Zwangerschapscursus HypnoBirthing in Limburg en Noord-Brabant

Zijn jullie in verwachting en op zoek naar een complete, positieve en fijne zwangerschapscursus? Waarbij het vertrouwen in de natuurlijke werking van je lichaam centraal staat?

En wil jij..

..je samen met je (geboorte)partner voorbereiden op een kalme, gemakkelijke, liefdevolle geboorte waar jullie met een goed gevoel op terug kunnen kijken?

..effectieve ademhalings- en ontspanningstechnieken leren, waardoor er vaak minder kans is op medisch ingrijpen, uitscheuren, en het geboorteproces vaak vlotter verloopt?

..vol vertrouwen naar de bevalling toe leven? En vol vertrouwen zijn tijdens de geboorte?

..leren om een sterke binding met jullie baby te creëren voor, tijdens en na de geboorte?

..veel praktische informatie krijgen over de zwangerschap, geboorte en borstvoeding?

zwangerschapscursus hypnobirthing

..leren hoe jullie te allen tijde zelf de regie in handen kunnen houden ongeacht of je thuis, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis bevalt?

..leren hoe je zelf je lichaamseigen pijnstilling endorfine kan verhogen, zodat je je beter kunt ontspannen tijdens de bevalling? En echt in die ‘bevalbubbel’ kunt gaan?

..een rustige start voor jullie kindje waardoor jullie kindje vaak beter slaapt en eet?

..nog veel meer leren? Zoals baringsposities, werking van de baarmoeder, gedachtenkracht, visualisaties, bekkenbodemoefeningen, acupressuur etc.?

Of heb jij een eerdere minder prettige ervaring gehad en besef je dat je het dit keer anders wilt?

Wat is HypnoBirthing?

HypnoBirthing is een complete zwangerschapscursus voor zwangere vrouwen en hun (geboorte) partner die een soepele, fijne, ontspannen en liefdevolle geboorte wensen. Vanuit vertrouwen en kracht. Het is zowel een filosofie als een techniek.

HypnoBirthing gaat er vanuit dat je niet hoeft te leren hoe je moet bevallen, maar dat jouw lichaam instinctief al weet hoe dit moet. In een goed doordacht programma met fijne oefeningen en technieken en veel objectieve informatie krijg je een positieve kijk op de geboorte en leer je hoe je een fijne, veilige en gemakkelijke geboorte kunt bereiken.

De term HypnoBirthing doet misschien wat zweverig aan, maar aan de cursus zelf is niets zweverigs. De term ‘Hypno’ in HypnoBirthing staat voor zelfhypnose. Hypnose is niets meer dan een gefocuste ontspanning. (In mijn blog “HypnoBirthing zweverig?”  kun je hier meer over lezen)
We maken op twee manieren gebruik van zelfhypnose bij hypnobirthing. De eerste is om eventuele angsten/beperkende gedachten voor de bevalling los te laten en om te leren ontspannen, want angst verkrampt en dit komt de geboorte niet ten goede. De tweede vorm van zelfhypnose gebruik je tijdens het geboorteproces, zodat je diep kunt ontspannen maar wel gefocust op het geboorteproces blijft. Door te leren ontspannen en zelfhypnose toe te passen hoeft (hevige) pijn en stress geen onderdeel van de geboorte te zijn.

Inhoud zwangerschapscursus HypnoBirthing

De zwangerschapscursus HypnoBirthing bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur. Je kunt starten met de cursus tussen de 14 en 33 weken zwangerschap. (Als je al verder in verwachting bent, kun je altijd even contact opnemen voor de mogelijkheden. Of bij mijn zwangerschapscursus op maat kijken)
De zwangerschapscursus volg je in principe samen met je geboorte partner (diegene die bij je bevalling gaat zijn) maar uiteraard kun je ook meedoen aan de cursus als je alleenstaand moeder bent of als je partner niet mee kan.

Wat jullie onder andere gaan leren tijdens de zwangerschapscursus HypnoBirthing® :

Wat er gebeurt in je lichaam tijdens het geboorteproces, hoe verloopt een geboorteproces en welke fases zijn er.
Effectieve Ademhalingstechnieken die het geboorteproces optimaal ondersteunen in elke fase.
Hoe je zonder hard en geforceerd persen je kindje kan baren, zodat er minder kans is op bekkenbodembeschadigingen. En jij fit en energiek blijft.
Krachtige ontspanningstechnieken, zodat jij ‘in control’ blijft.
Uitleg van het ‘angst, spanning, pijn syndroom’  en hoe dit om te buigen naar vertrouwen, ontspanning, comfort.
Inzicht krijgen in jezelf en je overtuigingen over bevallen.
Visualiseren, affirmeren en gedachtenkracht.
Light Touch Massage om endorfine – het gelukshormoon en de natuurlijke pijnstiller – te laten vrijkomen in je lichaam.
Contact maken met jullie kindje voor, tijdens en na de bevalling.
De rol van de (geboorte)partner tijdens de zwangerschap en de geboorte, zodat je (geboorte)partner zich niet langs de zijlijn voelt staan.
Keuzes maken rondom de geboorte en deze wensen in een geboorteplan verwerken.
Op een fijne manier communiceren met jullie zorgverleners.
Verschillende posities en houdingen voor en tijdens de bevalling, waardoor je optimaal meewerkt  met je lichaam.
Na de geboorte: Hechting met je baby, borstvoeding en kraamtijd.
En nog veel meer zoals: voeding, speciale omstandigheden, bekkenbodemoefeningen, mooie geboortefilmpjes etc..

Hierbij ontvang je:

-Kennismakingsgesprek telefonisch of per mail.
-5 lessen van ongeveer 2,5 uur.
-Het originele HypnoBirthing® boek (inclusief cd) geschreven door Marie F. Mongan.
-De originele HypnoBirthing® MP3’s met affirmaties en ontspanningsoefeningen.
-Het lesmateriaal (reader, hand-outs etc.)
-Oefeningen om thuis te kunnen oefenen.
-Begeleiding tot na de geboorte, indien gewenst.
-Korting op de huur van mijn bevalbad, en mijn diensten zoals doula en postpartum doula
-Goodiebag met daarin o.a. een alternatief voor de navelklem, natuurlijke (massage)olie, mooie geboorte affirmatiekaart en leuke kortingsbonnen.
-Baby meeting! Na de geboorte kan er als daar nog behoefte aan is een baby meeting georganiseerd worden.

Kortom

Of het nu je eerste of vierde kindje is, je nu al vol vertrouwen bent in de natuurlijke werking van je lichaam of juist angst hebt voor de bevalling. In de zwangerschapscursus HypnoBirthing leer je alles wat je maar wilt weten over je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Jullie krijgen ontzettend veel praktische, fijne tips en tools die jullie thuis, in het ziekenhuis (of waar de bevalling ook plaats vindt) toe kunnen passen. We gaan tijdens de zwangerschapscursus veel oefenen, waarbij jullie zelf actief betrokken zijn, zodat de cursus erg interactief is. Zo kunnen jullie je de filosofie helemaal eigen maken, zodat jullie vooral met veel enthousiasme en zelfvertrouwen uit kunnen kijken naar de geboorte!

Ga door naar cursusdata en kosten.

×