Postpartum care pakket

Voor jou

Een postpartum care pakket ondersteunt je bij jouw herstel zowel fysiek als emotioneel. Je neemt bewust even tijd voor jezelf om meer in je lijf te zakken, te ontspannen en los te laten.

Ik kan gebruik maken van verschillende technieken om jouw lichaam te helpen helen en te ontspannen. Ook is er echt even tijd voor jouw verhaal. Misschien wil je iets delen over de bevalling of heb je vragen over het moederschap. Even bewust stilstaan bij jezelf en het moederschap. En je lijf ook te eren voor al het werk dat zij de afgelopen maanden voor jou gedaan heeft.

De postpartum behandelingen stel ik helemaal op jouw wensen af. Zie hieronder de korte beschrijving. Als je meer over de betreffende behandeling wilt weten, kun je doorklikken naar de desbetreffende pagina.

Wat krijg je

Mogelijkheden postpartum care pakket

We kunnen een combinatie van de verschillende behandelingen maken, als jij dit fijn vindt bijvoorbeeld:

– Yoni steam met voetenbad
– Massage van 45 minuten
– Bellybinden

Maar we kunnen ook meer aandacht geven aan de massage en niet de yoni steam doen of juist niet het bellybinden. We kijken welke behandelingen jij prettig vindt. En passen hier het pakket op aan. En het pakket is ook altijd uit te breiden met meer tijd.  Alles is mogelijk! Kijk even bij alle losse behandelingen op de website voor meer informatie over iedere behandeling. Je kunt in je zwangerschap al contact opnemen, zodat we je in de maand van je uitgerekende datum in de agenda kunnen zetten en je zeker bent van een plekje op korte termijn na je bevalling. Maar je kunt ook na je bevalling contact met ons opnemen in je kraamtijd of zelfs in de periode daarna!

Meer info

Postpartum care behandelingen

Bellybinden. We kunnen een bengkung bellybinding behandeling bij je uitvoeren. Waarin we de buik inwikkelen in een doek. Wat ervoor zorgt dat de spieren en organen weer terug op zijn plek kunnen komen. En helpt bij het afvoeren van afvalstoffen, zorgt voor een goede doorbloeding en een rechte houding. Je hebt hierdoor ook een minder hangende en lege buik.

Kraammassage. We kunnen je een uitgebreide kraammassage geven. Op onze speciale, comfortabele massagetafel.  Wat er voor zorgt dat alle ontspanningshormonen kunnen gaan flowen. Ook besteden we vooral aandacht aan het afvoeren van afvalstoffen en het verbeteren van de bloedcirculatie. Als er nog blokkades in het lijf zitten, zowel fysiek als emotioneel, kunnen we hier ook mee aan de slag gaan en dit op een zachte manier los maken. Ook bij fysieke klachten zoals bekkenklachten kunnen we dit los masseren. De massage is zacht en ontspannend. En er wordt op een zachte manier aan het lijf gevraagd om te ontspannen en los te laten. Zodat jij je na de massage ook als herboren voelt! We kunnen de rug, schouders, nek, hoofd, armen, benen en voeten masseren en als jij dit fijn vindt ook even bewust aandacht geven aan je buik.

Voetenbad. We kunnen je een heerlijk ontspannend voetenbad aanbieden. Met magnesium vlokken die heling bevorderen. Tevens kunnen we hierna de voeten masseren.

yoni stomen, We kunnen een yoni steam oftewel vaginaal stoombad aanbieden dit is een hele fijne manier om te helen na je bevalling. De kruiden hebben een reinigend, helend en ontstekingsremmend effect op de baarmoeder. Door de stoom openen de poriën en ontspant de baarmoeder zich en kunnen de geneeskrachtige kruiden hun werk doen op de weefsels, spieren, slijmvliezen en baarmoeder. Zelf zit je geheel toegedekt, ontspannen op een krukje. De meeste vrouwen ervaren het yoni steamen als een hele prettige, zachte behandeling en hadden geen idee hoe fijn het kon zijn. Ook als je hechtingen na de bevalling hebt of kleine scheurtjes/schaafwonden in het gebied van de yoni. Het stomen kan vanaf dag 9 na je bevalling.

sluitingsritueel Ook kunnen we bij je het rebozo sluitingsritueel uitvoeren. Tijdens je bevalling ga je letterlijk open en na je kraamtijd kun je een sluitingsritueel uitvoeren om het lichaam weer te sluiten. En om de kraamperiode af te sluiten. Dit doen we door behulp van rebozo doeken waarmee we je inpakken en sluiten van hoofd naar voeten. Het helpt je om weer te zakken in je lijf, meer te landen. En dichter bij jezelf te komen. Een rebozo sluitingsritueel is vanaf 40 dagen postpartum mogelijk. (deze afspraak duurt een kleine 3 uur, dus kan alleen bij het postpartum care pakket 2 geboekt worden of los geboekt worden)

Postpartum care pakket

Kosten

Pakket 1

We komen hiervoor 1x 2,5 uur naar jullie toe. We bespreken van te voren aan welke behandelingen jij behoefte hebt en wat jij fijn vindt. De kosten hiervoor bedragen €169,- en zijn incl. een kruidenthee, kruiden, oliën, huur bellybind. (excl. reiskosten €o,30 per km vanaf Weert)

Kom je liever bij ons in de praktijk in Weert? Dan bedragen de kosten €149,- 

Pakket 2

We komen hiervoor 2x 2,5 uur naar jullie toe. Of 1x 2 uur en 1x 3 uur in het geval van het sluitingsritueel. We bespreken van te voren aan welke behandelingen jij behoefte hebt en wat jij fijn vindt. De kosten hiervoor bedragen €325,- en zijn incl. de kruidenthee, kruiden, oliën, huur bellybind. (excl. reiskosten €o,30 per km vanaf Weert)

Kom je liever bij ons in de praktijk in Weert? Dan bedragen de kosten €285,- 

Good to know

  • Het is fijn als er iemand anders is om op je baby en eventueel andere kinderen te letten, zodat jij even helemaal kunt ontspannen en je geen zorgen hoeft te maken.
  • Het is fijn als de ruimte lekker verwarmd is.
  • We kunnen het bellybinden naast dat we het jou aanleren ook aan je partner, zus, vriendin, moeder etc. aanleren.
  • Je kunt in je zwangerschap al contact opnemen, zodat we je in de maand van je uitgerekende datum in de agenda kunnen zetten en je zeker bent van een plekje op korte termijn na je bevalling. Maar je kunt ook na je bevalling contact met ons opnemen in je kraamtijd of zelfs in de periode daarna!
  • We nemen de massagetafel mee, daar is dus ruimte voor nodig.
  • Het is voor ons fijn om niet te ver te hoeven tillen/trappen op te gaan met de massagetafel. Mocht dat wel nodig zijn omdat je boven een fijne ruimte hebt voor de behandeling, dan is een beetje hulp met tillen (door bijvoorbeeld je partner) wel gewenst.

(Heb je bij ons een zwangerschapscursus gevolgd, een bad gehuurd of zijn we jouw doula geweest? Dan krijg je €10% korting op een postpartum care pakket!)

Heb je behoefte aan nog meer ondersteuning? Kijk dan ook eens bij mijn postpartum doula informatie. Wil je liever iets anders? Ook dat is mogelijk! Ik kan volledig op maat werken. Neem hiervoor contact met ons op.

Tip! Ook is dit een fantastisch kraam cadeau om te geven! We maken een leuke cadeaubon voor de (aanstaande) ouders. Alles is voor/door de ouders op maat af te stemmen.

Wil jij ook voor nazorg voor jezelf gaan na de bevalling vul dan onderstaand formulier in! Wil je eerst nog graag wat meer informatie? Neem even contact met ons op.

Mothering the mother!

Aanmelden

Postpartum care pakket

Kunnen wij iets voor jou betekenen? Meld je dan hier aan! Eerst nog even contact om te kijken of alles bij je past? Dan kan je ons altijd bellen, appen of mailen.

DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.