Zwangerschapscursus HypnoBirthing in Limburg en Noord-Brabant

Zijn jullie in verwachting en op zoek naar een complete, positieve en fijne zwangerschapscursus? Waarbij het vertrouwen in de natuurlijke werking van je lichaam centraal staat?

En wil jij..

..je samen met je (geboorte)partner voorbereiden op een kalme, gemakkelijke, liefdevolle geboorte waar jullie met een goed gevoel op terug kunnen kijken?

..effectieve ademhalings- en ontspanningstechnieken leren, zodat er vaak minder kans is op medisch ingrijpen, uitscheuren, en het geboorteproces vaak vlotter verloopt?

..vol vertrouwen naar de bevalling toe leven? En vol vertrouwen zijn tijdens de geboorte?

..leren om een sterke binding met jullie baby te creëren voor, tijdens en na de geboorte?

..veel praktische informatie krijgen over de zwangerschap, geboorte en borstvoeding?

..leren hoe jullie te allen tijde zelf de regie in handen kunnen houden ongeacht of je thuis, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis bevalt?

..Weten hoe je zelf je lichaamseigen pijnstilling endorfine kan verhogen, zodat je je beter kunt ontspannen tijdens de bevalling? En echt in die ‘bevalbubbel’ kunt gaan?

..een rustige start voor jullie kindje waardoor jullie kindje vaak beter slaapt en eet?

..nog veel meer leren over jouw zwangerschap, bevalling en kraamtijd?

Of ben je opzoek naar verdieping die je niet in andere zwangerschapscursussen vindt?

Dan is de cursus HypnoBirthing iets voor jou!

Wat is HypnoBirthing?

Een complete zwangerschapscursus voor zwangere vrouwen en hun (geboorte) partner die vanuit vertrouwen een soepele, fijne, ontspannen en liefdevolle geboorte wensen. Hypnobirthing in weert en Helmond is zowel een filosofie als een techniek.

HypnoBirthing gaat er vanuit dat je niet hoeft te leren hoe je moet bevallen, maar dat jouw lichaam instinctief al weet hoe dit moet. In een goed doordacht programma met effectieve oefeningen, technieken en nuttige informatie krijg je een positieve kijk op de geboorte en leer je hoe je een fijne, veilige en soepele geboorte kunt bereiken. De cursus is zowel bedoeld voor vrouwen die hun eerste kindje verwachten als voor vrouwen die al eerder bevallen zijn.

De term HypnoBirthing doet misschien wat zweverig aan, maar aan de cursus zelf is niets zweverigs. De term ‘Hypno’ in HypnoBirthing staat voor zelfhypnose. Hypnose is niets meer dan een gefocuste ontspanning. (In mijn blog “HypnoBirthing zweverig?”  kun je hier meer over lezen)
We maken op twee manieren gebruik van zelfhypnose bij hypnobirthing. De eerste is om eventuele angsten/beperkende gedachten voor de bevalling los te laten en om te leren ontspannen, want angst verkrampt en dit komt de geboorte niet ten goede. De tweede vorm van zelfhypnose gebruik je tijdens het geboorteproces, zodat je diep kunt ontspannen maar wel gefocust op het geboorteproces blijft. Door te leren ontspannen en zelfhypnose toe te passen hoeft (hevige) pijn en stress geen onderdeel van de geboorte te zijn. Kortom een positievere bevalervaring!

zwangerschapscursus hypnobirthing

Inhoud zwangerschapscursus HypnoBirthing

De zwangerschapscursus HypnoBirthing bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur. Je kunt starten met de cursus tussen de 15 en 33 weken zwangerschap. (Als je al verder in verwachting bent of vijf avonden niet helemaal passend zijn, kun je ook deelnemen aan mijn andere zwangerschapscursussen zoals de eendaagse zwangerschapscursus of de Zwanger&Zo)
De zwangerschapscursus volg je in principe samen met je geboorte partner (diegene die bij je bevalling gaat zijn) maar uiteraard kun je ook meedoen aan de cursus als je alleenstaand moeder bent of als je partner niet mee kan.

Wat jullie onder andere gaan leren tijdens de zwangerschapscursus HypnoBirthing® :

Wat er gebeurt in je lichaam tijdens het geboorteproces, welke fases zijn er en hoe ondersteun je dit het beste
Effectieve Ademhalingstechnieken die het geboorteproces optimaal ondersteunen in elke fase.
Hoe je zonder hard en geforceerd persen je kindje kan baren, zodat er minder kans is opZwangerschapscursus HypnoBirthing bekkenbodembeschadigingen en scheuren. Bovendien voel jij je vaak fitter.
Krachtige ontspanningstechnieken, zodat jij ‘in control’ blijft.
Uitleg van het ‘angst, spanning, pijn syndroom’  en hoe dit om te buigen naar vertrouwen, ontspanning, comfort.
Inzicht krijgen in jezelf en je overtuigingen over bevallen.
Visualiseren, affirmeren en gedachtenkracht.
Light Touch Massage om endorfine – het gelukshormoon en de natuurlijke pijnstiller – te laten vrijkomen in je lichaam.
Contact maken met jullie kindje voor, tijdens en na de bevalling.
De rol van de (geboorte)partner tijdens de zwangerschap en de geboorte, zodat je (geboorte)partner zich niet langs de zijlijn voelt staan.
Keuzes maken rondom de geboorte en deze wensen in een geboorteplan verwerken.
Op een fijne manier communiceren met jullie zorgverleners.
Verschillende posities en houdingen voor in je zwangerschap en tijdens de bevalling, waardoor je optimaal meewerkt met je lichaam.
Na de geboorte: Hechting met je baby, borstvoeding en kraamtijd.
En nog veel meer zoals: voeding, acupressuur, bekkenbodemoefeningen, inspirerende filmpjes etc.

Kortom

Of het nu je eerste of vierde kindje is, je nu al vol vertrouwen bent in de natuurlijke werking van je lichaam of juist angst hebt voor de bevalling. In de zwangerschapscursus HypnoBirthing leer je alles wat je maar wilt weten over je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Jullie krijgen tijdens de zwangerschapscursus ontzettend veel praktische en fijne tips, tools en informatie. Die jullie thuis of in het ziekenhuis (of waar je bevalling dan ook plaats vindt) toe kunnen passen. Zo kunnen jullie de filosofie je helemaal eigen maken, zodat jullie vooral met veel enthousiasme en zelfvertrouwen uit kunnen kijken naar de geboorte!

‘Lieve Julia,
We hebben zo ontzettend veel gehad aan de
cursus HypnoBirthing tijdens de bevalling!
De ademhalingstechnieken werkte ontzettend goed.
En de ontsluiting vorderde snel en ik kon heel ontspannen
de weeën opvangen. Zelfs de verloskundige was onder de
indruk! Dankjewel voor al je informatie en goede zorgen.
Liefs,
Lisa en Tim’

Waar wordt de bevalcursus gegeven?

De groepscursus HypnoBirthing wordt gegeven op een fijne locatie in Weert, Limburg en in Helmond,zwangerschapscursus hypnobirthing Noord-Brabant. Liever een privécursus HypnoBirthing? Ook dat is mogelijk! De privécursus kan zowel bij jullie thuis gegeven worden als in de praktijkruimte in Weert.
Heb je de groepscursus HypnoBirthing al bij een eerdere zwangerschapscursus gevolgd? Dan kun je meedoen met de opfriscursus.

Wat ontvang je bij de zwangerschapscursus HypnoBirthing?

-Kennismakingsgesprek telefonisch of per mail.
-5 lessen van ongeveer 2,5 uur.
-Het originele HypnoBirthing® boek en de hand-outs
-De originele HypnoBirthing® audio’s met affirmaties en ontspanningsoefeningen.
-Oefeningen om thuis te kunnen oefenen, zodat je ook na de cursus voorbereid blijft
-Begeleiding tot na de geboorte, indien gewenst.
-Korting op de huur van mijn bevalbad en mijn andere diensten
-Goedgevulde goodiebag twv €55,- met oa de cordring en massageolie
-Baby meeting! Na de geboorte kan er als daar nog behoefte aan is een baby meeting georganiseerd worden.

Kosten zwangerschapscursus HypnoBirthing

Groepscursus HypnoBirthing®
€299,- euro per koppel dit is inclusief alle cursusmaterialen. Veel zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de cursus HypnoBirthing.

Privécursus
€599,- euro per koppel dit is inclusief alle cursusmaterialen. Veel zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de cursus HypnoBirthing.
De privécursussen HypnoBirthing geef ik bij jullie thuis of bij mij op locatie in Weert. (De prijs is exclusief reiskostenvergoeding van €0,30 per km)

Opfriscursus
Heb je de volledige cursus HypnoBirthing® al een keer gevolgd? Maar wil je voor deze zwangerschap graag alles nog even op een rijtje zetten? En je opnieuw verdiepen in de technieken en informatie? Kortom weer volledig voorbereid zijn? Dat kan uiteraard! De kosten hiervoor bedragen €69,- in groepsverband. En €119,– (excl. reiskosten van €0,30 per km) voor een privécursus. Vergoeding van de zorgverzekeraar is ook bij de opfriscursus mogelijk. Zo kunnen jullie je ook tijdens deze zwangerschap voorbereiden op een liefdevolle, fijne geboorte.

Overig
Wil je graag losse of extra begeleiding tijdens je zwangerschap? Kijk dan even onder het kopje consulten voor meer informatie. Is de zwangerschapscursus HypnoBirthing niet helemaal passend voor jullie? Kijk dan ook eens bij de Zwangerschapscursus Zwanger&Zo Of de  Zwangerschapscursus op maat. Liever in een dag voorbereiden op je bevalling? Dan is de eendaagse zwangerschapscursus iets voor jullie.

Hier vind je het verschil tussen de cursussen duidelijk uitgelegd.

Combideal! (groeps) zwangerschapscursus + After Birth: van €448 voor €405,- Wil jij ook graag volledig voorbereid zijn op de kraamtijd en jullie eerste jaar als ouders? Leren over de eerste 40 dagen, jouw herstel, darmkrampjes en kwaaltjes bij je baby (en hoe dit te verlichten!), hechting, slaap, fles en borstvoeding, praktische oefeningen zoals een bedje opmaken, ontwikkeling van je kindje het eerste jaar en nog veel meer? Kom dan ook meedoen met onze cursus After Birth

Doula
Wel eens gedacht aan een doula? Je kunt er ook voor kiezen om ons als doula in te schakelen in combinatie met de cursus hypnobirthing, onder het kopje Doula vind je hier meer informatie over.

Vergoeding zorgverzekering bevalcursus

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus HypnoBirthing®! Ga bij je zorgverzekeraar na of dit ook voor jullie geldt.

Let op: Om er zeker van te zijn dat je de originele HypnoBirthing® cursus krijgt, kun je kijken op www.HypnoBirthing®-nederland.nl. Alle docenten op deze pagina hebben de originele opleiding en certificering gehad volgens het HypnoBirthing® Institute in Amerika.

zwangerschapscursus HypnoBirthing

Cursusdata zwangerschapscursus HypnoBirthing:

(klik op de tabjes om te openen)

Is er net een cursusreeks gestart, maar is wachten op de volgende cursus i.v.m. je uitgerekende datum niet mogelijk? Dan is instromen (mits de groep nog niet vol is) ook mogelijk, neem hiervoor even contact met mij op.

Wil je je inschrijven? Dat kan via het inschrijfformulier. Of door even contact met mij op te nemen.

Cursusdata HypnoBirthing® Weert:

Weert

Maandagavond

-9 januari
-16 januari
-23 januari
-30 januari
-6 februari

De cursus start om 19.15u

Deze cursus zit helaas VOL. Meedoen in Helmond of in februari kan nog wel!

Cursusdata HypnoBirthing Helmond:

Donderdagavond:

-12 januari
-19 januari
-26 januari
-2 februari
-9 februari

De cursus start om 19.15u

Nog 1 plekje (voor een koppel) vrij

Ervaringen van eerdere cursisten met hypnobirthing

Ik heb inmiddels honderden cursisten mogen helpen voorbereiden op een ontspannen, krachtige en fijne bevalervaring. Hieronder lees je een aantal ervaringen van eerdere deelnemers aan mijn cursus.
Wil je eerst nog meer informatie? Neem even contact met mij op

Wij hebben bij Julia de cursus hypnobirthing gevolgd. Dit hebben wij als zeer positief en waardevol ervaren. De cursus is heel praktisch en laat je daarnaast nadenken en voelen welke dingen belangrijk zijn voor jou bij de geboorte. De oefeningen zijn gemakkelijk toepasbaar en merkbaar effectief wat vertrouwen geeft. Julia is een heel fijn, prettig en liefdevol mens die de cursus vol passie en bevlogenheid geeft. Ze is betrokken en sluit aan bij hetgeen er behoefte aan is. Wij raden de cursus zeker aan. Dankjewel Julia voor de fijne begeleiding!

Door de cursus Hypnobirthing die we bij jou gevolg hebben, hebben we beide veel meer handvaten, tools en technieken geleerd om de bevalling zo prettig en rustig mogelijk te laten verlopen. Ook hebben we veel tips gekregen, zowel over bevallingstechnische zaken, als over onze rechten en plichten bij geboorte thuis, verloskundige en ziekenhuisbevalling.

Voor de partner is de cursus ook erg prettig, omdat deze een duidelijke taak krijgt en echt deelnemer wordt aan de bevalling, in plaats van alleen toeschouwer. We hebben er samen veel aan gehad en zullen nog regelmatig alle tools en technieken gaan oefenen, zodat we optimaal zijn voorbereid!

Verder wordt de cursus in een prettige en ontspannen sfeer gegeven en wordt dit goed verzorgd. Ook het contact na de cursus was heel fijn! Julia is heel betrokken bij de cursisten en altijd bereid om te helpen.

(berichtje op de app)

Hoi allemaal!! Wij zijn vanochtend ouders geworden van een dochter? we hebben een droom bad-bevalling gehad, weliswaar in het zkh wegens langdurig gebroken vliezen, maar het was echt prachtig mooi! We hebben super veel gehad aan de hypnobirthing technieken. dat heeft ons er echt doorheen geholpen. Julia super bedankt voor je last-minute advies en de inspirerende training. Wij bevelen hem iedereen aan!!

Ik wist dat ik graag in het ziekenhuis wilde bevallen en later ook dat dit een medische bevalling werd.
Na ingelezen te hebben over hypnobirthing besloot ik dat dit het meest aansloot bij wat ik nodig had. Juist omdat het een medische bevalling zou worden.
Het was zo een positieve ervaring! Ook al zou een buitenstaander dit misschien niet zo omschrijven, doordat er behoorlijk wat medische interventies nodig waren voordat onze dochter geboren werd. Maar mede dankzij de technieken en de ademhalingen die je mij geleerd hebt, kon ik hier rustig onder blijven, heb ik geen moment paniek gevoeld en is alles met mij in overleg gegaan.
En twijfel je nog of bij een medische bevalling hypnobirthing passend is? Ja absoluut! Want het gaat er niet om waar je bevalt of hoe, maar hoe je ermee omgaat:)
Dankjewel lieve Julia!

Aanrader!
Eerst twijfelde ik of ik de cursus wel zou gaan doen, ik liep al tegen het einde van mijn zwangerschap en het is ons tweede kindje. Ook was mijn vorige bevalling geen traumatische ervaring. En had ik al veel vertrouwen in mijn lijf en baby. Maar wat ben ik blij dat we de cursus gevolgd hebben! Wij hebben deze cursus als zeer waardevol ervaren en ontzettend veel geleerd. En we gaan vol vertrouwen en relaxed de bevalling tegemoet.

We twijfelde of de cursus hypnobirthing wel bij ons zou passen. Want in het begin vonden we het toch allemaal een beetje ”zweverig” klinken en dat past absoluut niet bij ons. Ook ga ik medisch in het ziekenhuis bevallen en ik vroeg me af of hypnobirthing hier wel bij kon. Toch zijn we (behoorlijk sceptisch) naar de informatieavond gekomen, om meer informatie over hypnobirthing te verkrijgen. Na de informatieavond waren we gelijk enthousiast en hebben we ons ingeschreven voor de cursus hypnobirthing. En daar hebben we geen spijt van gehad, we hebben zo ontzettend veel geleerd. En ik ben tegen sommige dingen heel anders aan gaan kijken nu ik daar alle informatie over weet. Julia legt dingen op een duidelijke, fijne, enthousiaste manier uit.  Waardoor je heel veel vertrouwen in jezelf krijgt. Ook mijn partner heeft er heel veel aan gehad en voelde zich echt betrokken bij alle lessen. En we hebben nu echt het idee dat we de bevalling samen gaan doen! En inmiddels weet ik hypnobirthing kun je overal toepassen!

De hypnobirthing cursus kan ik iedereen aanraden die bewust en weloverwogen keuzes wilt maken voor haar bevalling. Ideaal voor koppels die op een positieve manier hun bevalling willen ervaren. Door middel van diverse (meditatie) oefeningen en op feiten gebaseerde info leer je in je eigen kracht te staan en het vertrouwen te hebben in je eigen lijf.
Ik vond het verhelderend, positief en fijn om eens de mooie kant van een bevalling te ervaren en de horror verhalen voor eens en altijd naast mij neer te kunnen leggen.

Wat keken wij elke week weer uit naar de cursusavonden in jouw prachtige ruimte.
Het was zo gezellig en leerzaam en steeds gingen wij weer met iets meer verdieping naar huis.
Aan het einde goed voorbereid op de geboorte van onze zoon en dankzij jouw tips konden we ook thuis blijven oefenen.
Toen de bevalling zelf begon voelde ik me er ook helemaal klaar voor.
Met onze eigen verloskundige zijn we in het ziekenhuis bevallen. Ze supporte ons en onze wensen echt fantastisch. Toen ik begon met rustig een beetje te duwen en ademen naar beneden, herinnerde ze mij nog aan mijn wens om op handen en knieën te bevallen. En zo heb ik na een klein uurtje met een hele rustige en ontspannen persfase onze zoon op de wereld gezet.
Wauw! Wat was dat een fantastisch en onbeschrijfelijk gevoel. I dit it! Helemaal op eigen kracht. Mede dankzij jou, dankjewel!

Ons prachtige zoontje is geboren! Het was een hele fijne, super mooie bevalling van nog geen drie uurtjes onder water bij ons thuis. Ons oudste kindje was er ook bij! Het was echt super magisch mede dankzij hypnobirhting! En de aangeleerde technieken.

‘Vanaf Kerst afgelopen jaar zijn we bij Julia onze privé-cursus hypnobirthing begonnen. Om de paar weken kwam Julia bij ons thuis langs, waarbij ze ruim de tijd nam om ons te informeren over belangrijke beslissingen rondom de aankomende bevalling en geboorte. Tussendoor kregen we telkens ‘huiswerk’. Dit was soms best nog veel, maar het was maar net wat je er zelf uit wilde halen. De informatie was ontzettend zinvol en ook door de oefeningen kregen we, naarmate het traject vorderde, steeds meer het gevoel dat we niet zonder deze kennis hadden gekund en gewild. We kwamen tot een geboorteplan dat voor ons helemaal klopte en toen onze kleine 3,5 maand geleden geboren werd, verliep vrijwel alles volgens dit plan. Daardoor kijken we terug op een pittige bevalling, maar wél eentje om ontzettend trots op te zijn. We hebben continu de volledige controle gehad en hebben het ‘geluk’ gehad zonder enige medische hulp en ingrijpen thuis te mogen bevallen, in bad. Hoewel het niet voor iedereen weggelegd zal zijn, was het denk ik niet zo gegaan zonder de begeleiding van Julia voorafgaand aan de bevalling. Tijdens de bevalling hadden we Julia ook gevraagd om aanwezig te zijn als Doula, maar omdat we zoveel vertrouwen hadden in het geheel, heeft Julia bijna niets hoeven doen tijdens de geboorte. Haar aanwezigheid was bijna onmerkbaar maar gaf wel net dat extra beetje vertrouwen. Nogmaals dank voor je goede zorgen en we willen iedereen die zwanger is én hun partner van harte aanbevelen om zich met jouw warme en kundige begeleiding te verdiepen in een natuurlijke geboorte. Veel succes met JoyfulBirth & Babies!’

zwangerschapscursus weert
cursus hypnobirthing
×