Eendaagse zwangerschapscursus

Dé zwangerschapscursus die jullie in 1 dag volledig voorbereid op jullie bevalling

De eendaagse zwangerschapscursus bevallen in vertrouwen bereid jullie in 1 dag voor op de komst van jullie kindje. Fijn als je graag een compacte, maar wel volledige bevalcursus wilt volgen. Je niet zo veel tijd hebt of als je al eens eerder bevallen bent en je wilt alles graag in 1 dag opfrissen. Je leert in de cursus alle tools voor een fijne en soepele bevalling vanuit vertrouwen. Zodat je op een fijne, positieve manier de bevalling kunt ervaren.
Je kunt aan de cursus zowel samen met je partner deelnemen als alleen. Omdat het een eendaagse bevalcursus is kun je uit heel Limburg en Noord-Brabant deelnemen.

Wat ga je leren in de eendaagse zwangerschapscursus?:

De werking van jouw baarmoeder, lijf en hormonen tijdens het geboorteproces
Hoe creëer je een positieve bevalervaring
Binding met jullie baby
Effectieve ademhalings- en ontspanningstechnieken
Verschillende oefeningen en voedingtips om fit te blijven tijdens je zwangerschap
Massagetechnieken en drukpunten voor minder pijn en een soepelere bevalling
Diverse bevalhoudingen voor de verschillende fases tijdens de bevalling
Hoe maak je een geboorteplan en hoe zorg je voor een fijne samenwerking met jouw zorgverleners
Wat nou als de bevalling medisch wordt/iseendaagse zwangerschapscursus
Hoe kan jouw (geboorte)partner jouw ondersteunen

Op een leuke, interactieve manier gaan we jullie in 1 dag voorbereiden op jullie bevalling. Misschien zie je wel op tegen de bevalling. Weet je niet zo goed wat je kunt verwachten. Heb je angst voor de pijn. Of ben je al eens eerder bevallen en wil jij graag op een fijne, ontspannen manier alle informatie nog eens herhalen. In deze eendaagse geboortecursus gaan we jullie op een nuchtere, eerlijke en bovenal positieve manier voorbereiden op de bevalling en wat daar allemaal bij kijken komt.

Na de bevalcursus weet jij:

Welke ademhalingstechnieken en oefeningen je toe kunt passen om ontspannen de weeën op te vangen

Hoe je een effectief geboorteplan maakt

Welke bevalhoudingen optimaal mee werken met jouw lijf tijdens de bevalling

De verschillende fases van het geboorteproces te herkennen

Hoe jij samen met je partner voor een fijne bevalervaring kan zorgen

En nog veel meer! Ook is er ruimte voor al jullie vragen en persoonlijke casussen.

Door wie wordt de eendaagse zwangerschapscursus gegeven?

Door geboortecoaches Julia en Ellen. Wij zijn twee enthousiaste vrouwen met een enorm hard voor geboortezorg. We hebben alle twee kinderen.eendaagse bevalcursus
We werken beide als doula en daarnaast hebben we nog diverse andere werkzaamheden in de geboortezorg. Zoals het geven van cursussen, massages, postpartum zorg etc. We hebben veel ervaring met verschillende bevallingen in verschillende settings. En hebben daarbij gezien wat vaak wel en niet werkt tijdens een bevalling. Vanuit hieruit hebben wij met veel passie en aandacht een eendaagse cursus ontwikkeld. Waarin jij/jullie worden voorbereid op jullie bevalling in één dag. Om de bevalling als een fijne, positieve en bekrachtigende ervaring te mogen ervaren.

Daarnaast zijn wij ervaren cursusleidsters die ook andere cursussen geven zoals HypnoBirthing, relaxed bevallen en After Birth. De eendaagse zwangerschapscursus is hier een fijne aanvulling op. De cursus wordt altijd gegeven door twee cursusleidsters, die elkaar fijn aanvullen. Hierdoor is er ook veel ruimte en aandacht voor individuele vragen van elke cursist.

Praktische informatie eendaagse bevalcursus:

-De cursus wordt altijd gegeven met twee docenten, zo is er altijd ruimte om al jouw vragen te stellen.
-De cursus is volledig partner proof! We gaan niet ouderwets puffen, maar jullie samen leren wat echt werkt tijdens je bevalling. Uiteraard ben je ook alleen of met je moeder, zus, vriendin etc. van harte welkom.
-Je ontvangt het boek natuurlijk bevallen en uitgebreide hand-outs bij de cursus, zo kun je alles nog eens rustig nalezen.
-Inclusief goodiebag met leuke en nuttige producten.
-Het is een fijne interactieve dag met veel afwisseling. Zo vliegt de dag voorbij.
-Inclusief lunchsoep en diverse lekkere en gezonde hapjes en drankjes.
-Je kunt meedoen met de eendaagse zwangerschapscursus als je tussen de 18 en 38 weken zwanger bent.*
-De cursus wordt gegeven in kleine groepen.
-De cursus vindt plaats in een fijne, sfeervolle en comfortabele ruimte.

*Mocht je twijfelen over wanneer je het beste kunt starten, kun je altijd even contact met ons opnemen.

Verschil zwangerschapscursussen

Twijfel je nog tussen de verschillende zwangerschapscursussen die wij aanbieden? Hier vind je meer informatie over het verschil tussen de cursussen

Cursusdata & kosten:

10 december 2022 van 10.oou tot +/-16.15u Locatie Weert (goed bereikbaar vanaf de snelweg) Deze cursus zit helaas VOL meedoen met de Zwanger&Zo cursus is wel nog mogelijk!

4 februari 2023 van 10.00u tot +/-16.15u Locatie Weert (goed bereikbaar vanaf de snelweg)

De cursus kost €179,-.
Je kunt de factuur declareren bij je zorgverzekeraar, het is afhankelijk van je zorgverzekeraar of deze vergoed wordt.

Combideal! Zwangerschapscursus + After Birth: van €328 voor €285,- Wil jij ook graag volledig voorbereid zijn op de kraamtijd en jullie eerste jaar als ouders? Leren over de eerste 40 dagen, jouw herstel, darmkrampjes en kwaaltjes bij je baby (en hoe dit te verlichten!), hechting, slaap, fles en borstvoeding, praktische oefeningen zoals een bedje opmaken leren en nog veel meer? Kom dan ook meedoen met onze cursus After Birth

Wil je graag meedoen met de zwangerschapscursus? En via een eendaagse geboortecursus volledig voorbereiden op je bevalling? Schrijf je dan hieronder in!

Eerst nog wat meer informatie? Of even bellen?: info@joyfulbirthenbabies.nl of 06-37192957.

Hele fijne en positieve cursus! In 1 dag zijn wij voorbereid op de cursus. Erg fijn dat Julia en Ellen de cursus op een praktische en actieve manier aanbieden. Ook worden er verschillende opties en mogelijkheden geboden en verschillende voor en nadelen uitgelegd. Heel fijn!

Lisanne en RobEerste kindje

Fijn om weer even bezig te zijn met deze nieuwe zwangerschap. Ik merk dat het er door drukte wat bij inschiet om met deze zwangerschap bezig te zijn. Zo fris je in een dag weer even alles op, omdat het toch weer anders en nieuw is een volgende zwangerschap. En ik heb toch ook weer nieuwe dingen geleerd. Heel inspirerend!

AnneTweede kindje

Ik wilde even laten weten dat onze dochter geboren is! Na de cursus waren we met een voorbereid en positief gevoel naar huis gegaan. Ik ben blijven oefenen met de ademhalingstechnieken. En dit heeft echt geholpen tijdens de bevalling. Ik kijk positief en trots terug op de bevalling. Ook was Sander goed voorbereid en heeft mij echt door de bevalling geholpen. We hebben het echt samen gedaan! Dankjewel!

Ellen en SanderEerste kindje

Inschrijven eendaagse zwangerschapscursus

×