Zwangerschapsmassage

Zwanger zijn is meestal een van de meest bijzondere periodes in je leven. Maar soms kan een zwangerschap van je lijf maar ook geestelijk (ongemerkt) best veel vragen. En hoe belangrijk is het om dan even een moment van ontspanning voor je jezelf en je baby te creëren. Even bewust stil staan bij je zwangerschap doe je met een heerlijke ontspannen zwangerschapsmassage. Die ook nog ontzettend veel voordelen biedt. Wil je een zwangerschapsmassage boeken in of rondom Noord-Brabant of Limburg? Lees dan even verder.

Voordelen zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage zorgt voor een moment van rust en ontspanning. Zowel voor je lijf als geest. De zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat de oxytocines en endorfines kunnen gaan stromen. Het verbetert je bloedcirculatie en lymfestelsel. En het zorgt ervoor dat je je afvalstoffen beter kwijt kunt. Niet voor niets voel je je vaak na een massage als herboren.
Bij een zwangerschap kan het ook de kans op vroeggeboorte en complicaties doen afnemen, doordat je minder stress hormonen aanmaakt. Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap ook last van hun rug of bekken, hier kan op een fijne, zachte manier verlichting voor geboden worden. Ook als je klachten hebt (gehad) zoals zwangerschapsmisselijkheid, maagzuur en vermoeidheid kan een massage tijdens de zwangerschap veel verlichting bieden. En het herstellend vermogen van het lijf activeren. Het doel is dat je na de zwangerschapsmassage je helemaal los en ontspannen voelt en minder lichamelijke klachten hebt.
Een zwangerschapsmassage in Eindhoven en Weert en omgeving helpt jou ook om uit jouw hoofd te komen en terug in verbinding met jouw lichaam te komen. Zo kun je veel bewuster voelen hoe het met je gaat en waar je behoefte aan hebt.

Wanneer een zwangerschapsmassage

Jij kunt in bijna alle fasen van de zwangerschap een zwangerschapsmassage boeken. Een zwangerschapsmassage richt vooral op ontspanning en het zelfherstellend vermogen van het lijf activeren. Maar ik pas de massage ook altijd aan jou behoefte en wensen aan. Daarom masseer ik altijd intuitief en voel ik aan waar jij behoefte aan hebt. Ook in het voorgesprek kunnen we dit bespreken en kun jij aangeven wat jij prettig vindt. Zo weet jij zeker dat je optimaal kunt genieten.

1e trimester

Zwangerschapsmassages worden over het algemeen afgeraden voor vrouwen in het 1e trimester van de zwangerschap. Dit doen we omdat het lichaam hard moet werken om een plek voor de baby in de baarmoeder te creëren. Heb jij echter extreme klachten, en veel nood aan een massage, dan kan ik op een zachte energetische manier masseren en drukpunten toepassen om de klachten te verminderen. En kun je contact met mij opnemen.

2e trimester

In het tweede trimester vinden vrouwen het vaak fijn om een eerste massage afspraak te boeken. Ik kan aandacht geven aan het hele lijf (rug, schouders, nek, armen, benen, voeten, hoofd en eventueel ook buik als jij dit prettig vindt) Omdat het vaak voorkomt dat zwangere vrouwen last krijgen van de bekken of de rug, besteed ik hier tijdens de zwangerschapsmassage extra aandacht aan. Ook kan ik met een rebozo doek masseren of je dit aanleren als je bijvoorbeeld veel last van je bekken hebt.

3e trimester

Jouw lichaam draagt tijdens de laatste trimester steeds meer gewicht. Je baby vraagt veel van jouw lichaam. Voor veel zwangere vrouwen is een massage in het derde trimester heel erg welkom. Ook hier kan ik aandacht geven aan het hele lijf (rug, schouders, nek, armen, benen, voeten, hoofd en eventueel ook buik als jij dit prettig vindt) ook hier kan ik met een rebozo doek masseren.

Hoe werkt een zwangerschapsmassage?

Ik kan voor de zwangerschapsmassage in Noord-Brabant en Limburg bij jou aan huis komen met mijn speciale massagetafel. Ook kun je de zwangerschapsmassage in Budel bij mij aan huis komen ontvangen. Net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Mijn massagetafel heeft een buikuitsparing waardoor je op je buik kan liggen als je dat fijn vindt. Anders kan ik de zwangerschapsmassage in regio Eindhoven, Weert etc. ook liggend op je zij of rug geven.
Eerst starten we met een kort gesprekje. Hierin bespreken we wat jouw wensen zijn, je eventuele klachten en wat jij wel en niet prettig vindt. En wel/niet gemasseerd wilt hebben. Misschien wil je graag nog iets kwijt over je zwangerschap of baby. Ook dit kun je met mij delen. Er is echt even aandacht voor jou! Hierna laat ik je de olie uitkiezen die jij prettig vindt ruiken. Ik heb er altijd meerdere bij. En start een ontspannend muziekje.
Daarna starten we de massage en zorg ik dat jij je in alle privacy kunt ontdoen van je kleding en dek ik je toe met heerlijke zachte handdoeken. We zorgen ervoor dat je helemaal comfortabel en warm ligt op de massagetafel, zodat je helemaal kunt ontspannen. Ik masseer alle delen van je lichaam die jij prettig vindt. En besteed extra aandacht aan die delen waar jij (onbewust) klachten ervaart. De voeten eindig ik met het masseren met behulp van magnesium gel, omdat zwangere vrouwen veel behoefte hebben aan het mineraal magnesium en uit een tekort klachten kunnen ontstaan. Als iets niet prettig voelt kun je dit altijd aan mij aangeven. De massage kan in stilte, maar als jij het fijn vindt om te kletsen kan dat natuurlijk ook.

Geef een zwangerschapsmassage cadeau!

Het vinden voor een cadeau voor een zwangere vrouw is niet altijd gemakkelijk. Gelukkig heb ik daar de ideale oplossing voor! Je kunt namelijk jouw partner, vriendin of zus een zwangerschapsmassage In Limburg of Noord-Brabant cadeau geven! Dit fijne ontspan- en verwenmoment is voor iedere (toekomstige) mama een heerlijk geschenk. Ik maak een leuke waardebon voor je. En de mama kan zelf met mij een afspraak inplannen.

Kosten zwangerschapsmassage Noord-Brabant en Limburg

We bekijken en bespreken even hoe het met jou gaat en wat jouw wensen zijn aan de hand daarvan wordt jouw massage vormgegeven. Ik neem de tijd om uit te leggen hoe jouw zwangerschapsmassage eruit zal komen te zien.  Daarna starten we met de massage. De afspraak duurt ongeveer 80 minuten. De kosten zijn €65,- (excl. reiskosten vergoeding van €0,30 per km vanuit Budel als ik bij jou aan huis kom) Omdat er weinig aanbieders aan huis komen ben ik bereid om verder te reizen voor een zwangerschapsmassage (dus regio Eindhoven, Helmond, Valkenswaard, Weert, Roermond etc.)

Wil je een zwangerschapsmassage voor jezelf plannen of meer informatie? Neem dan contact met me op via het contactformulier of door een appje/belletje 0637192957. Geef ook vooral je eigen wensen aan, het is jouw verwenmoment!

Net bevallen?

Kijk dan ook eens bij mijn kraammassage en mamamassage of misschien is het postpartum verwenpakket wel iets voor jou!

Yes! Ik wil graag een massage

×