Wel eens gedacht aan een doula?

Bevallen is waarschijnlijk het meest bijzondere wat je ooit in je leven gaat doen. Ik help je je kracht, verbinding, positiviteit en zelfvertrouwen te vinden op het moment dat je dit het hardste nodig hebt. Ik help je te vertrouwen op je intuïtie en ga met je mee op een onvergetelijke geboortereis, you can do this!

Wat doet een doula?

Bevallen gaat over terug gaan naar de basis. Je lijf, die oerkracht gaat het geboortewerk samen met je kindje voor je doen. Dat vergt uit je hoofd gaan en zakken in je lijf en dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Ik help je hier bij, ik help je om volledig te vertrouwen op je lijf en instinct, ik geef jullie het vertrouwen dat jij en je partner dit kunnen op een fijne, zachte en veilige manier. Ik help je te ontspannen met behulp van praktische oefeningen, technieken en met mijn aanwezigheid. Je hoeft je nergens druk over te maken, want ik neem je zorgen uit handen. Ik help je je oerkracht te vinden en zorg ervoor dat jullie je gehoord voelen en keuzes maken die bij jullie passen. Het maakt niet uit waar of hoe je bevalt een doula gaat altijd met je mee.

Ik pas me aan aan jullie wensen, zo kan ik voor het praktische gedeelte zorgen zoals de ruimte op de juiste temperatuur, een fijne sfeer, eten/drinken maken, helpen herinneren om van houding te wisselen, regelmatig naar het toilet te gaan, informeren, gesprek met zorgverleners faciliteren, jullie wensen in het oog houden etc. Maar ook kan ik je ondersteunen tijdens je bevalling op emotioneel vlak. Ik kan je (samen met je partner) helpen te focussen op jezelf en je baby, ontspanningstechnieken en (drukpunt)massage/acupressuur inzetten. Ik kan je helpen met de ademhalingstechnieken en angsten en zorgen bij je weg nemen. Ook kan ik de verschillende hypnobirthing technieken en scripts (samen met je partner) bij je toepassen om nog dieper te ontspannen. Het is net wat jij/jullie wensen en fijn vinden hoe mijn ondersteuning eruit ziet. Een doula blijft bij je vanaf het begin van je bevalling tot na de geboorte van jullie baby en gaat dus niet tussendoor weg. Altijd een vast en vertrouwd gezicht. Een doula zet je samen met je partner in je kracht, een doula is geen vervanging voor je partner (tenzij je alleenstaand bent) maar een aanvulling op jullie beide. Doordat partners de ‘verantwoordelijkheid’ die zij vaak voelen kunnen delen, geeft een doula juist als resultaat dat partners meer betrokken zijn bij de bevalling. Een doula verstoort daarom ook zeker niet de bubbel van de bevalling, maar vergroot deze.

∙Wat zijn de voordelen van een doula?∙

 • Je voelt je meer ontspannen, omdat er altijd een vertrouwd gezicht is met kennis over baren waar je op terug kunt vallen ook als de verloskundige tussendoor even weg moet of als er een wissel van dienst plaats vindt.
 • Door veel informatie en kennis kun je bewuste keuzes maken in wat voor jou belangrijk is tijdens de bevalling.
 • Meer zelfvertrouwen voor, tijdens en na de bevalling.
 • Je voelt je ook na de bevalling vaak tevredener met hoe deze is verlopen en bouwt sneller een band met je baby op.
 • Moeders geven vaker borstvoeding.
 • Moeders hebben minder kans op depressie.doula

De cijfers:

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat er met doula,

-45% minder keizersneden toegepast worden
-25% kortere duur van de bevalling
-60% minder verzoeken om een ruggenprik
-50% minder gebruik van pitocin/oxytocine
-31% minder verzoeken om pijnbestrijding
-34% minder kunstverlossingen

Ik ben doula in opleiding, ik heb alle kennis en technieken in huis dus vanaf mei 2019 mag ik zelfstandig ‘stage’ gaan lopen! Daarom geef ik mijn hele fijne doula service tegen een sterk gereduceerd tarief.

∙Wat zit hier bij inbegrepen?∙

 • Kennismakingsgesprek (gratis) in dit gesprek bij jullie thuis leren we elkaar kennen. We bespreken hierbij wat jullie graag willen. Wat zijn jullie wensen nou echt? En wat verwachten jullie van mij als doula? Wat kan ik voor jullie betekenen als doula? Na dit gesprek besluiten jullie of we een klik hebben en of jullie mijn begeleiding als doula willen ontvangen.
 • 2 meetings voorafgaand aan de bevalling bij jullie thuis. De meetings bestaan uit elkaar nog beter leren kennen en uit het aanleren van:
  -verschillende effectieve ontspannings- en ademhalingstechnieken.
  -hoe de baarmoeder en belangrijke hormonen werken tijdens de bevalling, zodat je hier optimaal gebruik van kunt maken.
  -verschillende massage en drukpunttechnieken.
  -de verschillende bevalhoudingen oefenen.
  -het maken van een geboorteplan en leren welke keuzes er allemaal zijn.
  -ook kijken we naar wie jij bent en wat jou helpt en wat jij nodig hebt voor een fijne, ontspannen bevalling.
  En uiteraard is er veel ruimte voor jullie behoeftes en vragen. Tevens mag je mijn informatieve boeken lenen over bevallen. In het tweede consult kan ik je ook een fijne massage of energetische behandeling geven. En kunnen we indien dit nodig is een van onderstaande dingen doen/bespreken
  – (help) ik heb een medische indicatie, wat nu? Welke vragen kan ik stellen, wat zegt mijn gevoel hierbij?
  – Stuitconsult, hierin geef ik je technieken en tips om de baby te laten draaien.
  – Het loslaten van angst en zorgen middels een hypnose script.
  – Een hypnose script mocht je ‘overtijd’ dreigen te gaan.
  – Op verzoek nog een extra verdiepend gesprek.
 • We houden tussendoor contact via app, mail of telefonisch zo kun je makkelijk al je vragen stellen.
 • Frambozenbladthee of vrouwenmantelthee
 • Mogelijkheid om gebruik te maken van mijn bevalbad.
 • Vanaf week 37 sta ik voor jullie on call (mocht de bevalling onverhoopt voor week 37 beginnen probeer ik zo snel mogelijk jullie kant op te komen) zodra jullie bellen dat de bevalling begonnen is en jullie mij nodig hebben kom ik naar jullie toe en blijf ik bij jullie tot na de geboorte van jullie baby. Hierbij neem ik fijne materialen mee om de bevalling te vergemakkelijken zoals een geboortebal en geuroliën. Ik blijf totdat jullie met jullie baby gesetteld zijn en graag samen willen zijn.
 • Ik maak foto’s van jullie, (indien gewenst) als hier de ruimte en tijd voor is tijdens de bevalling en na de bevalling.
 • Kort nagesprek in de eerste week na de bevalling, als er nog vragen zijn over de bevalling of als je niet meer alles weet help ik je om je geheugen op te frissen, ook kijken we even kort terug op de bevalling en ondersteun ik je bij vragen over het ouderschap.
 • Geboorteverslag en eindgesprek, ik maak een mooi geboorteverslag van de bevalling en geef deze tijdens het eindgesprek aan jullie. We bespreken hier wat jullie fijn vonden aan de begeleiding en hoe jullie het ervaren hebben. Ook is hier uiteraard weer ruimte om vragen te stellen.

Kortom een doula past zich altijd aan, aan jullie behoefte en gaat met jullie opzoek naar wat jullie echt willen.
Tijdens de ene bevalling zal ik actief mee ademen, massages geven, ondersteuning geven. En tijdens de andere bevalling zit ik in een hoekje en is alleen mijn aanwezigheid genoeg om je vertrouwen te geven. En tijdens een volgende bevalling is het een combinatie van beiden. Het is net wat jullie willen. Het gaat erom dat jullie doen wat bij jullie past.

Nu tijdelijk tegen een sterk gereduceerd tarief van €285,- (excl. reiskosten van 0,20 per km)
Daarnaast vraag ik aan jullie om op te schrijven wat jullie van mijn begeleiding vonden voor mijn docenten.

Combideal!

Wil je graag optimaal voorbereid zijn op de geboorte van jullie kindje?
En graag de cursus HypnoBirthing® met mij als doula combineren?
Dat kan! In de cursus hypnobirthing leer ik jullie alles wat je maar wilt weten over zwanger zijn en bevallen. Ik geef je hierin nog meer tools en technieken voor een fijne en soepele bevalling. Lees hier meer over de cursus hypnobirthing.
Als jullie voor deze combideal kiezen starten we weer eerst met een gratis kennismakingsgesprek, daarna beslissen jullie weer of de klik er is en jullie door willen gaan. Daarna volgt de cursus hypnobirthing en daarna de twee doula meetings waarin we nog dieper met elkaar op onderwerpen en behoeftes ingaan, we elkaar nog beter leren kennen en ik jullie nog een aantal extra tools en technieken aanleer.

Groepscursus hypnobirthing + doula: €495,- (excl. reiskosten van €0,20 per km)
Privécursus hypnobirthing + doula: €595,- (excl. reiskosten van 0,20 per km)
Veel zorgverzekeraars vergoeden (een groot deel van) de cursus hypnobirthing.

Word je hier blij van en mag ik jullie als doula begeleiden naar een mooie, krachtige geboorte?
Wacht dan niet te lang en neem contact met mij op via onderstaand contactformulier of door even te bellen! Er is nog maar 1 plek voor 2019 beschikbaar en 2 voor 2020.

Na de cursus Hypnobirthing hebben we Julia gevraagd wat ze voor zou kunnen  betekenen als Doula, en voor ons heeft ze heel veel betekend! Door haar hulp is de tweede bevalling een hele mooie geboorte geweest. Ze heeft ons geholpen met het niet los laten van onze geboorte wensen bij een medische indicatie. En hierdoor hebben we de juiste weg gevonden waardoor de geboorte toch precies zo verlopen is als we wilden. Ook nam ze de tijd ons extra te helpen rust en kracht te vinden en heeft ze ons extra ontspanningstechnieken geleerd.

Ondanks dat ik niet wist wat een Doula was/deed zijn we heel blij dat Julia onze Doula was en  we zouden het iedereen aanbevelen.

Lieke en Marcel

Inschrijfformulier vrijblijvend kennismakingsgesprek