Wel eens gedacht aan een doula?

Bevallen is waarschijnlijk het meest bijzondere wat je ooit in je leven gaat doen. Ik help je je kracht, verbinding, positiviteit en zelfvertrouwen te vinden op het moment dat je dit het hardste nodig hebt. Ik help je te vertrouwen op je intuïtie en ga met je mee op een onvergetelijke geboortereis, you can do this!

Wat doet een doula?

Bevallen gaat over terug gaan naar de basis. Je lijf, die oerkracht gaat het geboortewerk samen met je kindje voor je doen. Dat vergt uit je hoofd gaan en zakken in je lijf en dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Ik help je hier bij, ik help je om volledig te vertrouwen op je lijf en instinct, ik geef je/jullie het vertrouwen dat jij (en je partner) dit kunnen op een fijne, zachte en veilige manier. Ik help je te ontspannen met behulp van praktische oefeningen, technieken en met mijn aanwezigheid. Je hoeft je nergens druk over te maken, want ik neem je zorgen uit handen. Ik help je je oerkracht te vinden en zorg ervoor dat jullie je gehoord voelen en keuzes maken die bij jullie passen. Het maakt niet uit waar of hoe je bevalt een doula gaat altijd met je mee.

Ik pas me aan aan jou/jullie wensen, zo kan ik voor het praktische gedeelte zorgen zoals de ruimte op de juiste temperatuur, een fijne sfeer, eten/drinken maken, helpen herinneren om van houding te wisselen, regelmatig naar het toilet te gaan, informeren, gesprek met zorgverleners faciliteren, jullie wensen in het oog houden etc. Maar ook kan ik je ondersteunen tijdens je bevalling op emotioneel vlak. Ik kan je (samen met je partner) helpen te focussen op jezelf en je baby, ontspanningstechnieken en (drukpunt)massage/acupressuur inzetten. Ik kan je helpen met de ademhalingstechnieken en angsten en zorgen bij je weg nemen. Ook kan ik de verschillende hypnobirthing technieken en scripts (samen met je partner) bij je toepassen om nog dieper te ontspannen. Het is net wat jij/jullie wensen en fijn vinden hoe mijn ondersteuning eruit ziet. Een doula blijft bij je vanaf het begin van je bevalling tot na de geboorte van jullie baby en gaat dus niet tussendoor weg. Altijd een vast en vertrouwd gezicht. Een doula zet je samen met je partner in je kracht, een doula is geen vervanging voor je partner (tenzij je alleenstaand bent) maar een aanvulling op jullie beide. Doordat partners de ‘verantwoordelijkheid’ die zij vaak voelen kunnen delen, geeft een doula juist als resultaat dat partners meer betrokken zijn bij de bevalling. Een doula verstoort daarom ook zeker niet de bubbel van de bevalling, maar vergroot deze.

∙Wat zijn de voordelen van een doula?∙

 • Je voelt je meer ontspannen, omdat er altijd een vertrouwd gezicht is met kennis over baren waar je op terug kunt vallen ook als de verloskundige tussendoor even weg moet of als er een wissel van dienst plaats vindt.
 • Door veel informatie en kennis kun je bewuste keuzes maken in wat voor jou belangrijk is tijdens de bevalling.
 • Meer zelfvertrouwen voor, tijdens en na de bevalling.
 • Je voelt je ook na de bevalling vaak tevredener met hoe deze is verlopen en bouwt sneller een band met je baby op.
 • Moeders geven vaker borstvoeding.
 • Moeders hebben minder kans op depressie.doula

De cijfers:

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat er met doula,

-45% minder keizersneden toegepast worden
-25% kortere duur van de bevalling
-60% minder verzoeken om een ruggenprik
-50% minder gebruik van pitocin/oxytocine
-31% minder verzoeken om pijnbestrijding

∙Wat zit hier bij inbegrepen?∙

 • Kennismakingsgesprek (gratis) in dit gesprek bij je/jullie thuis leren we elkaar kennen. We bespreken hierbij wat jullie graag willen. Wat zijn jullie wensen nou echt? En wat verwachten jullie van mij als doula? Wat kan ik voor jullie betekenen als doula? Na dit gesprek besluiten jullie of we een klik hebben en of jullie mijn begeleiding als doula willen ontvangen.
 • Cursus Hypnobirthing als je/jullie hiervoor kiezen. Waarbij je veel kennis, informatie, technieken en tools aangereikt krijgt. Hier leren we elkaar ook al beter kennen.
 • 2 consulten voorafgaand aan de bevalling (na de cursus HypnoBirthing) bij jullie thuis. Waarin we nog dieper met elkaar op onderwerpen en behoeftes ingaan, we elkaar nog beter leren kennen en ik jullie nog een aantal extra tools en technieken aanleer. En uiteraard is er veel ruimte voor jullie behoeftes en vragen. Tevens mag je mijn informatieve boeken lenen over bevallen. In het tweede consult kan ik je ook een fijne massage of energetische behandeling geven.
 • Als het gewenst is kan ik eenmaal met jullie meegaan naar een afspraak bij de verloskundige of gynaceoloog.
 • Gratis derde consult inbegrepen bij bijvoorbeeld stuitligging, overtijd dreigen te gaan, onverwachte medische indicatie, last van stress etc.
 • Een extra consult is bij te boeken met korting, maar voor de meeste ouders zijn de meetings die we hebben ruim voldoende en is dit overbodig.
 • We houden tussendoor contact via app, mail of telefonisch zo kun je makkelijk al je vragen stellen.
 • Frambozenbladthee of vrouwenmantelthee.
 • Gebruik van mijn bevalbad tijdens de bevalling.
 • Vanaf week 37 sta ik voor jullie on call (mocht de bevalling onverhoopt voor week 37 beginnen probeer ik zo snel mogelijk jullie kant op te komen) zodra jullie bellen dat de bevalling begonnen is en jullie mij nodig hebben kom ik naar jullie toe en blijf ik bij jullie tot na de geboorte van jullie baby. Hierbij neem ik fijne materialen mee om de bevalling te vergemakkelijken zoals een geboortebal, geuroliën, rebozo, mijn bevalbad etc. Ik blijf totdat jullie met jullie baby gesetteld zijn en graag samen willen zijn.
 • Ik maak foto’s van jullie, (indien gewenst) als hier de ruimte en tijd voor is tijdens de bevalling en na de bevalling.
 • Kort nagesprek in de eerste dagen na de bevalling, als er nog vragen zijn over de bevalling of als je niet meer alles weet help ik je om je geheugen op te frissen, ook kijken we even kort terug op de bevalling en ondersteun ik je bij vragen over het ouderschap.
 • Eindgesprek ongeveer 5 a 6 weken na de geboorte. Optioneel kan ik een mooi geboorteverslag van de bevalling maken (de extra kosten hiervoor bedragen €35,-) We bespreken in het eindgesprek wat jullie fijn vonden aan de begeleiding en hoe jullie het ervaren hebben. Ook is hier uiteraard weer ruimte om vragen te stellen.

Kortom een doula past zich altijd aan, aan jullie behoefte en gaat met jullie opzoek naar wat jullie echt willen.
Tijdens de ene bevalling zal ik actief mee ademen, massages geven, ondersteuning geven. En tijdens de andere bevalling zit ik in een hoekje en is alleen mijn aanwezigheid genoeg om je vertrouwen te geven. En tijdens een volgende bevalling is het een combinatie van beiden. Het is net wat jullie willen. Het gaat erom dat jullie doen wat bij jullie past.

Combideal! 

Zelf werk ik erg graag met de combinatie van de cursus HypnoBirthing® die ik geef en mijn ondersteuning als doula, omdat ik merk dat als aanstaande ouders deze cursus gevolgd hebben, ze beter voorbereid zijn op de bevalling en makkelijker en effectiever kunnen ontspannen waardoor de geboorte soepeler verloopt.

Wil je graag optimaal voorbereid zijn op de geboorte van jullie kindje?
En graag de cursus HypnoBirthing® met mij als doula combineren?
Dat kan! In de cursus hypnobirthing leer ik jullie alles wat je maar wilt weten over zwanger zijn en bevallen. Ik geef je hierin nog meer tools en technieken voor een fijne en soepele bevalling. Lees hier meer over de cursus hypnobirthing.
Als jullie voor deze combideal kiezen starten we weer eerst met een gratis kennismakingsgesprek, daarna beslissen jullie weer of de klik er is en jullie door willen gaan. Daarna volgt de cursus hypnobirthing (5 bijeenkomsten) en daarna de twee doula meetings waarin we nog dieper met elkaar op onderwerpen en behoeftes ingaan, we elkaar nog beter leren kennen en ik jullie nog een aantal extra tools en technieken aanleer. De andere meetings indien nodig zoals hierboven beschreven zijn uiteraard ook inbegrepen.

Tarieven

Nu nog tijdelijk tegen een gereduceerd tarief i.v.m. het afronden van mijn opleiding dit voorjaar!

Groepscursus hypnobirthing + doula: €695,- Inclusief bevalbad (excl. reiskosten van €0,20 per km)
Privécursus hypnobirthing + doula: €850,- Inclusief bevalbad (excl. reiskosten van 0,20 per km)
Veel zorgverzekeraars vergoeden (een groot deel van) de cursus hypnobirthing.

Doula los: Heb je al een goeie zwangerschapscursus gevolgd bij bijvoorbeeld een eerdere zwangerschap? Of ben je nu al te ver zwanger voor een hele cursus?
Dan bied ik mijn doula diensten ook los aan. Inclusief 3 consulten tijdens de zwangerschap i.p.v. 2.

Doula los: €650,- Inclusief bevalbad (excl. reiskosten van €0,20 per km.)

Een extra consult kost €40,- exclusief reiskosten vergoeding.

Word je hier blij van en mag ik jullie als doula begeleiden naar een mooie, krachtige geboorte?
Wacht dan niet te lang en neem contact met mij op via onderstaand contactformulier of door even te bellen!

Mochten de kosten voor jou/jullie een probleem zijn dan kunnen we samen op zoek naar een oplossing.
Bijvoorbeeld betalen in termijnen. Ik ben van mening dat iedereen toegang tot ondersteuning verdient tijdens de bevalling. Neem hiervoor contact met mij op. 

Er wordt veel gesproken in de teksten over jullie en partner, uiteraard ben je als (bewust) alleenstaande moeder ook van harte welkom. We maken hiervoor een fijn traject op maat.

Na de cursus Hypnobirthing hebben we Julia gevraagd wat ze voor zou kunnen  betekenen als Doula, en voor ons heeft ze heel veel betekend! Door haar hulp is de tweede bevalling een hele mooie geboorte geweest. Ze heeft ons geholpen met het niet los laten van onze geboorte wensen bij een medische indicatie. En hierdoor hebben we de juiste weg gevonden waardoor de geboorte toch precies zo verlopen is als we wilden. Ook nam ze de tijd ons extra te helpen rust en kracht te vinden en heeft ze ons extra ontspanningstechnieken geleerd.

Ondanks dat ik niet wist wat een Doula was/deed zijn we heel blij dat Julia onze Doula was en  we zouden het iedereen aanbevelen.

Lieke en Marcel

‘Ik had gelezen over de voordelen van een doula bij de geboorte maar we twijfelden even of het wel nodig was en of we het zelf ook niet prima konden. Nou, ik ben zó blij dat we besloten hebben om Julia als onze doula te vragen!! Haar tips en liefdevolle ondersteuning en aanmoediging hebben mij ontzettend geholpen om de weeën op te vangen en onze dochter op de wereld te zetten. Ze wist precies wat onze wensen waren en wist daar heel goed naar te handelen. Omdat ze zorg overnam, konden mijn vriend en ik ons richten op de bevalling. Dat gaf veel rust en maakte dat we het echt samen hebben beleefd. Julia is heel betrokken, warm, zorgzaam en haar kennis, hulp en fijne persoonlijkheid waren voor ons goud waard bij de bevalling. Ik gun iedereen een Julia bij de geboorte!’

Laura en Martijn

Inschrijfformulier vrijblijvend kennismakingsgesprek