homeopathie

Homeopathisch ontstoren medicatie en vaccinatie

Ontdek homeopahtie

Een natuurlijke benadering voor het homeopathisch ontstoren van medicatie en vaccinatie met behulp van homeopathie.

Naast de reguliere homeopathische consulten die wij bieden voor alle chronische en acute klachten. Zijn wij ook gespecialiseerd in het homeopathisch ontstoren en neutraliseren van medicijnen en vaccinaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Het ontstoren van synthetische oxytocine ofwel ontstoren van weeën opwekkers, vaccinatie, antibiotica, antidepressiva, anticonceptiepil etc. bij klachten of belasting.

Door het ontstoren van medicatie kunnen de bijwerkingen van medicatie en vaccinatie verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. 

synthetische oxytocine

Homeopathisch ontstoren synthetische oxytocine

Oftewel het ontstoren van de weeën opwekkers die je tijdens je bevalling misschien toegediend hebt gekregen. Oxytocine speelt een belangrijke rol tijdens de bevalling en de eerste periode na de geboorte bij o.a. de hechting. Jouw natuurlijke oxytocine levels zijn in de zwangerschap al hoger. Tijdens en na de bevalling verhoogt dit alleen nog maar meer. Deze natuurlijke oxytocines zorgen voor een gevoel van vertrouwen, pijnstilling en angstdemping, zowel voor moeder als kind. En ze spelen een belangrijke rol bij het vrijkomen van andere hormonen zoals endorfine en dopamine. Bij de borstvoeding en hechting. We weten dat synthetische oxytocine niet goed door de bloed-hersenbarrière en bloed-placentabarrière kan. Veel moeders en baby’s ervaren een ingeleide bevalling/bij gestimuleerde bevalling met synthetische oxytocine dan ook heftiger. Er is geen/minder angstdemping en pijnstilling zowel voor jou als voor de baby. Sommige moeders hebben het idee dat ze een beetje uit hun lichaam gaan. Ook een weeën storm komt vaker voor. Net als een verzoek voor pijnstilling. Het hormonale zenuwstelsel raakt door een grote hoeveelheid synthetische oxytocine uit evenwicht. Dit kan na de bevalling voor klachten zorgen. 1 op de 4 bevallingen in Nederland worden ingeleid, dus veel vrouwen en baby’s krijgen hiermee te maken. Ook krijgen veel vrouwen na de bevalling een oxytocine injectie in het been. Of wordt er oxytocine neusspray voorgeschreven. Soms kan deze kleine hoeveelheid al voor klachten zorgen.
Maar ook andere medicatie zoals een ruggenprik of remifentanil zowel bij de moeder als bij het kind, kunnen na de bevalling klachten geven en kunnen we gaan ontstoren.

Symptomen oxytocine schade

Als jij jezelf of je kind in een van deze symptomen herkent is ontstoren een goed idee

Meer info

Homeopathisch ontstoren vaccinatie

Ervaar jij of je kind klachten na vaccinatie? Denk aan kno klachten, bijvoorbeeld ineens oorontstekingen, chronisch verkouden, koorts met koortsstuipen, gedragsveranderingen bij je kind, vaker ziek zijn, eczeem, astma, groeiachterstand of een achterstand in de ontwikkeling? Dan kan vaccinaties ontstoren met homeopathie een oplossing bieden. Sommige klachten zoals koorts ontstaan direct naar vaccinatie, dit noemen we acute klachten. Maar sommige klachten kunnen  ook heel geleidelijk en pas een tijd na vaccinatie tot uiting komen.

Hoe kunnen deze klachten ontstaan door vaccinaties? 
-Door chemische toevoegingen aan de vaccins. Dit zijn giftige stoffen, zoals bijvoorbeeld aluminium, kwik, anti-biotica, en conserveermiddelen.
-Er worden veel vaccinaties tegelijkertijd gegeven denk aan de dktp prik, alle 4 de ziektes in een keer. In een onrijp immuunsysteem, het systeem van je kind is nog volop in ontwikkeling. Het immuunsysteem raakt overprikkeld en reageert hier met een ( te heftige) reactie op.
-Vaccins worden ingespoten en komen vrijwel direct in de bloedbaan terecht, de ziekteverwekker komt niet het lichaam binnen via de natuurlijk weg, de mond en neus.

We kunnen met homeopathie deze schade en klachten geheel of gedeeltelijk laten doen verdwijnen door middel van het ontstoren.
Het kind blijft dan wel beschermd, maar de bijwerkingen en schadelijke stoffen van de vaccinaties worden weggehaald.

Overig

Ook overige medicijnen zoals de anticonceptiepil, antidepressiva of antibiotica kunnen we ontstoren als je hier klachten of disbalans van ervaart. Dit kunnen ook milde klachten zijn, zoals regelmatig hoofdpijn, heftige of juist onregelmatige menstruatie, overgevoeligheid, neerslachtigheid, prikkelgevoelig, allergieën etc. 

Hoe gaat het homeopathisch ontstoren in zijn werk?

Ik begin altijd met een persoonlijke analyse van jouw behoeften en eventuele symptomen. Om vervolgens een op maat gemaakt ontstoringsplan te creëren. Die helpt om jouw lichaam weer in balans te krijgen. Ook als je denkt dat er misschien onbewust nog een belasting van de medicatie of vaccinatie zit, kijken we of ontstoren een mogelijkheid is. We kiezen meestal eerst voor ontstoren met natuurlijke homeopathische middelen. Soms heb je aan 1 middel al genoeg om de blokkade in het lichaam op te lossen, zodat het lichaam zichzelf in balans kan brengen en kan genezen.

Soms is het nodig om bij de behandeling het medicijn of vaccin die je gekregen hebt en waar er reactie/klachten van zijn gekomen, gepotentiëerd (verdund), toe te dienen via oplopende potentie. Ik begeleid je hier stap voor stap bij. De geneesmiddelen bestaan uit granules, kleine bolletjes met daarin de verdunde stof of ziekteverwekker en de frequentie en trilling hiervan. Dit zet het lijf aan om te genezen en de stof/ziekteverwerker af te voeren uit het lichaam.

Je kunt (enige) reactie ten tijde van de behandeling zien, bijvoorbeeld dat de klacht in het begin erger wordt, om uit jouw systeem te kunnen gaan. Soms ervaar je meer zweet, een stinkende urine of koorts. Het kan soms ook uiten in gedrag, even kortdurend extra boos of geprikkeld zijn. Dit is een goed teken: het immuunsysteem wordt geprikkeld en is aan de slag met herstel. Hierna zul je zien dat de klachten een stuk minder zijn of helemaal verdwenen. Soms kan dit proces wel enige tijd duren.

Dus meestal kijken we eerst of het lichaam met een natuurlijk homeopathisch middel in balans kan worden gebracht en het lijf zichzelf gaat genezen. Werkt dit niet (voldoende) dan wordt de verdunde ziekteverwekker dus ingezet tegen zichzelf op homeopathische wijze. Om op deze manier opruiming en genezing te creëren.

Door wie wordt het homeopatisch consult gegeven?

Julia

Naast mijn werk als zwangerschapscoach heb ik ook een ontzettende liefde voor de natuur. In mijn werk als doula werk ik al veel met kruiden en de Chinese geneeskunde. Nadat ik zelf tijdens mijn zwangerschap veel last had van maagzuur en misselijkheid en na mijn zwangerschap erg veel last kreeg van acne en haaruitval ging ik opzoek naar iets dat mij op een natuurlijke wijze hierbij kon helpen. Zo ben ik uitgekomen bij klassieke homeopathie. Het gave was dat mijn klachten verdwenen en ik mij een heel stuk beter voelde. Dit heeft mij geïnspireerd om de opleiding tot klassiek homeopaat te gaan volgen. Eerst heb ik de opleiding homeopathie zwangerschap, bevalling en baby gevolgd en afgerond en nu zit ik in de afrondende fase van de opleiding tot klassiek homeopaat. Waarbij ik zelfstandig consulten draai. Maar als het nodig is kan ik altijd met een docent van de opleiding overleggen.  Ervaar je klachten of disbalans? Neem contact met mij op en ik help je graag.

Klassiek homeopaat

Julia

HypnoBirthing, Coaching (Diverse), homeopaat & Doula

Praktische informatie homeopathisch ontstoren

Praktische informatie ontstoren

We kijken eerst naar de klacht of disbalans die jij of je kind ervaart en of dit te maken kan hebben met de medicatie/vaccinatie, maar ook kijken we naar wie jij bent als mens. Ook kinderen of baby’s kan ik op een veilige manier behandelen. 

Meestal duurt het eerste consult 1,5 a 2 uur. We gaan hier echt samen de diepte in. Ik maak een anamnese van jouw leven, medicatie en vaccinatie en/of klachten of disbalans. 

Daarna starten we met de behandeling. Vaak starten we eerst met het ontstoren op natuurlijke homeopathische wijze. Je krijgt hiervoor een middel na gelang de klachten. En dan kun je aan de slag gaan met het ontstoren. We houden regelmatig contact via whatsapp of de mail over de voortgang.

Merken we dat er meer nodig is dan plannen we een tweede consult in en kijken we wat er nodig is. Een tweede consult duurt vaak 1 uur. Soms is er nog een (kort) derde consult nodig bij onvoldoende resultaat.

Een homeopathisch ontstoringstraject kan enige tijd duren. Soms ben je met 1 natuurlijk homeopathisch middel al voldoende geholpen en ben je met 1 consult en enkele dagen/weken van je klachten af. Soms moeten we met de homeopathisch verdunde medicijn/ziekteverwekker aan de slag en kan een traject langer duren. Uiteraard ben ik tussentijds beschikbaar voor al je vragen. Voor bijna alle cliënten zijn drie consulten voldoende om verbetering of meer balans te creëren.

Investering in jouw gezondheid

Kosten ontstoren

€75 per uur: Dit is inclusief homeopathisch middel en btw.
Een eerste consult duurt meestal 1,5 a 2 uur.
Bij een tweede of derde consult hebben we meestal aan een afspraak van 30 a 60 minuten voldoende.

Bij het eerste consult gaat mijn voorkeur er naar uit om elkaar live te zien. Dit helpt mij mee om een volledig beeld van jou en de klacht te vormen. Eventueel kan ik ook bij jou aan huis komen. De kosten zijn dan exclusief reiskosten van €0,30. Woon je erg ver weg? Dan is een online consult met een goede videoverbinding ook mogelijk. Een tweede of derde consult kan ook goed online of telefonisch plaatsvinden als dat jouw voorkeur heeft. Let op! Er is geen vergoeding van de zorgverzekeraar mogelijk.

Homeopathie bij hooikoorts

Wist je dat

Ik ook hooikoorts en auto-immuunziekte homeopathisch kan behandelen?

Jouw afweersysteem geeft als er spraken is van een allergie een te heftige reactie. Het lijf is uit balans. Bij hooikoorts gaat het vaak om een seizoensgebonden allergie. Vaak reageer je op bepaalde stuifmeel, pollen en grassoorten. Die via de neus binnen komen. Vaak ervaar je dan ook klachten rondom de neus (veel niezen), ogen en soms ook hoofdpijn. Deze klachten kunnen heel vervelend zijn en je kan hier in meer of mindere mate last van ervaren.
Hooikoorts is heel goed homeopathisch te behandelen! Wil je hier meer van weten? Kijk dan even op deze pagina

Contact

Contact met ons

Ik nodig je uit om de kracht van klassieke homeopathie te ervaren en aan de slag te gaan met je eigen gezondheid. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult en ontdek hoe je jouw balans kunt herstellen op een holistische en natuurlijke manier.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij zijn met

Vakantie

Van 9 juli t/m 4 augustus 2024 zijn wij op vakantie!
Tijdens onze vakantieperiode zijn we niet bereikbaar en zullen er geen mails of bestellingen worden verwerkt. Mails, aanvragen en bestellingen worden na 4 augustus 2024 op volgorde van binnenkomst weer verwerkt.

Aanmelden voor alle cursussen of een bevalbad huren is nog mogelijk. Na onze vakantie mailen we je alle informatie toe.

Wij wensen iedereen een heerlijke zomervakantie toe!