Overtijd consult

Voor veel vrouwen wordt richting de 41 weken zwangerschap de druk opgevoerd. Vanuit zorgverleners die vragen of je al een keuze hebt gemaakt. Vanuit je omgeving die regelmatig vragen of de baby er nu nog niet is. Of je voelt onrust vanuit jezelf. Het gevoel dat je van alles moet. Het is soms lastig om dan in je bubbel te blijven. De bubbel die zo hard nodig is om alle hormonen aan te maken om de bevalling te laten starten.
Bij een overtijd consult gaan we samen aan de slag om de baby op een natuurlijke, zachte manier uit te nodigen om te komen. Alhoewel we pas na 42 weken spreken over serotiniteit, kan het al rust geven om vanaf 41 weken met de technieken aan de slag te gaan. En de bevalling natuurlijk op te wekken.
Het geeft net het laatste zetje aan je lijf om de bevalling te laten starten op een zachte niet geforceerde manier.
Het overtijd consult kunnen we inzetten na 41 weken zwangerschap. Maar ook eerder als je al eerder een inleiding gepland hebt staan. Of als je al enkele dagen enorm last hebt van voorweeën, die niet afnemen, maar ook niet doorzetten. Of gebroken vliezen hebt, maar nog geen weeën.

Wat gaan we doen bij een overtijd consult?

Eerst is er even ruimte voor jou verhaal. We weten hoe belangrijk het is dat jij alle angsten, zorgen en twijfels die je misschien hebt los kan laten. Erover praten lucht vaak al enorm op.
Wat we verder gaan doen:
-Voetreflex om de bevalling op te wekken gecombineerd met het masseren van de voeten en onderbenen*
-Spinningbabies om te zorgen dat alle spanning uit je bekken en baarmoeder los kan laten. En de baby goed diep ingedaald ligt.
-Acupressuur, drukpunten om de bevalling op te wekken (zonder naalden) eventueel met moxa therapie.
-Ik geef homeopathische middelen en kruiden die de bevalling helpen opwekken. Dit wordt speciaal afgestemd op jouw lijf en wat jij nu nodig hebt.
-Hypnose sessie (indien gewenst)
Daarnaast geef ik je informatie als dit gewenst is, over inleiden of afwachten, zodat jij een weloverwogen, fijne keuze kunt maken. En weet welke opties je met 42 weken hebt.
En uiteraard leer ik je alle natuurlijke manieren die er zijn om de bevalling op te wekken. Mocht je iets niet prettig vinden of iets niet bij je passen, dan kunnen we dit uiteraard ook uit het overtijd consult laten. Een overtijdsconsult is vaak erg succesvol, ik heb dan ook een hoog slagingspercentage. De meeste bevallingen beginnen binnen 36 uur na het overtijdsconsult.

*De voetreflex is uit te breiden met een volledige massage om het hele lijf te ontspannen (de extra kosten hiervoor bedragen €55,- ik ben dan ongeveer een uur langer bij jullie, als je dit graag wilt, geef dit dan even aan.)

Wie ben ik?

Ik ben Julia, moeder van Nathan en hij is mijn grote motivator om het werk te doen wat ik nu doen. Ik ben begonnen als HypnoBirthing docente. En vanuit daaruit heb ik verschillende opleidingen, cursussen en specialisaties gedaan. Door mijn ervaringen en kennis als hypnobirthing docente, doula, achtergrond psychologie, verschillende opleidingen (zoals homeopathie, spinningbabies, massage etc.), samenwerking met verloskundigen en grote kennis over geboorte en zwangerschap. Kan ik jou ondersteunen bij een overtijdconsult. Ik leer jou alle technieken ook zelf aan, zodat je dit op een later moment kan herhalen.

Kosten

De kosten voor het overtijd consult bedragen €149,- inclusief alle materialen en middelen. (excl. reiskosten €0,30 per km vanaf Budel)
Ik ben dan ongeveer twee uur bij jullie en help jou om alle technieken ook zelf aan te leren.
Wil je een overtijdconsult boeken? Vul dan hieronder het contactformulier in. Heeft het haast? Stuur me dan een berichtje/belletje op: 06-37192957.

Wil jij graag thuis zelf aan de slag? Dan is ons overtijd pakket iets voor jou!

Aanvraag overtijd consult

×