Kraamperiode

After Birth

Cursus After Birth

Voorbereidende cursus op de kraamperiode en het eerste jaar van het ouderschap

JAAA je hebt het gedaan! Je hebt jullie kindje op de wereld gezet! En nu..?

Zwangerschapscursussen zijn er genoeg, maar een cursus die je voorbereidt op de periode na de geboorte die zijn er maar weinig. Want na de bevalling begint het avontuur pas écht.

Wat ga je leren

Alles over de kraamperiode en het eerste jaar

Meer info

Waarom deze cursus?

We weten inmiddels (door wetenschappelijk bewezen prenatale psychologie) hoe belangrijk hechting voor de blauwdruk van jouw als mens is. En dat deze hechting en dus blauwdruk, hoe jij later in het leven staat, mentale problemen, je kan hechten etc., begint bij conceptie, zwangerschap en de eerste twee jaar van het ouderschap.

40% van de volwassen loopt rond met enige vorm van hechtingsproblematiek, 40%! Dit moet wat ons betreft naar beneden en dat begint dus allemaal in die eerste 1000 dagen die jou vormen als mens.

Wij denken hier met onze cursussen het verschil in te gaan maken. In de zwangerschap en bevalling, door bewustwording (je baby herinnert zich zijn geboorte op cel niveau) en in het ouderschap naast bewustwording ook met praktische tools, normalisering, meer verbinding, meer vertrouwen, je eigen weg durven volgen en hulp daar waar nodig.

After Birth

Praktische informatie

Geen tijd of mogelijkheid om een volledige cursus te volgen? We hebben ook een After Birth gids met alle informatie over de kraamtijd en het eerste jaar van het ouderschap.

Kosten

€ 149,- (vergoeding van de zorgverzekeraar mogelijk)

Waar: Doctor Kuyperstraat 2, 6004AL Weert
Cursusdata: Zaterdag 31 augustus 2024 van 12.30u tot 17.30u
Of zaterdag 12 oktober 2024 van 12.30u tot 17.30u
Inclusief: Volledige hand-outs (van ruim 65 pagina’s!), zodat je alles over de kraamperiode en het eerste jaar als ouder nogmaals na kunt lezen.

Lekkere en gezonde hapjes en drankjes als inspiratie voor de kraamtijd + receptkaarten

Voor wie

De cursus is bedoeld voor (aanstaande) ouders. Je kunt dus zowel in je zwangerschap meedoen, maar ook wanneer je al bevallen bent. In 1 middag leren we jou alle tools voor het ontspannen ouderschap.

Je bent samen met je partner van harte welkom, maar ook alleen. Ook is de cursus heel erg fijn als opfrisser met nieuwe informatie voor een tweede (of derde of vierde) kindje.

In combinatie met onze zwangerschapscursussen krijg je een fijne korting op de cursusI

Extra info

Geen tijd of mogelijkheid om een volledige cursus te volgen?

We hebben ook onze After Birth gids los te koop met alle informatie over de kraamtijd en het eerste jaar van het ouderschap.

Door wie wordt deze cursus gegeven?

Julia & Mariska

beide werkzaam als (postpartum) doula en zwangerschapscoach, draagconsulent, droomritmecoach en ervaring als kraamverzorgster.

Beide hebben veel passie voor het werken in de geboortezorg. We hebben hierdoor gezien dat veel ouders niet weten wat hun te wachten staat het eerste jaar. Of dat er geen realistisch beeld geschetst wordt over de kraamperiode. Dit willen wij graag veranderen! Zodat er meer rust, ontspanning en verbinding komt in het eerste jaar van jullie als ouders. En jullie de kennis en tools hebben om jullie eigen weg in het ouderschap te volgen.

Julia

HypnoBirthing, Coaching (Diverse) & Doula

Mariska

Droomritmecoach, Draagconsulent & Doula

Aanmelden voor de cursus

After Birth

Wil jij meedoen? Meld je dan hieronder aan! Eerst nog even contact om te kijken of de cursus bij jullie past? Dan kan je ons altijd bellen, appen of mailen.

DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij zijn met

Vakantie

Van 9 juli t/m 4 augustus 2024 zijn wij op vakantie!
Tijdens onze vakantieperiode zijn we niet bereikbaar en zullen er geen mails of bestellingen worden verwerkt. Mails, aanvragen en bestellingen worden na 4 augustus 2024 op volgorde van binnenkomst weer verwerkt.

Aanmelden voor alle cursussen of een bevalbad huren is nog mogelijk. Na onze vakantie mailen we je alle informatie toe.

Wij wensen iedereen een heerlijke zomervakantie toe!