Cursus After Birth

Voorbereidende cursus op de kraamperiode en het eerste jaar van het ouderschap.

JAAA je hebt het gedaan! Je hebt jullie kindje op de wereld gezet! En nu..?

Zwangerschapscursussen zijn er genoeg, maar een cursus die je voorbereidt op de periode na de geboorte die zijn er maar weinig.
Want na de bevalling begint het avontuur pas écht.

cursus ouderschap

Als ouders merk je pas vaak na het vertrek van de kraamverzorgster hoe intens deze periode kan zijn. En hoe weinig je eigenlijk weet over wat er gaat komen en wat je te wachten staat.
Het zorgen voor jullie pasgeboren baby kost vaak veel energie en tijd, dit in combinatie met de slapeloze nachten, de verandering, je herstel en hormonen die nog alle kanten op gaan. Ervaren ouders dit vaak als een behoorlijk pittige periode.
Juist daarom is het belangrijk om je in de zwangerschap voor te bereiden op de kraamperiode, (ook wel het vierde trimester genoemd) en op jullie eerste jaar samen als ouders.

Wat ga je leren over de kraamperiode en eerste jaar:

Een eerlijk en realistisch beeld van zowel je kraamtijd als het eerste jaar van het ouderschap
Het opmaken van een kraamplan
Lichamelijk herstel en voeding (+tips om dit te bevorderen)
Volledige informatie borst- en flesvoeding.
Hechting met je baby
Ontwikkeling en sprongen van je kindje tijdens het eerste levensjaar
Slaap en slaapprogressie baby + tips voor beter slapen in het eerste jaar
Zelfzorg, relatie en intimiteit, hoe hou je de verbinding met je partner goed
Kwaaltjes en huilgedrag baby (en tips hoe je dit kunt verlichten!)
Praktische oefeningen zoals baby (rollend) verschonen, vasthouden, baby in bad doen, bedje opmaken, uitleg draagdoek en draagzak.
Meer rust, ontspanning en zelfvertrouwen in de kraamtijd en in het eerste jaar als ouders
Tools en kennis om jullie eigen weg in het ouderschap te gaan volgen te varen op je intuïtie.

We weten inmiddels (door wetenschappelijk bewezen prenatale psychologie) hoe belangrijk hechting voor de blauwdruk van jouw als mens is. En dat deze hechting en dus blauwdruk, (hoe jij later in het leven staat, mentale problemen je kan hechten etc.). Begint bij conceptie, zwangerschap en de eerste twee jaar van het ouderschap. 40% van de volwassen loopt rond met enige vorm van hechtingsproblematiek, 40%! Dit moet wat ons betreft naar beneden en dat begint dus allemaal in die eerste 1000 dagen die jou vormen als mens. Wij denken hier met onze cursussen het verschil in te gaan maken. In de zwangerschap en bevalling, door bewustwording (je baby herinnert zich zijn geboorte op cel niveau) en in het ouderschap naast bewustwording ook met praktische tools, normalisering, meer verbinding, meer vertrouwen, je eigen weg durven lopen en hulp daar waar nodig.

Praktische informatie:

Kosten: €149,-
Waar: Doctor Kuyperstraat 2, 6004AL Weertkraamperiode
Wanneer: Zaterdag 21 januari van 12.30u-17.30u
Inclusief: Volledige hand-outs (van ruim 50 pagina’s!), zodat je alles over de kraamperiode en je eerst jaar als ouder nogmaals na kunt lezen.
Lekkere en gezonde hapjes en drankjes als inspiratie voor de kraamtijd + receptkaarten

De cursus is bedoeld voor (aanstaande) ouders. Je kunt dus zowel in je zwangerschap meedoen vanaf 20 weken zwangerschap, als wanneer je al bevallen bent. Je bent samen met je partner van harte welkom, maar ook alleen. Ook is de cursus heel erg fijn als opfrisser met nieuwe informatie voor een tweede (of derde of vierde) kindje.
Geen tijd of mogelijkheid om een volledige cursus te volgen? We hebben ook een After Birth gids met alle informatie over de kraamtijd en het eerste jaar van het ouderschap.

Door wie wordt deze cursus gegeven?

Door Julia en Mariska, beide werkzaam als (postpartum) doula en zwangerschapscoach, draagconsulent, droomritmecoach en ervaring als kraamverzorgster.
Beide hebben veel passie voor het werken in de geboortezorg. We hebben hierdoor gezien dat veel ouders niet weten wat hun te wachten staat het eerste jaar. Of dat er geen realistisch beeld geschetst wordt over de kraamperiode. Dit willen wij graag veranderen! Zodat er meer rust, ontspanning en verbinding komt in het eerste jaar van jullie als ouders. En jullie de kennis en tools hebben om jullie eigen weg in het ouderschap te volgen.

Ben je al ouder geworden en heb je specifiek alleen hulp nodig bij onrust en het slapen van je baby? Dan kun je bij Mariska ook terecht voor slaap coaching. Via een zachte, liefdevolle manier jullie baby helpen om beter te slapen.

Wil jij meedoen? Meld je dan hieronder aan!

postpartum

Inschrijven cursus after birth