HypnoBirthing in Limburg en Noord-Brabant

Zijn jullie in verwachting en op zoek naar een complete, positieve en fijne zwangerschapscursus? Waarbij het vertrouwen in de natuurlijke werking van je lichaam centraal staat?

En wil jij..

..je samen met je (geboorte)partner voorbereiden op een kalme, gemakkelijke, liefdevolle geboorte waar jullie met een goed gevoel op terug kunnen kijken?

..effectieve ademhalings- en ontspanningstechnieken leren, waardoor er vaak minder kans is op medisch ingrijpen, uitscheuren, en het geboorteproces vaak vlotter verloopt?

..vol vertrouwen naar de bevalling toe leven? En vol vertrouwen zijn tijdens de geboorte?

..leren om een sterke binding met jullie baby te creëren voor, tijdens en na de geboorte?

..veel praktische informatie krijgen over de zwangerschap, geboorte en borstvoeding?

..leren hoe jullie te allen tijde zelf de regie in handen kunnen houden ongeacht of je thuis, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis bevalt?

..leren hoe je zelf je lichaamseigen pijnstilling endorfine kan verhogen, zodat je minder of geen pijn ervaart tijdens de geboorte?

..een rustige start voor jullie kindje waardoor jullie kindje vaak beter slaapt en eet?

..nog veel meer leren? Zoals baringsposities, werking van de baarmoeder, gedachtenkracht, visualisaties, bekkenbodemoefeningen  etc.?

Of heb jij een eerdere minder prettige ervaring gehad en besef je dat je het dit keer anders wilt?

HypnoBirthing in Weert en omgeving

Wat is HypnoBirthing?

HypnoBirthing is een complete zwangerschapscursus voor zwangere vrouwen en hun (geboorte) partner die een soepele, veilige en liefdevolle geboorte wensen. Het is zowel een filosofie als een techniek.

HypnoBirthing gaat er vanuit dat je niet hoeft te leren hoe je moet bevallen, maar dat jouw lichaam instinctief al weet hoe dit moet. In een goed doordacht programma met fijne oefeningen en technieken en veel objectieve informatie krijg je een positieve kijk op de geboorte en leer je hoe je een fijne, veilige en gemakkelijke geboorte kunt bereiken.

De term HypnoBirthing doet misschien wat zweverig aan, maar aan de cursus zelf is niets zweverigs. De term ‘Hypno’ in HypnoBirthing staat voor zelfhypnose. Hypnose is niets meer dan een gefocuste ontspanning. Denk aan de automatische piloot, bijvoorbeeld als je in de auto zit en je naar je werk rijdt. Of als je helemaal verdiept bent in een goede serie of sportwedstrijd, dan ben je ‘in hypnose’. Iedereen is dus af en toe in een staat van hypnose. (In mijn blog “HypnoBirthing zweverig?”  kun je hier meer over lezen)

We maken op twee manieren gebruik van zelfhypnose bij hypnobirthing. De eerste is om eventuele angsten/beperkende gedachten voor de bevalling los te laten en te leren ontspannen, want angst verkrampt en dit komt de geboorte niet ten goede. De tweede vorm van zelfhypnose gebruik je tijdens het geboorteproces, zodat je diep kunt ontspannen maar wel gefocust op het geboorteproces blijft. Door te leren ontspannen en zelfhypnose toe te passen hoeft (hevige) pijn geen onderdeel van de geboorte te zijn.

In de cursus HypnoBirthing leer je samen met je (geboorte) partner alles wat je maar wilt weten over je zwangerschap, geboorte en de kraamtijd. Zowel de praktische kant van bevallen, maar ook hoe belangrijk het is om te ontspannen tijdens de bevalling. Want hoe doe je dat nou? Tijdens de cursus HypnoBirthing ga ik je dit onder andere leren. Dus of het nu je eerste of vierde kindje is, je nu al vol vertrouwen bent in de natuurlijke werking van je lichaam of juist angst hebt voor de bevalling. In de cursus ga ik je heel veel waardevolle informatie geven en technieken leren. Die je voor, tijdens en na de geboorte toe kunt passen voor een ontspannen, soepele zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Ga door naar cursus inhoud.