Rebozo sluitingsritueel

Ook dit ritueel kent zijn oorsprong in Mexico. Waar vrouwen 40 dagen na hun bevalling weer gesloten worden. Maar het ritueel, zoals ik het toepas, gaat verder dan dat. En is toepasbaar bij alle vrouwen, in alle stadia van hun leven. Net bevallen of niet. Bijvoorbeeld als je een heftige periode hebt gehad en dit wil sluiten. Ergens heling over wilt ontvangen, iets dat jou niet meer dient los wilt laten. Of misschien een bevalling van langer geleden af wilt sluiten. Als jij bij het lezen over dit sluitingsritueel een yes voelt,
om welke reden dan ook, dan is dit ritueel geschikt voor jou.

Tijdens de bevalling en op sommige momenten in je leven, ga je open, zowel lichamelijk als energetisch. Tijdens de rebozo sluitingsceremonie wordt je lichaam weer gesloten met behulp van een rebozo doek, fijne massages en rituelen. Het is een hele prettige, rustgevende ervaring, waarna je weer meer kunt zakken in je lichaam.
Het sluiten werkt niet alleen maar energetisch. Maar ook lichamelijk, ze noemen het niet voor niets ‘closing the bones’.

Het doel van het ritueel

  • Moment van aandacht en zorg voor de moeder/vrouw
  • Diepe ontspanning
  • Contact met haar innerlijke vrouwelijke bron
  • Eren van de vrouw die moeder geworden is als je recent bevallen bent
  • Verwerking van de geboorte
  • Heling
  • Ontgifting
  • Afronden van een fase
  • Steun bij de overgang van binnen naar buiten

Hoe gaat het in zijn werk?:

Een rebozo sluitingsritueel kan op verschillende manieren, over het algemeen ziet het ritueel er uit zoals hieronder beschreven, maar er een eigen invulling aangeven om bepaalde dingen nog dieper te verwerken of als je je ergens niet prettig bij voelt, is altijd mogelijk!

Een gesprek met een kopje helende kruidenthee. Over jou, over de bevalling of over wat je wilt afsluiten/verwerken/loslaten.
Massage van het hele lichaam, om dieper te ontspannen.
Een heet kruidenbad of indien je geen bad hebt een voetenbad eventueel in combinatie met de yoni steam.
Opwarmen onder dekens (zweethut genoemd, om het eruit te zweten)
Sluiten van het lichaam middels de rebozo doeken in zeven etappes. Hierbij worden liefdevolle affirmaties/suggesties gezegd.

Een rebozo sluitingsritueel afspraak duurt een kleine 3 uur. Het is voor mij handig als er een tweede persoon aanwezig is. Dit kan in de vorm van een partner zijn, maar ook een moeder, zus, vriendin of combinatie van vrouwen die veel voor je betekenen. Eventueel kan ik ook iemand extra meenemen. Mocht je liever het ritueel met mij alleen doen dan is dat ook mogelijk, geef dit dan even aan.

Kosten rebozo sluitingsritueel:

Het rebozo sluitingsritueel kost €179,- inclusief het gebruik van alle materialen en kruiden. (excl. reiskosten van €0,30 per km vanaf Budel) Indien ik een tweede persoon mee dien te nemen kost dit €45,- extra.

Het volledige pakket: Wil je graag de bellybind, uitgebreide massage, yoni steam, helend voetenbad, moxa/voetreflex en sluitingsritueel ontvangen? Dat kan ook! Kijk daarvoor hier.

Good to know:

-Het is fijn als er iemand anders is om op je baby en eventueel andere kinderen te letten, mocht je kinderen hebben, zodat jij even helemaal kunt ontspannen en je geen zorgen hoeft te maken. Of de baby bijvoorbeeld bij je partner in de draagdoek/zak kan.
-Het is fijn als de ruimte lekker verwarmd is.

Voel jij een yes of wil je graag meer informatie hebben? Neem dan even contact met mij op via onderstaand formulier of even een appje/belletje op 0637192957

Lees hier meer over de ervaring:

Aanvraag

×