Homeopathie

Homeopathie

Ontdek homeopahtie

Bij onze praktijk voor klassieke homeopathie omarmen we de kracht van de natuur en geloven we in het herstellen van de balans van binnenuit.

Naast mijn liefde voor het werken met zwangere vrouwen, heb ik (Julia) nog een passie: Homeopathie. Het ontzag voor de geneeskracht vanuit de natuur heeft ervoor gezorgd dat ik meer wilde weten over natuurlijke geneeskunde. Hierdoor kwam ik uit bij klassieke homeopathie. Ik raakte geïnspireerd om de 5 jarige opleiding tot klassiek homeopaat te gaan volgen.
Ervaar jij klachten, pijn of zit je niet lekker in je vel? Dan kan je bij mij terecht. Ik ben door mijn werk in de zwangerschapswereld gespecialiseerd in het werken op homeopathische wijze met baby’s, kinderen en zwangere/kraam vrouwen. Maar ook voor andere klachten kun je bij mij terecht. Of je nu oud of jong bent, man of vrouw. 

Onze klassieke homeopathie biedt een diepgaande en holistische benadering van gezondheid, waarbij we het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleren en aanspreken. 

Wat krijg je

Waarvoor kan homeopathie ingezet worden?

Homeopathie kan worden gebruikt voor een breed scala aan acute en chronische klachten, waaronder:

Voor elke klacht is een homeopathisch middel. Dus schroom niet om contact op te nemen voor welke klacht of disbalans jij dan ook ervaart. Of als je medicatie, vaccinatie of oxytocine (weeën opwekkers) wilt ontstoren.

 

 

Meer info

Wat is homeopathie?

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die gebaseerd is op het principe van ‘gelijksoortigheid’: “Similia similibus curentur”, oftewel “het gelijke wordt met het gelijkende genezen”. Dit betekent dat een stof die bij gezonde mensen bepaalde symptomen veroorzaakt, bij zieke mensen met vergelijkbare symptomen kan worden gebruikt om te genezen. Homeopathische middelen worden verdund en gepotentieerd, waardoor ze effectief en veilig zijn. We hebben honderden verschillende middelen, dus ook voor jou met jouw klachten zit er een passend middel tussen.

Homeopathie richt zich niet alleen op het behandelen van symptomen, maar ook op het stimuleren van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Door het vinden van de juiste homeopathische middelen op basis van de unieke symptomen en constitutie van jou als persoon, kunnen we het lichaam helpen zichzelf te genezen op een dieper niveau.

Wat maakt homeopathie uniek?

Homeopathie is meer dan alleen een behandeling voor symptomen; het is een reis naar herstel en welzijn waarbij we samenwerken met de natuurlijke krachten van jouw lichaam. Door het gebruik van natuurlijke en gepersonaliseerde homeopathische middelen, helpen we je om de balans te herstellen en je gezondheid op een dieper niveau te verbeteren. Klachten ontwikkelen zich vaak eerst ongemerkt, op een gegeven moment kan je jouw klacht of disbalans niet meer negeren en kan het je belemmeren in je dagelijks leven. Deze klachten zijn altijd het resultaat van iets. Er is een onderliggende oorzaak. Een disbalans in het lichaam, een eerdere ziekte, mentale omstandigheden of wat je van jouw (voor)ouders hebt geërfd spelen een rol. Jouw imuunsysteem of zelfgenezend vermogen kan niet voldoende zelf herstellen. En op den duur ga je klachten of disbalans ervaren of uit zich dit in een (chronische) ziekte. Met homeopathie spreek je het zelfhelend vermogen van het lichaam aan. Zo kunnen we op een veilige manier zorgen dat blokkades oplossen en de natuurlijke stroming en balans van het lijf weer herstelt. Onze aanpak richt zich op het begrijpen van jou als geheel persoon, inclusief je fysieke, mentale en emotionele welzijn en klachten.

Ook als je vastloopt in de reguliere geneeskunde of naast de reguliere geneeskunde een homeopathisch traject in wilt gaan, kun je bij ons terecht.

Homeopathisch ontstoren oxytocine of medicatie

Ook ben ik gespecialiseerd in het ontstoren van niet lichaamseigen stoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan synthetische oxytocine, ofwel ontstoren van de weeën opwekkers die je tijdens je bevalling misschien toegediend hebt gekregen. 
Maar ook de ruggenprik of remifentanil zowel bij de moeder als bij het kind, kunnen we gaan ontstoren.

Ook kan je bij mij terecht als je klachten hebt of disbalans ervaart en vaccinaties bij jezelf of bij je kind wil ontstoren. 
Ook overige medicijnen zoals de anticonceptiepil, antidepressiva of antibiotica kunnen we ontstoren.  Op deze pagina lees je meer over het ontstoren.

Door wie wordt het homeopatisch consult gegeven?

Julia

Naast mijn werk als zwangerschapscoach heb ik ook een ontzettende liefde voor de natuur. In mijn werk als doula werk ik al veel met kruiden en Chinese geneeskunde. Nadat ik zelf tijdens mijn zwangerschap veel last had van maagzuur en misselijkheid en na mijn zwangerschap erg veel last kreeg van acne en haaruitval ging ik opzoek naar iets dat mij op een natuurlijke wijze hierbij kon helpen. Zo ben ik uitgekomen bij klassieke homeopathie. Het gave was dat mijn klachten verdwenen en ik mij een heel stuk beter voelde. Dit heeft mij geïnspireerd om de opleiding tot klassiek homeopaat te gaan volgen. En nu werkzaam te zijn als homeopaat. Ervaar je klachten of disbalans? Neem contact met mij op en ik help je graag.

Klassiek homeopaat

Julia

HypnoBirthing, Coaching (Diverse), homeopaat & Doula

Praktische informatie

Praktische informatie homeopathisch consult:

Omdat ik samen met jou echt de diepte in wilt gaan, duurt een eerste homeopathisch consult gemiddeld 1,5 a 2 uur.

We kijken naar de klacht, maar ook naar wie jij bent als mens. Hoe jij opgegroeid bent en hoe jij in het leven staat. We kijken naar patronen, bewuste en onbewuste klachten en naar waar de disbalans vandaan komt.

Het homeopatisch consult kan zowel plaats vinden bij mij op de praktijk in Weert als bij jou aan huis. Ook is het mogelijk om online een consult te volgen.

Investering in jouw gezondheid

€75 per uur: Dit is inclusief homeopathisch middel en btw.
Een eerste consult duurt meestal 1,5 a 2 uur.
Voor een eventueel vervolg consult of als je ooit voor andere klachten nog terug komt. Hebben we meestal aan een afspraak van een uur voldoende.

Bij het eerste consult gaat mijn voorkeur er naar uit om elkaar live te zien. Dit helpt mij mee om een volledig beeld van jou en de klacht te vormen. Eventueel kan ik ook bij jou aan huis komen. De kosten zijn dan exclusief reiskosten van €0,30. Woon je erg ver weg? Dan is een online consult met een goede videoverbinding ook mogelijk. Een tweede of derde consult kan ook goed online of telefonisch plaatsvinden als dat jouw voorkeur heeft.

Het kan zijn dat je het homeopathisch middel direct mee krijgt na het consult. Het kan ook zijn dat ik dieper moet uitzoeken welk homeopathisch middel(len) het best passend voor jou is. Zodat deze helemaal op jouw en jouw klachten afgestemd zijn. Dan stuur ik het middel kort na ons consult met gebruiksaanwijzing naar jou toe op. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Ontstoren medicatie/vaccinatie

Ook help ik je graag bij het onstoren en in balans brengen van jezelf baby of kind. Dit gaat middels een iets andere werkwijze.

Voor het ontstoren van medicatie zoals de synthetische oxytocine, de anticonceptiepil, antidepressiva en vaccinaties gelden daarom ook andere tarieven.

Kijk hiervoor op deze pagina. Daar vind je ook de meest voorkomende klachten en alle informatie over wat ontstoren inhoudt.

 

Contact

Contact met ons

Ik nodig je uit om de kracht van klassieke homeopathie te ervaren en aan de slag te gaan met je eigen gezondheid. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult en ontdek hoe je je natuurlijke balans kunt herstellen op een holistische en natuurlijke manier.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.