homeopathie voor geboortewerkers

Homeopathie voor geboortewerkers

Ontdek homeopahtie

Workshop Homeopathie voor Geboortewerkers: Ontdek de Natuurlijke Kracht van Homeopathie bij Geboortezorg

Welkom op onze pagina over de Workshop Homeopathie voor Geboortewerkers! Deze gespecialiseerde workshop is ontworpen om vroedvrouwen, doula’s, en andere geboortewerkers kennis te laten maken met homeopathie en wat dit voor betekenis kan zijn tijdens de baring. We leren je hoe je de natuurlijke kracht van homeopathie kunt inzetten om het geboorteproces te ondersteunen. Ook leer je de basisbeginselen en de essentie van homeopathie. Daarnaast leren we je verschillende homeopathische middelen en wanneer je dit samen met de (aanstaande) ouders in kunt zetten.

Wat krijg je

Waarom Homeopathie voor Geboortewerkers?

Als geboortewerker speel je een belangrijke rol in een van de meest bijzondere momenten in het leven van een gezin. Homeopathie kan een waardevolle toevoeging zijn aan jouw toolkit, omdat het:

Meer info

Wat is homeopathie voor geboortewerkers?

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleert. Je creëert balans of zet het lichaam in beweging. Het maakt gebruik van sterk verdunde stoffen afkomstig uit planten, mineralen en dieren om het lichaam te helpen genezen. Homeopathie en het gebruik van kruiden worden met succes toegepast bij diverse gezondheidsproblemen. Ook kun je dit heel goed tijdens zwangerschap en bevalling inzetten. Ik heb zelf hierin als doula hele mooie resultaten en successen gezien. Het is een hele fijne tool, om dit samen met de ouders in te kunnen zetten tijdens de bevalling.

Wat leer je tijdens de workshop homeopathie voor geboortewerkers?

Onze workshop biedt een uitgebreide en praktische training die bestaat uit twee zaterdagen. Waarbij we de tweede zaterdag ook alle casuïstieken uit de praktijk die je zelf tegen bent gekomen kunnen bespreken. Wat gaan we oa behandelen?:

  • Inleiding tot homeopathie: Basisprincipes en theorie van homeopathie.
  • Specifieke middelen voor zwangerschap en bevalling: We leren je in totaal 14 homeopathische middelen te gebruiken met verschillende doseringen voor de verschillende klachten en complicaties die ouders kunnen ervaren tijdens de bevalling.
  • Praktische toepassingen: Hoe en wanneer je homeopathische middelen kunt toepassen tijdens je werk als geboortewerker. En hoe de verschillende doseringen werken. Ook leer je hoe je samen met de moeder kunt aanvoelen wat haar lijf nodig heeft. En hoe je dit in kunt zetten naast en met de reguliere zorg
  • Casussen en oefeningen: Analyse van echte casussen en praktische oefeningen om je vaardigheden te versterken.
  • Veiligheidsrichtlijnen: Belangrijke overwegingen voor het veilig gebruik van homeopathie in de geboortezorg. Contra-indicaties en wanneer je wel of niet gebruikt maakt van een middel of door stuurt naar een homeopaat of andere professional.
Door wie wordt de workshop gegeven?

Julia & Katja

Naast mijn werk als zwangerschapscoach heb ik ook een ontzettende liefde voor de natuur. In mijn werk als doula werkte ik al veel met kruiden en de Chinese geneeskunde. Nadat ik zelf tijdens mijn zwangerschap veel last had van maagzuur en misselijkheid en na mijn zwangerschap erg veel last kreeg van acne en haaruitval ging ik opzoek naar iets dat mij op een natuurlijke wijze hierbij kon helpen. Zo ben ik uitgekomen bij klassieke homeopathie. Het gave was dat mijn klachten verdwenen en ik mij een heel stuk beter voelde. Dit heeft mij geïnspireerd om de opleiding tot klassiek homeopaat te gaan volgen. Eerst heb ik de opleiding homeopathie zwangerschap, bevalling en baby gevolgd en afgerond en nu zit ik in de afrondende fase van de opleiding tot klassiek homeopaat. Ik geef deze workshop dan ook samen met Katja, mijn opleidingsdocent (kracht in gezondheid) de workshop wordt al enige jaren in Roosendaal gegeven, maar vanaf nu dus ook in Weert!

Klassiek homeopaat

Julia

HypnoBirthing, Coaching (Diverse), homeopaat & Doula

Voor wie is deze workshop geschikt?

Deze workshop is ideaal voor:

  • Vroedvrouwen
  • Doula’s
  • Geboortecoaches
  • Lactatiekundigen
  • Andere geboortezorgprofessionals

Of je nu een ervaren professional bent of net begint, deze workshop biedt waardevolle kennis en praktische tips die je direct kunt toepassen bij de geboortes.

Praktische informatie workshop homeopathie en geboortezorg

Waar: De workshop wordt gegeven op de Doctor Kuyperstraat 2 in Weert (Nederland)

Wanneer: zaterdag 14 september 2024 en zaterdag 23 november 2024

Tijd: 10 uur tot ongeveer 16.00 uur

Kosten: €449,- inclusief btw, hand-outs, lunchsoep en homeopathie box met alle aangeleerde middelen in verschillende doseringen twv €175,- 

Overig

We geven deze workshop maar 2x per jaar, wil je mee komen doen? Schrijf je dan nu in!

Wil je graag eerst nog even met een van ons bellen om te kijken of deze workshop bij je past? Dat kan uiteraard! Stuur ons even een mailtje en we plannen een belafspraak in.

Uiteraard blijven we ook na de workshop voor je bereikbaar om vragen te beantwoorden als je in de praktijk ergens tegenaan loopt.

Contact

Contact met ons

Ik nodig je uit om de kracht van klassieke homeopathie te ervaren tijdens de prachtige reis van geboortes. Ben je werkzaam in de geboortezorg, en heb je behoefte aan meer tools in je rugzak? Voel je welkom om mee te komen doen!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.