Stuitligging consult

stuitligging oefeningen

Stuitligging consult

Consult

Ligt je baby in stuitligging? Misschien pas net of al een tijdje.

Je vraagt je misschien af of je baby wel gaat draaien of maakt je zorgen dat je middels een keizersnede moet bevallen. Misschien heb je al een uitwendige versie gepland staan, maar zie je hier tegenop. En wil je daarnaast graag nog iets anders doen en tips om je baby te helpen draaien.

Vanaf 32 weken kun je een stuitligging consult volgen om je baby aan te moedigen om te gaan draaien naar hoofdligging. Bij een stuit consult maken we meer ruimte in jouw bekken en baarmoeder. En motiveren we de baby om te gaan draaien.

Dit alles op een zachte, niet geforceerde manier. Hoe eerder je begint, hoe groter de kans dat je baby spontaan draait met behulp van alle oefeningen. En een versie niet nodig is. Met de oefeningen vergroot je de kans dat je baby goed gaat liggen tot wel 80%.

Wat krijg je

Hoe gaat een stuitligging consult?

Eerst is er ruimte voor jou verhaal. Is er nog iets dat je graag kwijt wilt? Maak je je misschien zorgen? Daarna starten we met verschillende technieken en oefeningen:

Ook geven we je informatie en tips voor een uitwendige versie, mocht je dit willen gaan doen. En kunnen je informatie geven over een vaginale stuitbevalling en over een keizersnede. Want vaak kun je ook gewoon prima vaginaal bevallen van een kindje in stuit. In veel gevallen is een keizersnede dan ook niet nodig. Het is dan van belang dat je een zorgverlener zoekt die veel ervaring heeft met stuitbevallingen en die jij vertrouwd. Maar minstens zo belangrijk is dat de zorgverlener vertrouwen heeft in jou. En jij zelf vertrouwen hebt in je lijf en in je baby. We kunnen je hier alle informatie over geven, zodat jij een weloverwogen goed geïnformeerde keuze kunt maken over of je voor een vaginale baring of een keizersnede wilt gaan.

Meer info

Kosten

Kosten stuitligging consult De kosten voor het stuit consult bedragen €149,- (excl. reiskosten €0,30 per km vanaf Weert) We zijn dan ongeveer twee uur bij jullie en helpen jou om alle technieken ook zelf aan te leren. Wil je een stuit consult boeken? Vul dan hieronder het contactformulier in. Heeft het haast? Stuur ons dan een berichtje/belletje. Mocht je niet in de buurt wonen, maar wel een kindje in stuitligging hebben en hiermee aan de slag willen gaan? Met onze stuitligging pakketten kun je hier zelf mee aan de slag gaan!
Door wie wordt deze cursus gegeven?

Julia & Mariska

We hebben beide diverse opleidingen en specialisaties gedaan om (aanstaande) ouders zo goed mogelijk te begeleiden. We geven diverse zwangerschapscursussen, massages, bieden doula begeleiding aan en ook in het stukje postpartum en ouderschap hebben we veel kennis en opleidingen in gedaan.

We hebben allebei uit eigen ervaring mee mogen maken hoe bijzonder, maar ook intens de periode van zwangerschap, bevallen en het ouderschap kan zijn. 

Wij helpen jullie graag om van jullie zwangerschap, bevalling en kraamperiode een mooie bijzondere periode te maken.

Julia

HypnoBirthing, Coaching (Diverse) & Doula

wie zijn wij

Mariska

Droomritmecoach, Draagconsulent & Doula

Aanmelden voor

Stuitligging consult

Kunnen wij iets voor jou betekenen? Meld je dan hier aan! Eerst nog even contact om te kijken of alles bij je past? Dan kan je ons altijd bellen, appen of mailen.

DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij zijn met

Vakantie

Van 9 juli t/m 4 augustus 2024 zijn wij op vakantie!
Tijdens onze vakantieperiode zijn we niet bereikbaar en zullen er geen mails of bestellingen worden verwerkt. Mails, aanvragen en bestellingen worden na 4 augustus 2024 op volgorde van binnenkomst weer verwerkt.

Aanmelden voor alle cursussen of een bevalbad huren is nog mogelijk. Na onze vakantie mailen we je alle informatie toe.

Wij wensen iedereen een heerlijke zomervakantie toe!