Vaginaal stoombad

Een yoni steam is een stoombad voor je baarmoeder & vagina (yoni). Het is al een eeuwenoude traditie in landen als Midden- en Zuid Amerika, China en Afrika, hier gaan ze nog veel bewuster met hun yoni om en weten ze dat ze hier goed voor moeten zorgen en moeten eren.

Diverse kruiden worden door middel van een yoni steam opgenomen door de vagina en baarmoeder het wordt gebruikt ter ondersteuning van onder andere de vruchtbaarheid, hormonale disbalans, menstruatiepijn, klachten en voor heling na de bevalling. Ook in Nederland wordt steeds meer de voordelen van het yoni steamen ingezien! (dus het kan niet alleen ingezet worden voor na de bevalling, maar ook als je klachten hebt of goed voor je yoni wilt zorgen)

De kruiden hebben een reinigend en helend effect op de baarmoeder en geslachtsorganen op een natuurlijke manier. Het helpt om te ontspannen en kalmeren, en heeft een ontstekingsremmende werking. Ook helpt het je om je te verbinden met je vrouwelijkheid en een moment van rust voor jezelf te nemen.
De warmte van de stoom opent de poriën waardoor de geneeskrachtige kruiden kunnen worden opgenomen door het weefsel van de vagina en de baarmoeder.  Het effect hiervan is dat de bloedstroom in deze gebieden wordt verhoogd, het zuurstofgehalte toe neemt en de stofwisseling omhoog gaat. Hierdoor ontspannen je spier- en diepe bindweefsel lagen van het bekken en de baarmoeder. Wat een pijnstillend en rustgevend effect geeft. Daarmee heeft het een positief effect op de gezondheid van het baarmoeder en vaginale slijmvlies.
Ik maak gebruik van diverse biologische kruiden zoals kamille, lavendel, duizendblad, calendula, die allemaal hun eigen werking hebben, persoonlijk afgestemd op jou behoefte.
Je krijgt dit zakje van mij ook na de behandeling cadeau om nogmaals te stomen of ermee in bad te gaan!

Hoe gaat het in zijn werk?

Ik kom bij je aan huis om de yoni steam behandeling te doen. Of je komt de behandeling bij mij thuis in Budel ontvangen. Een vaginaal stoombad kan vanaf dag 9 a 10 na de bevalling (in sommige culturen starten ze direct na de bevalling, maar het is fijn als het bloedverlies al flink vermindert is) Mocht dit al eerder zijn dan dag 10 dan kun je ook contact met mij opnemen en kunnen we de afspraak eerder plannen.
Maar het yoni stomen kan niet alleen na de bevalling, maar ook (lang) daarna (of ervoor)! Het kan namelijk helpen bij de menstruatiecyclus en klachten zoals pcos, vruchtbaarheidsondersteuning, bacteriele vaginose, schimmelinfectie of disbalans voor de vagina. Maar ook zonder klachten of problemen is het gewoon een heerlijk moment voor je vrouwelijkheid en je bewust te verbinden met je yoni.
We beginnen weer met een lekker kopje kruidenthee waarin er ruimte is voor jou verhaal. Ondertussen trekken de kruiden in het water. Je kunt je in alle privacy ontdoen van je onderkleding en dan meteen toedekken. Daarna neem je plaats op de yoni seat (een soort van krukje met gat erin) het pannetje staat in/onder het krukje en zo trekt het stoom omhoog. Je bent volledig toegedekt terwijl je op het krukje zit en warm ingepakt. De behandeling duurt zo lang het voor jou prettig voelt. Meestal tussen de 15 en 45 minuten. Ondertussen kan ik je voeten masseren en je een helend voetenbad geven, kunnen we even kletsen of is er ruimte voor stilte en even niks. Sommige vrouwen vinden het ook fijn als ik even de ruimte verlaat, zodat ze in alle rust kunnen verbinden. Alles is mogelijk!

Kosten:

De kosten voor een yoni steam behandeling zijn €99,- inclusief de kruiden (excl. reiskosten van €0,30 per km vanaf Budel) de afspraak duurt ruim 90 minuten.

Wil je de behandeling graag combineren met een bellybind, of  kraammassage? Of het het volledige pakket ontvangen? Kijk daarvoor even hier.

Good to know:

– Als je kinderen hebt is het fijn als er iemand anders is om op je baby en eventueel andere kinderen te letten, zodat jij even helemaal kunt ontspannen en je geen zorgen hoeft te maken.
-Het is fijn als de ruimte lekker verwarmd is.
-Je bent constant volledig bedekt, dus maak je daar geen zorgen over!

Voel jij een yes of wil je graag meer informatie hebben? Neem dan even contact met mij op via onderstaand formulier of even een appje/belletje op 0637192957

Aanvraag

×