Stuitligging consult

Ligt je baby in stuitligging? Misschien pas net of al een tijdje. Je vraagt je misschien af of je baby wel gaat draaien of maakt je zorgen dat je middels een keizersnede moet bevallen. Misschien heb je al een uitwendige versie gepland staan, maar zie je hier tegenop. En wil je daarnaast graag nog iets anders doen en tips om je baby te helpen draaien.
Vanaf 32 weken kun je een stuitligging consult volgen om je baby aan te moedigen om te gaan draaien naar hoofdligging. Bij een stuit consult maken we meer ruimte in jouw bekken en baarmoeder. En motiveren we de baby om te gaan draaien. Dit alles op een zachte, niet geforceerde manier. Hoe eerder je begint, hoe groter de kans dat je baby spontaan draait met behulp van alle oefeningen. En een versie niet nodig is. Met de oefeningen vergroot je de kans dat je baby goed gaat liggen tot wel 80%.

Hoe gaat een stuitligging consult?

Eerst is er ruimte voor jou verhaal. Is er nog iets dat je graag kwijt wilt? Maak je je misschien zorgen?

Daarna starten we met verschillende technieken en oefeningen:
-Spinningbabies. We geven je oefeningen om meer ruimte in je baarmoeder en bekken te creëren. Deze oefeningen kun je ook zelf doen.
-Moxa therapie met voetreflex om de baby te laten draaien, Hier vind je meer informatie over wat moxa-therapie inhoudt klik hier: https://dekritischeverloskundige.wordpress.com/tag/moxa-therapie/
-Acupressuur punten om de baby aan te moedigen te draaien (zonder naalden)
-Homeopathie
-Ook kunnen we een hypnose sessie bij je doen, waarin we de baby uitnodigen te gaan draaien en opzoek gaan of er nog angsten, spanning of stress bij jou aanwezig is. Het onderzoek “Hypnosis for turning Breech Baby” van Dr L.Mehl naar het draaien van baby’s in stuitligging. Toont aan dat bij de 100 vrouwen met een zwangerschapsduur tussen de 37 en de 40 weken waarvan de baby in stuit ligt, 81 baby’s draaiden naar hoofdligging na een hypnose-sessie. Binnen de controlegroep waren dit er maar 48.

Ook geven we je informatie en tips voor een uitwendige versie, mocht je dit willen gaan doen. En kunnen je informatie geven over een vaginale stuitbevalling en over een keizersnede. Want vaak kun je ook gewoon prima vaginaal bevallen van een kindje in stuit. In veel gevallen is een keizersnede dan ook niet nodig. Het is dan van belang dat je een zorgverlener zoekt die veel ervaring heeft met stuitbevallingen en die jij vertrouwd. Maar minstens zo belangrijk is dat de zorgverlener vertrouwen heeft in jou. En jij zelf vertrouwen hebt in je lijf en in je baby. We kunnen je hier alle informatie over geven, zodat jij een weloverwogen goed geïnformeerde keuze kunt maken over of je voor een vaginale baring of een keizersnede wilt gaan.

Wie zijn wij?

Wij zijn Julia en Mariska beide moeders van kinderen in de leeftijd 2-16 jaar. Door de verschillende opleidingen en cursussen die we gedaan. Hebben we ons gespecialiseerd in zwangerschap, bevallingen en de postpartum periode. We werken oa met spinningbabies, voetreflexologie en homeopathie. Zodat we jou kunnen ondersteunen bij een overtijdconsult. We leren je alle technieken ook zelf aan, zodat je dit op een later moment kan herhalen.

Kosten stuitligging consult

De kosten voor het stuit consult bedragen €149,- (excl. reiskosten €0,30 per km vanaf Weert)
We zijn dan ongeveer twee uur bij jullie en helpen jou om alle technieken ook zelf aan te leren.
Wil je een stuit consult boeken? Vul dan hieronder het contactformulier in. Heeft het haast? Stuur ons dan een berichtje/belletje.

Mocht je niet in de buurt wonen, maar wel een kindje in stuitligging hebben en hiermee aan de slag willen gaan? Met onze stuitligging pakketten kun je hier zelf mee aan de slag gaan!

Aanvraag stuit consult

×