Postpartum doula

Omdat een moeder net zoveel liefde en aandacht verdient als haar pasgeboren baby!

Heb jij wel een nagedacht over hoe jouw kraamtijd eruit gaat zien? Wat jij belangrijk vindt? Wie is er voor jou/voor jullie nadat de (eventuele) kraamzorg weer weg is?

Hoe heerlijk zou het zijn als je een langere kraamtijd hebt, waarin je alle rust krijgt om te herstellen en te binden met je baby? Waarin je niet na een paar dagen weer van alles ‘moet’ in het huishouden en de zorg. Maar echt de tijd, rust, verbinding en liefde voor jezelf, voor je kindje en je gezinnetje hebt. En de ondersteuning van een postpartum doula.

In veel culturen is een 40 dagen kraamperiode niets meer dan normaal. Waarin de moeder door de vrouwen om haar heen verzorgd en gedragen wordt. Waarin er verschillende rituelen en tradities ‘de oude wijsheden’ van vrouw op vrouw zijn doorgegeven wat helpt voor en sneller en beter herstel en een fijnere kraamtijd met meer rust en verbinding.

Het is namelijk een enorme transitie die ook jij maakt bij de geboorte van je baby, of je nu voor het eerst moeder wordt of al kinderen hebt. Het is een tijd waarin veel moeders zich een beetje verloren voelen. Zich soms een beetje eenzaam voelen. Of juist heel open voelen staan voor alles. En hoe fijn is het dan als er iemand helemaal voor jou is. Die jou en je gezin ondersteunt.

Helaas zijn we dit in de westerse cultuur een beetje kwijtgeraakt, wat zo ontzettend zonde is, want zoveel vrouwen hebben hier behoefte aan. Lees mijn blog maar eens over de kraamtijd en wat moeders de volgende keer anders zouden willen doen. It takes a village to raise a child!

Wat krijg je

Wat kunnen wij voor je betekenen als postpartum doula?

De invulling is ontzettend ruim en vooraf bespreken we dit samen met jou/jullie en kunnen we een kraamplan op maken. Ons doel is vooral om jou (en je gezin) te ondersteunen tijdens de eerste periode na de bevalling. Er voor jullie te zijn en onze liefdevolle aandacht en zorg te geven. Als je liever alleen losse behandelingen wilt zoals bellybinden of yoni stomen kan dat ook! Meer informatie hierover vind je onderaan de pagina.

Meer info

Kosten

Het kennismakingsgesprek is altijd gratis. Dit kan telefonisch, via zoom of bij meer dan twaalf uur postpartum zorg bij ons op de praktijk of bij jullie aan huis (exclusief eventuele reiskosten). We kunnen hier ook alvast een postpartum plan maken. Een last-minute aanvraag is ook altijd mogelijk! Ben je al moeder/net bevallen en heb je nu hulp nodig? Stuur ons ook dan een berichtje. Samen gaan we kijken hoe we je zo snel mogelijk kunnen ondersteunen.

Tip! Vraag als kraam cadeau aan je omgeving een bijdrage in de kosten.

Losse ondersteuning
€59,- per uur. Met een minimale afname van 2 uur. Dit is exclusief de huur van de bellybind en gebruik van kruiden en oliën.

Postpartum doula

Pakketten

Pakket 1

6 uur postpartum zorg te verdelen over meerdere dagen. Dit is inclusief een maaltijd/snack en kruiden, oliën en huur bellybind.

€359,-

Pakket 2

10 uur postpartum zorg, te verdelen over meerdere dagen. Dit is inclusief 2 maaltijden, snacks en dranken en kruiden en huur bellybind.

€579,-

Pakket 3

14 uur postpartum zorg, te verdelen over meerdere dagen. Dit is inclusief 3 maaltijden, snacks, dranken en kruiden en huur bellybind.

€779,-

Pakket 4

20 uur postpartum zorg, te verdelen over meerdere dagen. Dit is inclusief 4 maaltijden, snacks, dranken en kruiden en de huur van de bellybind.

€1099,-

(Alle kosten zijn exclusief reiskosten van €0,30 per km vanaf Weert)

Ergens anders behoefte aan? Meer of minder uren? Meer of minder maaltijden? Zelf een pakket samenstellen? Alles is bespreekbaar, neem hiervoor contact met ons op

Alles in 1 pakket

Alles in 1 pakket:
Wil je ook graag gebruik maken van onze diensten als geboorte doula en een fijne, uitgebreide zwangerschapsmassage ontvangen? Dan hebben we een fijn alles in 1 pakket.
Groepscursus hypnobirthing (privé ook mogelijk) + doula begeleiding + postpartum doula begeleiding (6 uur, uitbreiden/minder mogelijk)+ massage + bevalbad:

€1599,- (excl. reiskosten)

Meer info

Losse behandelingen

Ook is het mogelijk om losse behandelingen te boeken, zoals een belly bind, yoni stomen, sluitingsritueel of een kraammassage of een combinatie van verschillende behandelingen. Klik op de kopjes voor losse informatie per onderwerp of klik hier voor het postpartum care pakket.

Veelgestelde vragen

Ja dat kan zeker! Ik raad aan op het moment dat je echt uit bed komt/van de bank komt en actiever gaat zijn om de buik te gaan binden. Bij de ene vrouw is dit al wat vroeger en dan kom ik al tijdens de eerste week. Ook kan ik als dit gewenst is de eerste week al komen en naast de kraamverzorgster werken. Sommige gezinnen kiezen ook voor geen of minimale kraamzorg. Ik kom wanneer dit gewenst is.

Nee! haha. Je kunt nooit genoeg mensen om je heen hebben om je te dragen. En hoe lekker is het ook voor je partner als je partner samen met jullie een middagdutje kan gaan doen i.p.v. moet koken/schoonmaken. En er ook een luisterend oor voor hem is. Ook kan ik dan de zorg voor de baby uit handen nemen.

Jazeker, we maken het kraamplan precies voor jullie op maat en zo kunnen we kijken waar wel/geen behoefte aan is. En dit kan ook aangepast worden tijdens de periode dat ik er ben.

Een postpartum doula is er met name voor de eerste weken/maanden na de geboorte van je baby. Maar ook hierna of hiervoor is het bij mij ten alle tijden mogelijk om mij in te schakelen. Op het moment dat jij het als vrouw even nodig hebt om gedragen te worden, ben ik er voor jou. Ook als je al (veel) oudere kinderen hebt. Of bijvoorbeeld zwanger bent en hulp nodig hebt.

Nee op dit moment is dat helaas nog niet het geval, maar er komt wel steeds meer aandacht voor, dus wie weet in de toekomst!

Aanmelden

Postpartum doula

Kunnen wij iets voor jou betekenen? Meld je dan hier aan! Eerst nog even contact om te kijken of alles bij je past? Dan kan je ons altijd bellen, appen of mailen.

DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.