Postpartum doula

Omdat een moeder net zoveel liefde en aandacht verdient als haar pasgeboren baby!♥

Heb jij wel een nagedacht over hoe jouw kraamtijd eruit gaat zien? Wat jij belangrijk vindt?
Wie is er voor jou/voor jullie nadat de (eventuele) kraamzorg weer weg is?

Hoe heerlijk zou het zijn als je een langere kraamtijd hebt, waarin je alle rust krijgt om te herstellen en te binden met je baby?
Waarin je niet na een paar dagen weer van alles ‘moet’ in het huishouden en de zorg. Maar echt de tijd, rust, verbinding en liefde voor jezelf, voor je kindje en je gezinnetje hebt. En de ondersteuning van een postpartum doula.

In veel culturen is een 40 dagen kraamperiode niets meer dan normaal. Waarin de moeder door de vrouwen om haar heen verzorgd en gedragen wordt. Waarin er verschillende rituelen en tradities ‘de oude wijsheden’ van vrouw op vrouw zijn doorgegeven wat helpt voor en sneller en beter herstel en een fijnere kraamtijd met meer rust en verbinding. Het is namelijk een enorme transitie die ook jij maakt bij de geboorte van je baby, of je nu voor het eerst moeder wordt of al kinderen hebt. Het is een tijd waarin veel moeders zich een beetje verloren voelen. Zich soms een beetje eenzaam voelen. Of juist heel open voelen staan voor alles. En hoe fijn is het dan als er iemand helemaal voor jou is. Die jou en je gezin ondersteunt.
Helaas zijn we dit in de westerse cultuur een beetje kwijtgeraakt, wat zo ontzettend zonde is, want zoveel vrouwen hebben hier behoefte aan. Lees mijn blog maar eens over de kraamtijd en wat moeders de volgende keer anders zouden willen doen. It takes a village to raise a child!

Wat kan ik voor je betekenen als postpartum ofwel postnatal doula?:

De invulling is ontzettend ruim en vooraf bespreken we dit samen met jou/jullie en kunnen we een kraamplan op maken. Ons doel is vooral om jou (en je gezin) te ondersteunen tijdens de eerste periode na de bevalling. Er voor jullie te zijn en onze liefdevolle aandacht en zorg te geven. Als je liever alleen losse behandelingen wilt zoals bellybinden of yoni stomen kan dat ook! Meer informatie hierover vind je onderaan de pagina.

Wat we zoal kunnen doen:
-Huishoudelijke taken, zoals even een was voor je draaien, poetsen, strijken, boodschappen etc. net wat gewenst is.
-Eventuele oudere kinderen of huisdieren verzorgen/ophalen/spelen
-Het maken van voedende (Ayurvedische) maaltijden en dranken die bijdragen aan jouw herstel als kraamvrouw en ondersteunen bij de borstvoeding. Onze maaltijden zijn altijd vegetarisch of veganistisch.
-Fijne herstellende massages geven met speciale oliën en kruiden die bijdragen aan herstel
-Voetreflex/acupressuur/moxa
-Bellybind sessies doen
-Een yoni stoombad met speciaal afgestemde kruiden
-Rebozo sluitingsritueel
-Helpen bij het ondersteunen van de borstvoeding en zorg voor je baby, zodat jij ook in alle rust kunt douchen of even een momentje voor jezelf nemen.
-Een luisterend oor bieden aan jullie beide en tips en ondersteuning geven waar nodig.
-Helpen bij het juist dragen van je kindje en de draagdoek knopen
-Je leren hoe je je baby kunt masseren en baby yoga toepassen voor krampjes bijvoorbeeld.
-En er vooral voor jou en je gezin zijn! We ondersteunen jullie waarbij je/jullie op dat moment behoefte aan hebben. Ook kan ik door mijn kennis met homeopathie zowel jou als je baby ook homeopatisch ondersteunen.

Kosten:

Het kennismakingsgesprek is altijd gratis. Dit kan telefonisch, via zoom of bij meer dan twaalf uur postpartum zorg bij jullie of mij thuis (exclusief eventuele reiskosten). We kunnen hier ook alvast een postpartum plan maken. Een last-minute aanvraag is ook altijd mogelijk! Ben je al moeder/net bevallen en heb je nu hulp nodig? Stuur ons ook dan een berichtje. Samen gaan we kijken hoe we je zo snel mogelijk kunnen ondersteunen. (Alle kosten zijn exclusief reiskosten van €0,30 per km)

Tip! Vraag als kraam cadeau aan je omgeving een bijdrage in de kosten.

Losse ondersteuning:
€49,- per uur. Met een minimale afname van 2 uur. Dit is exclusief de huur van de bellybind en gebruik van kruiden en oliën.

Pakket 1:
6 uur postpartum zorg te verdelen over meerdere dagen. Dit is inclusief een maaltijd/snack en kruiden, oliën en huur bellybind.
€289,-

Pakket 2:
10 uur postpartum zorg, te verdelen over meerdere dagen. Dit is inclusief 2 maaltijden, snacks en dranken en kruiden en huur bellybind.
€469,-

Pakket 3:
14 uur postpartum zorg, te verdelen over meerdere dagen. Dit is inclusief 3 maaltijden, snacks, dranken en kruiden en huur bellybind.
€649,-

Pakket 4:
20 uur postpartum zorg, te verdelen over meerdere dagen. Dit is inclusief 4 maaltijden, snacks, dranken en kruiden en de huur van de bellybind.
€899,-

(Alle kosten zijn exclusief reiskosten van €0,30 per km)

Ergens anders behoefte aan? Meer of minder uren? Meer of minder maaltijden? Zelf een pakket samenstellen? Alles is bespreekbaar, neem hiervoor contact met mij op!:)

(Heb je bij mij de cursus HypnoBirthing gevolgd, de eendaagse zwangerschapscursus, een bad gehuurd of ben ik jouw doula geweest? Dan krijg je maar liefst €15,- korting op bovenstaande pakketten!)

Alles in 1 pakket:
Wil je ook graag gebruik maken van mijn diensten als geboorte doula en een fijne, uitgebreide zwangerschapsmassage ontvangen? Dan heb ik een fijn alles in 1 pakket.
Groepscursus hypnobirthing (privé ook mogelijk) + doula begeleiding + postpartum doula begeleiding (6 uur, uitbreiden/minder mogelijk)+ massage + bevalbad:
€1395,- (excl. reiskosten)

bellybindenLosse behandelingen:

Ook is het mogelijk om losse behandelingen te boeken, zoals een belly bind, yoni stomen, sluitingsritueel of een kraammassage of een combinatie van verschillende behandelingen. Klik op de kopjes voor losse informatie per onderwerp of klik hier voor het postpartum care pakket.

Veel gestelde vragen:

Kan je ook al in de week dat de kraamverzorgster er is komen? Ik wil dan al graag mijn buik laten binden.

Ja dat kan zeker! Ik raad aan op het moment dat je echt uit bed komt/van de bank komt en actiever gaat zijn om de buik te gaan binden. Bij de ene vrouw is dit al wat vroeger en dan kom ik al tijdens de eerste week. Ook kan ik als dit gewenst is de eerste week al komen en naast de kraamverzorgster werken. Sommige gezinnen kiezen ook voor geen of minimale kraamzorg. Ik kom wanneer dit gewenst is.

Mijn partner is de eerste 5 weken ook vrij, is dit dan niet wat dubbelop?

Nee! haha. Je kunt nooit genoeg mensen om je heen hebben om je te dragen. En hoe lekker is het ook voor je partner als je partner samen met jullie een middagdutje kan gaan doen i.p.v. moet koken/schoonmaken. En er ook een luisterend oor voor hem is. Ook kan ik dan de zorg voor de baby uit handen nemen.

Ik heb niks met yoni stomen of kruiden, kun je dan nog iets voor me betekenen?

Jazeker, we maken het kraamplan precies voor jullie op maat en zo kunnen we kijken waar wel/geen behoefte aan is. En dit kan ook aangepast worden tijdens de periode dat ik er ben.

Tot wanneer kan ik jou als postpartum doula inschakelen?

Een postpartum doula is er met name voor de eerste weken/maanden na de geboorte van je baby. Maar ook hierna of hiervoor is het bij mij ten alle tijden mogelijk om mij in te schakelen. Op het moment dat jij het als vrouw even nodig hebt om gedragen te worden, ben ik er voor jou. Ook als je al (veel) oudere kinderen hebt. Of bijvoorbeeld zwanger bent en hulp nodig hebt.

Kun je een vergoeding ontvangen van de zorgverzekeraar?

Nee op dit moment is dat helaas nog niet het geval, maar er komt wel steeds meer aandacht voor, dus wie weet in de toekomst!

Heb je interesse? Of meer vragen over wat ik voor je kan betekenen als pospartum doula?
Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier of stuur ons even een appje.

Mothering the mother!

Postpartum doula

×