HypnoBirthing

Zwanger

HypnoBirthing gaat ervanuit dat je niet hoeft te leren hoe je moet bevallen, maar dat jouw lichaam instinctief al weet hoe dit moet

Een complete zwangerschapscursus voor zwangere vrouwen en hun (geboorte) partner die vanuit vertrouwen en oerkracht een fijne en ontspannen geboorte wensen.  In een goed doordacht programma met effectieve oefeningen, technieken en nuttige informatie krijg je een positieve kijk op de geboorte en leer je hoe je een fijne, veilige en soepele geboorte vanuit eigen regie kunt bereiken.  De cursus is zowel bedoeld voor vrouwen die hun eerste kindje verwachten als voor vrouwen die al eerder bevallen zijn.

HypnoBirthing

Zwangerschapscursus HypnoBirthing in Limburg en Noord-Brabant

Zijn jullie in verwachting en op zoek naar een complete, positieve zwangerschapscursus? Waarbij het vertrouwen in de natuurlijke werking van je lichaam centraal staat?

En wil jij..

Meer info

Wat is HypnoBirthing?

 Hypnobirthing in weert en Helmond is zowel een filosofie als een techniek.

HypnoBirthing gaat er vanuit dat je niet hoeft te leren hoe je moet bevallen, maar dat jouw lichaam instinctief al weet hoe dit moet. In een goed doordacht programma met effectieve oefeningen, technieken en nuttige informatie krijg je een positieve kijk op de geboorte en leer je hoe je een fijne, veilige en soepele geboorte kunt bereiken. 

De term HypnoBirthing doet misschien wat zweverig aan, maar aan de cursus zelf is niets zweverigs. De term ‘Hypno’ in HypnoBirthing staat voor zelfhypnose. Hypnose is niets meer dan een gefocuste ontspanning. (In mijn blog “HypnoBirthing zweverig?”  kun je hier meer over lezen)

We maken op twee manieren gebruik van zelfhypnose bij hypnobirthing. De eerste is om eventuele angsten/beperkende gedachten voor de bevalling los te laten en om te leren ontspannen, want angst verkrampt en dit komt de geboorte niet ten goede. De tweede vorm van zelfhypnose gebruik je tijdens het geboorteproces, zodat je diep kunt ontspannen maar wel gefocust op het geboorteproces blijft. Door te leren ontspannen en zelfhypnose toe te passen hoeft (hevige) pijn en stress geen onderdeel van de geboorte te zijn. Kortom een positievere bevalervaring!

Meer info

Inhoud zwangerschapscursus HypnoBirthing

De zwangerschapscursus HypnoBirthing bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur. Je kunt starten met de cursus tussen de 15 en 33 weken zwangerschap. (Als je al verder in verwachting bent of vijf avonden niet helemaal passend zijn, kun je ook deelnemen aan onze andere zwangerschapscursussen zoals de eendaagse zwangerschapscursus of de Zwanger&Zo)

De zwangerschapscursus volg je in principe samen met je geboorte partner (diegene die bij je bevalling gaat zijn) maar uiteraard kun je ook meedoen aan de cursus als je alleenstaand moeder bent of als je partner niet mee kan komen.

Wat krijg je

Wat jullie onder andere gaan leren tijdens de zwangerschapscursus HypnoBirthing

Kortom

Of het nu je eerste of vierde kindje is, je nu al vol vertrouwen bent in de natuurlijke werking van je lichaam of juist angst hebt voor de bevalling. In de zwangerschapscursus HypnoBirthing leer je alles wat je maar wilt weten over je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Jullie krijgen tijdens de zwangerschapscursus ontzettend veel praktische en fijne tips, tools en informatie. Die jullie thuis of in het ziekenhuis (of waar je bevalling dan ook plaats vindt) toe kunnen passen. Zo kunnen jullie de filosofie je helemaal eigen maken, zodat jullie vooral met veel enthousiasme en zelfvertrouwen uit kunnen kijken naar de geboorte!

 
Meer info

Waar wordt de bevalcursus gegeven?

De groepscursus HypnoBirthing wordt gegeven op een fijne locatie in Weert, Limburg en in Helmond, Noord-Brabant. Liever een privécursus HypnoBirthing? Ook dat is mogelijk! De privécursus kan zowel bij jullie thuis gegeven worden als in de praktijkruimte in Weert.
Heb je de cursus HypnoBirthing al bij een eerdere zwangerschapscursus gevolgd? Dan kun je meedoen met de opfriscursus.

Meer info

Wat ontvang je bij de zwangerschapscursus HypnoBirthing?

  • Kennismakingsgesprek telefonisch of per mail.
  • 5 lessen van ongeveer 2,5 uur.
  • Het originele HypnoBirthing® boek en de hand-outs
  • De originele HypnoBirthing® audio’s met affirmaties en ontspanningsoefeningen.
  • Oefeningen om thuis te kunnen oefenen, zodat je ook na de cursus voorbereid blijft
  • Begeleiding tot na de geboorte, indien gewenst.
  • Korting op de huur van ons bevalbad en andere diensten
  • Goedgevulde nuttige goodiebag
  • Baby meeting! Na de geboorte kan er als daar nog behoefte aan is een baby meeting georganiseerd worden.
HypnoBirthing

Kosten zwangerschapscursus HypnoBirthing

Cursus HypnoBirthing®

Groepscursus
€299,- euro per koppel dit is inclusief alle cursusmaterialen. 
Veel zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de cursus HypnoBirthing.

In de groepscursussen is er ook aandacht voor persoonlijke vragen en casussen.
Ook is het heel fijn om inspiratie op te kunnen doen van elkaar. En zijn de groepslessen altijd heel gezellig!

Privécursus
€659,- euro per koppel dit is inclusief alle cursusmaterialen. (exclusief eventuele reiskostenvergoeding van €0,30 per km)
Veel zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de cursus HypnoBirthing.

De privécursus HypnoBirthing geven we bij jullie thuis of bij ons op locatie in Weert. Helemaal afgestemd op jullie wensen.

Opfriscursus HypnoBirthing®

Heb je de volledige cursus HypnoBirthing al een keer gevolgd? Bij ons of bij iemand anders? En wil je voor deze zwangerschap graag alles nog even op een rijtje zetten en je opnieuw verdiepen in de technieken en informatie? En ook echt even de tijd nemen voor deze zwangerschap en dit kindje? Kortom weer volledig voorbereid zijn? Dit kan uiteraard!

Kosten: €189,- (exclusief eventuele reiskostenvergoeding van €0,30 per km) ik ga dan samen met jullie privé ongeveer 2,5 uur aan de slag om alles weer op te frissen. De opfriscursus kan zowel bij jullie thuis als bij ons op locatie in Weert gegeven worden. 

Ook hierbij vergoeden veel zorgverzekeraars (een gedeelte van) de cursus HypnoBirthing.

Wil je liever een hele dag aan de slag met deze zwangerschap? Kom dan meedoen met onze eendaagse zwangerschapscursus. Veel eerdere cursisten vinden dit ook een hele fijne opfrisser!

Combideal cursus After Birth

Combideal! (groeps) Cursus HypnoBirthing + After birth: van €448 voor €405,- 

Wil jij ook graag volledig voorbereid zijn op de kraamtijd en jullie eerste jaar als ouders? Zodat je hier jouw eigen weg in durft te volgen met handige tips en tools?

We gaan thema’s behandelen zoals:

-Kraamtijd, eerste 40 dagen
-Jouw herstel
-Darmkrampjes en kwaaltjes bij je baby (en hoe dit te verlichten!)
-Hechting
-Slapen en huilgedrag van je baby
-Fles en borstvoeding
-Relatie, intimiteit en zelfzorg

En nog veel meer!
Ook gaan we lekker praktisch aan de slag met bijvoorbeeld het oefenen van rollend aan en uit-kleden.  Kom dan ook meedoen met onze cursus
After Birth. 

Cursusdata zwangerschapscursus HypnoBirthing

(klik op de tabjes om te openen)

Is er net een cursusreeks gestart, maar is wachten op de volgende cursus i.v.m. je uitgerekende datum niet mogelijk? Dan is instromen (mits de groep nog niet vol is) ook mogelijk, neem hiervoor even contact met ons op.

Wil je je inschrijven? Dat kan via het inschrijfformulier. Of door even contact met ons op te nemen.

Cursusdata HypnoBirthing® Weert

Maandagavond:

-3 juni
-10 juni
-17 juni
-24 juni
-1 juli

Deze cursus zit helaas VOL. Inschrijven op de wachtlijst of deelname aan de cursus zwanger&zo in juni, is wel nog mogelijk.

Maandagavond:

-19 augustus
-26 augustus
-2 september
-9 september
-16 september

De cursus start om 19.00 uur

Maandagavond:

-30 september
-7 oktober
-14 oktober
(let op hier zit 1 week tussen ivm de herfstvakantie)
28 oktober
-4 november

 

De cursus start om 19.00 uur

Maandagavond:

-18 november
-25 november
-2 december
-9 december
-16 december

De cursus start om 19.00 uur

Cursusdata HypnoBirthing® Helmond

Donderdagavond:

-16 mei
-23 mei
-30 mei
-6 juni
(Let op! hier zit 1 week tussen)
-20 juni

De cursus start om 19.00u

Donderdagavond:

-15 augustus
-22 augustus
-29 augustus
-5 september
-12 september

De cursus start om 19.00u

Donderdagavond:

-10 oktober
-17 oktober
(let op hier zit 1 week tussen ivm de herfstvakantie)
-31 oktober
-7 november
-14 november

De cursus start om 19.00u

Aanmelden voor de cursus

HypnoBirthing

Wil jij meedoen? Meld je dan hieronder aan! Eerst nog even contact om te kijken of de cursus bij jullie past? Dan kan je ons altijd bellen, appen of mailen.

DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zij gingen je voor

Reviews over HypnoBirthing

Lieve Julia, We hebben zo ontzettend veel gehad aan de cursus HypnoBirthing tijdens de bevalling! De ademhalingstechnieken werkte ontzettend goed. En de ontsluiting vorderde snel en ik kon heel ontspannen de weeën opvangen. Zelfs de verloskundige was onder de indruk! Dankjewel voor al je informatie en goede zorgen

Lisa en Tim

Ik wist dat ik graag in het ziekenhuis wilde bevallen en later ook dat dit een medische bevalling werd. Na ingelezen te hebben over hypnobirthing besloot ik dat dit het meest aansloot bij wat ik nodig had. Juist omdat het een medische bevalling zou worden. Het was zo een positieve ervaring! Ook al zou een buitenstaander dit misschien niet zo omschrijven, doordat er behoorlijk wat medische interventies nodig waren voordat onze dochter geboren werd. Maar mede dankzij de technieken en de ademhalingen die je mij geleerd hebt, kon ik hier rustig onder blijven, heb ik geen moment paniek gevoeld en is alles met mij in overleg gegaan. En twijfel je nog of bij een medische bevalling hypnobirthing passend is? Ja absoluut! Want het gaat er niet om waar je bevalt of hoe, maar hoe je ermee omgaat:) Dankjewel lieve Julia!

Abby

Aanrader! Eerst twijfelde ik of ik de cursus wel zou gaan doen, ik liep al tegen het einde van mijn zwangerschap en het is ons tweede kindje. Ook was mijn vorige bevalling geen traumatische ervaring. En had ik al veel vertrouwen in mijn lijf en baby. Maar wat ben ik blij dat we de cursus gevolgd hebben! Wij hebben deze cursus als zeer waardevol ervaren en ontzettend veel geleerd. En we gaan vol vertrouwen en relaxed de bevalling tegemoet.

Hilde en Rob

De hypnobirthing cursus kan ik iedereen aanraden die bewust en weloverwogen keuzes wilt maken voor haar bevalling. Ideaal voor koppels die op een positieve manier hun bevalling willen ervaren. Door middel van diverse (meditatie) oefeningen en op feiten gebaseerde info leer je in je eigen kracht te staan en het vertrouwen te hebben in je eigen lijf. Ik vond het verhelderend, positief en fijn om eens de mooie kant van een bevalling te ervaren en de horror verhalen voor eens en altijd naast mij neer te kunnen leggen.

Cynthia en Martijn

Wat keken wij elke week weer uit naar de cursusavonden in jouw prachtige ruimte. Het was zo gezellig en leerzaam en steeds gingen wij weer met iets meer verdieping naar huis. Aan het einde goed voorbereid op de geboorte van onze zoon en dankzij jouw tips konden we ook thuis blijven oefenen. Toen de bevalling zelf begon voelde ik me er ook helemaal klaar voor. Met onze eigen verloskundige zijn we in het ziekenhuis bevallen. Ze supporte ons en onze wensen echt fantastisch. Toen ik begon met rustig een beetje te duwen en ademen naar beneden, herinnerde ze mij nog aan mijn wens om op handen en knieën te bevallen. En zo heb ik na een klein uurtje met een hele rustige en ontspannen persfase onze zoon op de wereld gezet. Wauw! Wat was dat een fantastisch en onbeschrijfelijk gevoel. I dit it! Helemaal op eigen kracht. Mede dankzij jou, dankjewel!

Fatima en Omar

Ons prachtige zoontje is geboren! Het was een hele fijne, super mooie bevalling van nog geen drie uurtjes onder water bij ons thuis. Ons oudste kindje was er ook bij! Het was echt super magisch mede dankzij hypnobirhting! En de aangeleerde technieken.

Tessa en Dick

Wij hebben bij Julia de cursus hypnobirthing gevolgd. Dit hebben wij als zeer positief en waardevol ervaren. De cursus is heel praktisch en laat je daarnaast nadenken en voelen welke dingen belangrijk zijn voor jou bij de geboorte. De oefeningen zijn gemakkelijk toepasbaar en merkbaar effectief wat vertrouwen geeft. Julia is een heel fijn, prettig en liefdevol mens die de cursus vol passie en bevlogenheid geeft. Ze is betrokken en sluit aan bij hetgeen er behoefte aan is. Wij raden de cursus zeker aan. Dankjewel Julia voor de fijne begeleiding!

Mieke en Jeroen

Door de cursus Hypnobirthing die we bij jou gevolg hebben, hebben we beide veel meer handvaten, tools en technieken geleerd om de bevalling zo prettig en rustig mogelijk te laten verlopen. Ook hebben we veel tips gekregen, zowel over bevallingstechnische zaken, als over onze rechten en plichten bij geboorte thuis, verloskundige en ziekenhuisbevalling. Voor de partner is de cursus ook erg prettig, omdat deze een duidelijke taak krijgt en echt deelnemer wordt aan de bevalling, in plaats van alleen toeschouwer. We hebben er samen veel aan gehad en zullen nog regelmatig alle tools en technieken gaan oefenen, zodat we optimaal zijn voorbereid! Verder wordt de cursus in een prettige en ontspannen sfeer gegeven en wordt dit goed verzorgd. Ook het contact na de cursus was heel fijn! Julia is heel betrokken bij de cursisten en altijd bereid om te helpen.

Nadieh en Freek

Hoi allemaal!! Wij zijn vanochtend ouders geworden van een dochter! we hebben een droom bad-bevalling gehad, weliswaar in het zkh wegens langdurig gebroken vliezen, maar het was echt prachtig mooi! We hebben super veel gehad aan de hypnobirthing technieken. dat heeft ons er echt doorheen geholpen. Julia super bedankt voor je last-minute advies en de inspirerende training. Wij bevelen hem iedereen aan!!

Noortje en Nick

We twijfelde of de cursus hypnobirthing wel bij ons zou passen. Want in het begin vonden we het toch allemaal een beetje ”zweverig” klinken en dat past absoluut niet bij ons. Ook ga ik medisch in het ziekenhuis bevallen en ik vroeg me af of hypnobirthing hier wel bij kon. Toch zijn we (behoorlijk sceptisch) naar de informatieavond gekomen, om meer informatie over hypnobirthing te verkrijgen. Na de informatieavond waren we gelijk enthousiast en hebben we ons ingeschreven voor de cursus hypnobirthing. En daar hebben we geen spijt van gehad, we hebben zo ontzettend veel geleerd. En ik ben tegen sommige dingen heel anders aan gaan kijken nu ik daar alle informatie over weet. Julia legt dingen op een duidelijke, fijne, enthousiaste manier uit. Waardoor je heel veel vertrouwen in jezelf krijgt. Ook mijn partner heeft er heel veel aan gehad en voelde zich echt betrokken bij alle lessen. En we hebben nu echt het idee dat we de bevalling samen gaan doen! En inmiddels weet ik hypnobirthing kun je overal toepassen!

Kay & Kelly Designation

‘Vanaf Kerst afgelopen jaar zijn we bij Julia onze privé-cursus hypnobirthing begonnen. Om de paar weken kwam Julia bij ons thuis langs, waarbij ze ruim de tijd nam om ons te informeren over belangrijke beslissingen rondom de aankomende bevalling en geboorte. Tussendoor kregen we telkens ‘huiswerk’. Dit was soms best nog veel, maar het was maar net wat je er zelf uit wilde halen. De informatie was ontzettend zinvol en ook door de oefeningen kregen we, naarmate het traject vorderde, steeds meer het gevoel dat we niet zonder deze kennis hadden gekund en gewild. We kwamen tot een geboorteplan dat voor ons helemaal klopte en toen onze kleine 3,5 maand geleden geboren werd, verliep vrijwel alles volgens dit plan. Daardoor kijken we terug op een pittige bevalling, maar wél eentje om ontzettend trots op te zijn. We hebben continu de volledige controle gehad en hebben het ‘geluk’ gehad zonder enige medische hulp en ingrijpen thuis te mogen bevallen, in bad. Hoewel het niet voor iedereen weggelegd zal zijn, was het denk ik niet zo gegaan zonder de begeleiding van Julia voorafgaand aan de bevalling. Tijdens de bevalling hadden we Julia ook gevraagd om aanwezig te zijn als Doula, maar omdat we zoveel vertrouwen hadden in het geheel, heeft Julia bijna niets hoeven doen tijdens de geboorte. Haar aanwezigheid was bijna onmerkbaar maar gaf wel net dat extra beetje vertrouwen. Nogmaals dank voor je goede zorgen en we willen iedereen die zwanger is én hun partner van harte aanbevelen om zich met jouw warme en kundige begeleiding te verdiepen in een natuurlijke geboorte. Veel succes met JoyfulBirth & Babies!’

Esther & Maarten

Wij zijn met

Vakantie

Van 9 juli t/m 4 augustus 2024 zijn wij op vakantie!
Tijdens onze vakantieperiode zijn we niet bereikbaar en zullen er geen mails of bestellingen worden verwerkt. Mails, aanvragen en bestellingen worden na 4 augustus 2024 op volgorde van binnenkomst weer verwerkt.

Aanmelden voor alle cursussen of een bevalbad huren is nog mogelijk. Na onze vakantie mailen we je alle informatie toe.

Wij wensen iedereen een heerlijke zomervakantie toe!