Doula

Wel eens gedacht aan een doula?

Bevallen is waarschijnlijk het meest bijzondere wat je ooit in je leven gaat doen. Een doula helpt je je kracht, verbinding, positiviteit en zelfvertrouwen te vinden op het moment dat je dit het hardste nodig hebt.

Ze helpt je te vertrouwen op je intuïtie en gaat met je mee op een onvergetelijke geboortereis, of het nu je eerste of vierde kindje is, you can do this!

Bevallen gaat over terug gaan naar de basis. Je lijf, die oerkracht gaat het geboortewerk samen met je kindje voor je doen. Dat vergt uit je hoofd gaan en zakken in je lijf en dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. De doula helpt je hier bij, ze helpt je om volledig te vertrouwen op je lijf en instinct, ze geeft je/jullie het vertrouwen dat jij (en je partner) dit kunnen op een fijne, zachte en veilige manier. En helpt je te ontspannen met behulp van praktische oefeningen, technieken en met haar aanwezigheid.

Wat krijg je

Wat zijn de voordelen van een doula?

De cijfers

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat er met een doula

Meer info

Hoe ziet een doula traject eruit?

Wij werken samen in een duo team als doula’s. Dit houdt in dat je ons beiden goed leert kennen tijdens het voortraject. En je altijd een vertrouwd en liefdevol gezicht aan je zijde tijdens de bevalling hebt waarbij één van ons aanwezig zou zijn. Ook als één van ons ziek is, weet jij dat je er zeker van kunt zijn dat je een vertrouwd gezicht naast je hebt staan. Mocht je wel een voorkeur hebben voor één van ons, dan kun je dit uiteraard altijd aangeven. Het doula traject kan er als volgt uit zien:

 • Kennismakingsgesprek (gratis) in dit gesprek bij ons op de praktijk in Weert leren we elkaar kennen. We bespreken hierbij wat jullie graag willen. Wat zijn jullie wensen nou echt? En wat verwachten jullie van ons als doula? Wat kunnen wij voor jullie betekenen als doula? Na dit gesprek besluiten we of er een klik is en of jullie onze begeleiding als doula willen ontvangen. Vind je het fijner als het kennismakingsgesprek bij jullie aan huis plaats vindt? Dan is dit in overleg mogelijk, we vragen dan wel de reiskostenvergoeding.
 • Zwangerschapscursus naar keuze als je/jullie hiervoor kiezen. Waarbij je veel kennis, informatie, technieken en tools aangereikt krijgt. Hier leren we elkaar ook al beter kennen.
 • 2 consulten voor de bevalling als je bij ons ook een uitgebreide zwangerschapscursus hebt gevolgd.
  Volg je het doula traject zonder zwangerschapscursus? Dan plannen we 3 consulten voorafgaand aan de bevalling in. 
 • In deze consulten leren we elkaar (nog) beter kennen. Kijken we welke angsten of zorgen er misschien nog rondom de bevalling zitten. En kijken we hoe we dit kunnen verlichten. Brengen we jullie wensen en behoeftes rondom de bevalling in kaart. Maken we een geboorteplan en kijken we naar onze rol als doula. Ook leren we jullie diverse tools en technieken aan die je kunt gebruiken tijdens de zwangerschap en bevalling. Uiteraard is er veel ruimte voor jullie behoeftes en vragen. Indien gewenst geven we in het tweede of derde consult een fijne voetmassage.
 • Als het gewenst is kan één van ons eenmaal met jullie meegaan naar een afspraak bij de verloskundige of gynaecoloog.
 • Gratis extra consult inbegrepen bij bijvoorbeeld stuitligging, overtijd dreigen te gaan, onverwachte medische indicatie, last van stress etc.
 • We houden tussendoor contact via app, mail of telefonisch zo kun je makkelijk al je vragen stellen.
 • Inclusief frambozenbladthee, vrouwenmantelthee en homeopathische middelen, Elle tens, bevalbal e.d.
 • Gebruik van ons bevalbad tijdens de bevalling tegen een kleine meerprijs.
 • Vanaf week 37 staan wij voor jullie on call, we spreken van te voren duidelijk af wie wanneer voor jullie op wacht staat en wie bij de bevalling aanwezig zal zijn. (mocht de bevalling onverhoopt voor week 37 beginnen probeert één van ons zo snel mogelijk jullie kant op te komen) Zodra jullie bellen dat de bevalling begonnen is en jullie ondersteuning nodig hebben komt één van ons naar jullie toe en blijft bij jullie tot na de geboorte van jullie baby. Hierbij nemen we fijne materialen mee om de bevalling te vergemakkelijken zoals een geboortebal, geuroliën, rebozo etc. De doula blijft totdat jullie met jullie baby gesetteld zijn en graag samen willen zijn.
 • We maken foto’s van jullie, (indien gewenst) als hier de ruimte en tijd voor is tijdens de bevalling en na de bevalling.
 • Nagesprek in de eerste 2 weken na de bevalling, met de doula die bij je bevalling is geweest. Als er nog vragen zijn over de bevalling of als je niet meer alles weet helpen we om je geheugen op te frissen, ook kijken we terug op de bevalling en ondersteunen we bij vragen over het ouderschap. We zijn in die eerste periode ook telefonisch of via whatsapp voor jullie beschikbaar voor al jullie vragen.
 • Optioneel eindgesprek ongeveer 6 weken na de geboorte. Als daar nog behoefte aan is. Ook kunnen we een mooi geboorteverslag van de bevalling maken. (de extra kosten hiervoor bedragen €55,-) 

Kortom een doula past zich altijd aan, aan jullie behoefte en gaat met jullie opzoek naar wat jullie echt willen.

Tijdens de ene bevalling zal ze actief mee ademen, massages geven, ondersteuning geven. En tijdens de andere bevalling zit ze in een hoekje en is alleen de aanwezigheid genoeg om je vertrouwen te geven. En tijdens een volgende bevalling is het een combinatie van beiden. Het is net wat jullie willen. Het gaat erom dat jullie doen wat bij jullie past.

Doula

Pakketten

Prenataal Pakket

Wil jij wel graag een goede voorbereiding en begeleiding tijdens je zwangerschap, maar wil je graag de bevalling alleen samen met je (geboorte) partner doen? Dan is dit pakket iets voor jou.

Wij komen 3 keer 2 uur bij jullie langs om verdieping te geven over de zwangerschap en geboorte. Hierbij kijken we ook naar jullie angsten zorgen en wellicht eerdere ervaringen.

€415,- (excl. reiskosten van €0,30 per km vanaf Weert)

Zwangerschapscursus + doula

 • Inclusief, tens en diverse andere materialen zoals kruiden. oliën en homeopathische middelen
 • Vergoeding van zorgverzekering mogelijk
 • Tegen een kleine meerprijs van €65,- kun jij ook het bevalbad huren.
 • Inclusief de zwangerschapscursus HypnoBirthing, Zwanger&Zo of de cursus op maat basis (waar jullie voorkeur naar uit gaat)

€1199,- (excl. reiskosten van €0,30 per km vanuit Weert)

Privé Zwangerschapscursus + doula

 • Inclusief, tens en diverse andere materialen zoals kruiden. oliën en homeopathische middelen
 • Vergoeding van zorgverzekering mogelijk
 • Tegen een kleine meerprijs van €65,- kun jij ook het bevalbad huren.
 • Inclusief de privé zwangerschapscursus HypnoBirthing, Zwanger&Zo of de cursus op maat uitgebreid (waar jullie voorkeur naar uit gaat)

€1599,- (excl. reiskosten van €0,30 per km vanuit Weert)

Doula los

 • Inclusief 3 i.p.v. 2 consulten voorafgaand aan de bevalling
 • Inclusief, tens en diverse andere materialen zoals kruiden. oliën en homeopathische middelen
 • Vergoeding van zorgverzekering mogelijk
 • Tegen een kleine meerprijs van €65,- kun jij ook het bevalbad huren.

€1099,- (excl. reiskosten van €0,30 per km vanuit Weert)

Doula last-minute

Ben je al meer dan 38 weken zwanger of krijg je bijvoorbeeld een inleiding waarbij je graag een extra persoon bij aanwezig wilt hebben? Dit traject bestaat uit 1 uitgebreid consult en onze aanwezigheid bij de bevalling. Na de bevalling komt de doula die bij de bevalling is geweest nog even op kraambezoek of sluiten we het traject telefonisch af. Ook is het uiteraard mogelijk om hier op maat te werken en een extra consult bij te boeken.

Let op! Alleen op basis van beschikbaarheid.

€725,- (excl. reiskosten van €0,30 per km vanuit Weert) 

Alles in 1 pakket

Wil je ook graag gebruik maken van onze diensten als postpartum doula en een fijne, uitgebreide zwangerschapsmassage ontvangen? Dan hebben wij een fijn alles in 1 pakket: zwangerschapscursus (privé ook mogelijk tegen meerprijs) + doula begeleiding + postpartum doula begeleiding (6 uur, uitbreiden/minder mogelijk)+ zwangerschapsmassage + huur bevalbad

Uiteraard zitten de tens, kruiden, homeopathische middelen etc hier ook bij.

Vergoeding van de zorgverzekeraar mogelijk

€1650,- (excl. reiskosten van €0,30 per km vanuit Weert)

Een traject op maat: Wil je graag een doula, maar voldoen bovenstaande pakketten niet helemaal aan jouw/jullie wensen? Uiteraard kunnen wij ook helemaal op maat werken en kijken we samen hoe we dit in kunnen delen, neem hiervoor ook even contact met ons op.

Word je hier blij van en mogen wij jullie als doula begeleiden naar een mooie, krachtige geboorte?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek via onderstaand formulier of door even een appje/belletje.

Na de cursus Hypnobirthing hebben we Julia gevraagd wat ze voor zou kunnen betekenen als Doula, en voor ons heeft ze heel veel betekend! Door haar hulp is de tweede bevalling een hele mooie geboorte geweest. Ze heeft ons geholpen met het niet los laten van onze geboorte wensen bij een medische indicatie. En hierdoor hebben we de juiste weg gevonden waardoor de geboorte toch precies zo verlopen is als we wilden. Ook nam ze de tijd ons extra te helpen rust en kracht te vinden en heeft ze ons extra ontspanningstechnieken geleerd. Ondanks dat ik niet wist wat een Doula was/deed zijn we heel blij dat Julia onze Doula was en we zouden het iedereen aanbevelen.

Lieke en Marcel

‘Ik had gelezen over de voordelen van een doula bij de geboorte maar we twijfelden even of het wel nodig was en of we het zelf ook niet prima konden. Nou, ik ben zó blij dat we besloten hebben om Julia als onze doula te vragen!! Haar tips en liefdevolle ondersteuning en aanmoediging hebben mij ontzettend geholpen om de weeën op te vangen en onze dochter op de wereld te zetten. Ze wist precies wat onze wensen waren en wist daar heel goed naar te handelen. Omdat ze zorg overnam, konden mijn vriend en ik ons richten op de bevalling. Dat gaf veel rust en maakte dat we het echt samen hebben beleefd. Julia is heel betrokken, warm, zorgzaam en haar kennis, hulp en fijne persoonlijkheid waren voor ons goud waard bij de bevalling. Ik gun iedereen een Julia bij de geboorte!’

Denise

‘Vanaf Kerst 2019 zijn we bij Julia onze privé-cursus hypnobirthing begonnen. Om de paar weken kwam Julia bij ons thuis langs, waarbij ze ruim de tijd nam om ons te informeren over belangrijke beslissingen rondom de aankomende bevalling en geboorte. Tussendoor kregen we telkens ‘huiswerk’. Dit was soms best nog veel, maar het was maar net wat je er zelf uit wilde halen. De informatie was ontzettend zinvol en ook door de oefeningen kregen we, naarmate het traject vorderde, steeds meer het gevoel dat we niet zonder deze kennis hadden gekund en gewild. We kwamen tot een geboorteplan dat voor ons helemaal klopte en toen onze kleine 3,5 maand geleden geboren werd, verliep vrijwel alles volgens dit plan. Daardoor kijken we terug op een pittige bevalling, maar wél eentje om ontzettend trots op te zijn. We hebben continu de volledige controle gehad en hebben het ‘geluk’ gehad zonder enige medische hulp en ingrijpen thuis te mogen bevallen, in bad. Hoewel het niet voor iedereen weggelegd zal zijn, was het denk ik niet zo gegaan zonder de begeleiding van Julia voorafgaand aan de bevalling. Tijdens de bevalling hadden we Julia ook gevraagd om aanwezig te zijn als Doula, maar omdat we zoveel vertrouwen hadden in het geheel, heeft Julia bijna niets hoeven doen tijdens de geboorte. Haar aanwezigheid was bijna onmerkbaar maar gaf wel net dat extra beetje vertrouwen. Nogmaals dank voor je goede zorgen en we willen iedereen die zwanger is én hun partner van harte aanbevelen om zich met jouw warme en kundige begeleiding te verdiepen in een natuurlijke geboorte. Veel succes met JoyfulBirth & Babies!’

Esther en Maarten

Het was erg fijn om Julia bij de voorbereidingen voor de bevalling te hebben en bij de bevalling. Julia is een erg fijne doula die je vertrouwen geeft en aanvult in je behoeftes. We hebben ook de cursus HypnoBirthing gevolgd en hier heel veel informatie uit gekregen. Hadden we dit bij ons eerste kindje maar gevolgd! Het was een erg mooie, fijne tweede bevalling in bad, ook mijn partner heeft zich veel meer betrokken gevoeld. Het is fijn om er daarnaast nog een doula bij aanwezig te helpen die je ondersteunt waar nodig en echt een vertrouwd gezicht is. Ze helpt je met je keuzes en opties, ondersteunt je en staat altijd paraat.

Kitty en Sjors
Aanmelden

Doula

Meld je aan middels het contactformulier. Eerst nog even contact om te kijken of dit bij jullie past? Dan kan je ons altijd bellen, appen of mailen.

DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.