Yoni stomen

Ontspanning

Een yoni steam is een stoombad voor je baarmoeder & vagina (yoni).

Het is een eeuwenoude traditie in landen als Midden- en Zuid Amerika, China en Afrika, hier gaan ze nog veel bewuster met hun yoni om en weten ze dat ze hier goed voor moeten zorgen en moeten eren.

Diverse kruiden worden door middel van een yoni steam opgenomen door de vagina en baarmoeder het wordt gebruikt ter ondersteuning van onder andere de vruchtbaarheid, hormonale disbalans, menstruatiepijn, klachten en voor heling na de bevalling. Ook in Nederland wordt steeds meer de voordelen van het yoni steamen ingezien! (dus het kan niet alleen ingezet worden voor na de bevalling, maar ook als je klachten hebt of goed voor je yoni wilt zorgen)

De kruiden hebben een reinigend en helend effect op de baarmoeder en geslachtsorganen op een natuurlijke manier. Het helpt om te ontspannen en kalmeren, en heeft een ontstekingsremmende werking. Ook helpt het je om je te verbinden met je vrouwelijkheid en een moment van rust voor jezelf te nemen.

De warmte van de stoom opent de poriën waardoor de geneeskrachtige kruiden kunnen worden opgenomen door het weefsel van de vagina en de baarmoeder.  Het effect hiervan is dat de bloedstroom in deze gebieden wordt verhoogd, het zuurstofgehalte toe neemt en de stofwisseling omhoog gaat. Hierdoor ontspannen je spier- en diepe bindweefsel lagen van het bekken en de baarmoeder. Wat een pijnstillend en rustgevend effect geeft. Daarmee heeft het een positief effect op de gezondheid van de baarmoeder en vaginale slijmvlies.
We maken gebruik van diverse biologische kruiden zoals kamille, lavendel, duizendblad, calendula, vrouwenmantel etc. die allemaal hun eigen werking hebben, persoonlijk afgestemd op jou behoefte.

Je krijgt dit zakje van ons na de behandeling cadeau om nogmaals te stomen of ermee in bad te gaan!

Wat krijg je

Hoe gaat de yoni steam zijn werk?

We kunnen bij je aan huis komen om de yoni steam behandeling te doen. Of je komt de behandeling bij mij ons in de praktijkruimte in Budel of Weert ontvangen. Een vaginaal stoombad kan vanaf dag 9 a 10 na de bevalling (in sommige culturen starten ze direct na de bevalling, maar het is fijn als het bloedverlies al flink vermindert is) Mocht dit al eerder zijn dan dag 10 dan kunnen we de behandeling ook eerder doen.

Maar het yoni stomen kan niet alleen na de bevalling, maar ook (lang) daarna (of ervoor)! Het kan namelijk helpen bij de menstruatiecyclus en klachten zoals pcos, vruchtbaarheidsondersteuning, bacteriele vaginose, schimmelinfectie of disbalans voor de vagina. Maar ook zonder klachten of problemen is het gewoon een heerlijk moment voor je vrouwelijkheid en je bewust te verbinden met je yoni.

Meer info

De yoni steam behandeling

We beginnen met het koken van de kruiden voor de yoni steam. En we geven je een lekker kopje kruidenthee. Ondertussen trekken de kruiden in het water. Je kunt je in alle privacy ontdoen van je onderkleding en dan meteen toedekken. Daarna neem je plaats op de yoni seat (een soort van krukje met gat erin) het pannetje staat in/onder het krukje en zo trekt het stoom omhoog. Je bent volledig toegedekt terwijl je op het krukje zit en warm ingepakt. 

De behandeling duurt zo lang het voor jou prettig voelt. Meestal zitten de vrouwen tussen de 15 en 60 minuten op de yoni steam zelf. Er is dan ook echt even ruimte voor jou verhaal als je dit prettig vindt. Ondertussen kunnen we je voeten masseren en je een helend voetenbad geven. If werken met de helende klei op de voeten die helpt afvalstoffen te ontrekken uit jouw lijf. Of is er ruimte voor stilte en even niks. Sommige vrouwen vinden het ook fijn als we even de ruimte verlaten, zodat ze in alle rust kunnen verbinden. Alles is mogelijk!

Yoni stomen

Kosten

Behandeling

De kosten voor een yoni steam behandeling zijn €99,- inclusief de kruiden (excl. reiskosten van €0,30 per km vanaf Weert) de afspraak duurt ongeveer 85 minuten.

Wil je de behandeling graag combineren met een bellybind, of  kraammassage? Of het het volledige pakket ontvangen? Kijk daarvoor even hier.

Kom je liever bij ons op locatie in Weert? Dan zijn de kosten €85,-

Good to know

  • Als je kinderen hebt is het fijn als er iemand anders is om op je baby en eventueel andere kinderen te letten, zodat jij even helemaal kunt ontspannen en je geen zorgen hoeft te maken.
  • Het is fijn als de ruimte lekker verwarmd is.
  • Je bent constant volledig bedekt, dus maak je daar geen zorgen over!
Aanmelden

Yoni stomen

Kunnen wij iets voor jou betekenen? Meld je dan hier aan! Eerst nog even contact om te kijken of alles bij je past? Dan kan je ons altijd bellen, appen of mailen.

DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij zijn met

Vakantie

Van 9 juli t/m 4 augustus 2024 zijn wij op vakantie!
Tijdens onze vakantieperiode zijn we niet bereikbaar en zullen er geen mails of bestellingen worden verwerkt. Mails, aanvragen en bestellingen worden na 4 augustus 2024 op volgorde van binnenkomst weer verwerkt.

Aanmelden voor alle cursussen of een bevalbad huren is nog mogelijk. Na onze vakantie mailen we je alle informatie toe.

Wij wensen iedereen een heerlijke zomervakantie toe!