend dragen

Les 5: Baby yoga, baby gebarentaal, rollend aan en uit kleden, tips voor thuis.

Les 6: Babymassage, baby yoga, afsluiting van de cursus

Praktische informatie

De cursus baby yoga duurt zes weken. Je kunt meedoen als je kindje tussen de zes weken en de 12 maanden oud is.

De lessen vinden plaats op de woensdagochtend van 10.00 tot 10.45 uur in Weert.

De kosten van de cursus bedragen 59,- euro. Dit is inclusief de hand-outs en (natuurlijke)olie voor de massage. (Indien je je aanmeldt met zijn tweeën, krijg je beiden 5 euro korting!)
De cursus gaat door bij minimaal drie aanmeldingen.
Heb je een les gemist? Dan kijken we of er in de volgende groep een plekje is om de les in te halen!

Tevens is het ook mogelijk om een privéles of een les samen met vriendin(nen) baby yoga te volgen bij jou thuis. De kosten hiervoor bedragen 20,- euro per baby en ouder. Deze lessen duren 1 uur. Mocht je hier meer informatie over willen, neem dan even contact met mij op.

Het is handig om je baby gemakkelijk zittende kleding aan te trekken. Het welzijn van de baby’s staat altijd voorop dus uiteraard is er ook de mogelijkheid om je baby te verschonen of te voeden als dat nodig is.

In dit filmpje(coming soon) krijg je een beeld van de oefeningen die we o.a. gaan leren tijdens de cursus of lees mijn blog  ‘Yoga is écht voor iedereen!’.

Samen met mijn dochter heb ik de lessen bij Julia gevolgd. Wat was dat leuk! Heel erg leuk om zo samen met je kindje bezig te zijn. Maar behalve dat het leuk is ben je ook heel bewust bezig met de motoriek en de ontwikkeling van je kindje. Echt een aanrader!

Kirsten

Mijn zoontje heeft zo genoten van deze cursus, we hebben er zoveel aan gehad! Heel fijn ook dat elk kindje de oefeningen in zijn eigen tempo mag doen en dat er voor iedereen even veel aandacht is. Julia geeft de lessen op een hele fijne, ontspannen manier ook is er genoeg ruimte voor eigen inbreng en vragen.

Lieke

Dankzij de oefeningen voor de darmkrampjes en obstipatie heeft mijn dochter bijna nooit meer last. En als ze wel last van obstipatie of krampjes heeft weet ik welke oefeningen ik toe kan passen!

Jessie

De combinatie tussen de oefeningen, spelletjes en liedjes van de baby yoga en de massagetechnieken die je leert vind ik erg fijn. De cursus was echt heel erg leuk en ik heb er andere ouders uit de buurt door leren kennen!

Kim

We gingen elke week met zoveel plezier naar de lessen toe, dankjewel!

Marianne

Mijn zoontje had een voorkeurshouding en daarvoor hadden we ook al oefeningen van de fysiotherapeut gehad. Pas toen ik startte met baby yoga merkte ik hoe erg mijn zoontje aan een kant ‘vast zat’. En werd ik me er bewust van hoe belangrijk het was om dit los te maken. Ik ben de yoga oefeningen ook twee keer per dag thuis gaan doen en al na twee weken merkte ik verschil. Aan het einde van de cursus waren de spieren van mijn zoontje veel soepeler geworden en kon hij zelfs beide voeten naar zijn mond brengen.

Denise

Cursusdata en aanmelden

Cursusdata baby yoga feb/maart 2019

Les 1 woensdag 6 februari
Les 2 woensdag 13 februari
Les 3 woensdag 20 februari
Les 4 woensdag 27 februari
Les 5 woensdag 6 maart
Les 6 woensdag 13 maart

De lessen starten om 10.00 uur.

Cursusdata baby yoga april/mei

Les 1 woensdag 3 april
Les 2 woensdag 10 april
Les 3 woensdag 17 april
Les 4 woensdag 24 april
Les 5 woensdag 1 mei
Les 6 woensdag 8 mei

De lessen starten om 10.00 uur.

Inschrijven baby yoga