Zwangerschapscursus Zwanger&Zo

Zwanger

Wil jij positief en vol vertrouwen uitkijken naar de geboorte van jouw baby?

Er staat je een bijzondere, leuke maar vaak ook spannende tijd te wachten. Er groeit een heel nieuw mini mensje in jou! Vaak komt er nogal wat op jullie af. Misschien ben je al eens zwanger geweest en weet je een beetje wat je kunt verwachten, of is dit jullie eerste kindje. Hoe dan ook het blijft een prachtig life-changing event! En hoe bereid jij je voor op jouw bevalling? Weet jij wat je kunt verwachten? De zwangerschapscursus Zwanger&Zo helpt je hierbij! Door je voor te bereiden middels een zwangerschapscursus op je bevalling, weet jij wat er op jullie af gaat komen en wat je kunt doen om van de bevalling een positieve ervaring te maken.

Wat krijg je

Wat ga je leren in de geboortecursus Zwanger&Zo?

Op een prettige manier met veel aandacht voor jullie zwangerschap, gaan we jullie tijdens de zwangerschapscursus voorbereiden op jullie bevalling. Misschien zie je wel op tegen de bevalling. Weet je niet zo goed wat je kunt verwachten. Heb je angst voor de pijn. Of ben je al eens eerder bevallen en wil jij graag op een fijne, ontspannen manier alle informatie nog eens herhalen. Of ben je voor deze zwangerschap opzoek naar verdieping. In deze geboortecursus gaan we jullie op een fijne, eerlijke en bovenal positieve manier voorbereiden op de bevalling en wat daar allemaal bij kijken komt. De cursus is zowel een combinatie van theorie als verschillende praktische oefeningen die we samen gaan oefenen met technieken en tools vanuit de hypnobirthing, mindfullness en zwangerfit.

Wat je oa gaat leren:

Meer info

Herken jij je hierin? Dan is de zwangerschapscursus Zwanger&Zo iets voor jou!

 • Jij wilt je graag op een praktische, nuchtere en positieve manier voorbereiden op jouw bevalling
 • Know how van welke ademhalings- en ontspanningstechnieken je in kunt zetten om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen
 • De verschillende fases tijdens de bevalling herkennen en weten hoe je bij elke fase zo optimaal mogelijk mee kan werken met je lichaam
 • Je wilt graag een duidelijk geboorteplan hebben en weten hoe je dit op een fijne manier met zorgverleners kunt communiceren
 • Jouw partner wilt weten hoe hij jou kan ondersteunen tijdens de bevalling
 • Jij wilt ook graag weten wat je kunt doen als de bevalling anders verloopt dan je graag had gewild, zodat het ook dan een positieve ervaring blijft
 • Je vindt het fijn om verschillende technieken vanuit de hypnobirthing, mindfullnes, yoga en zwangerfit mee te krijgen
Meer info

Jullie voorbereiding op de bevalling

In de zwangerschapscursus Zwanger&Zo leren we jou (en je partner*!) tijdens de cursus alle ins en outs over je bevalling. Na de cursus weet jij wat je kunt verwachten tijdens de bevalling. Wat je al voor de geboorte kunt doen om van jouw bevalling een positieve en fijne ervaring te maken. Wat jouw partner kan doen om jouw te ondersteunen tijdens de bevalling. En hoe je tijdens de bevalling de weeën op een zo relaxt mogelijke manier op kunt vangen. Wij geloven in de kracht van het vrouwenlijf en dat jij met de juiste voorbereiding, tips & tools een positieve en krachtige bevalervaring kunt creëren.

 

”Ik heb bij Julia en Mariska de cursus Zwanger&Zo gevolgd en ben hier heel positief over! De cursus was duidelijk en praktisch ingericht. Ik heb bij mijn bevalling verschillende tools uit de cursus in kunnen zetten en kijk hierdoor positief op de bevalling terug”

Lianne en Kenny

Door wie wordt deze cursus gegeven?

Julia & Mariska

We hebben beide diverse opleidingen en specialisaties gedaan om (aanstaande) ouders zo goed mogelijk te begeleiden. We geven diverse zwangerschapscursussen, massages, bieden doula begeleiding aan en ook in het stukje postpartum en ouderschap hebben we veel kennis en opleidingen in gedaan.

We hebben allebei uit eigen ervaring mee mogen maken hoe bijzonder, maar ook intens de periode van zwangerschap, bevallen en het ouderschap kan zijn. 

Wij helpen jullie graag om van jullie zwangerschap, bevalling en kraamperiode een mooie bijzondere periode te maken.

Julia

HypnoBirthing, Coaching (Diverse) & Doula

wie zijn wij

Mariska

Droomritmecoach, Draagconsulent & Doula

Ervaringen van eerdere cursisten

“Voor mijn tweede kindje wilde ik graag nogmaals even de verschillende technieken herhalen. En ook deze keer even bewust stilstaan bij de zwangerschap. De Zwanger&Zo cursus sloot hier heel fijn bij aan. Ik heb zelfs ook een aantal nieuwe technieken bijgeleerd. Die goed van pas zijn gekomen bij de bevalling! Ik kijk op een vlotte en positieve thuisbevalling terug.”

Sascha en Mark

”Na een tijdje twijfelen of een zwangerschapscursus wel bij ons paste of dat we het allemaal liever op ons af gingen laten komen, toch besloten om mee te doen met de zwangerschapscursus Zwanger&Zo. Ik heb er geen spijt van gehad. De cursus heeft mij echt helpen voorbereiden op de bevalling. En ik wist hierdoor beter wat mij te wachten stond. Ook al had ik al een informatieavond in het ziekenhuis gevolgd, kreeg ik bij jullie toch nog andere, aanvullende informatie waar ik veel aan heb gehad tijdens de bevalling. Ondanks een inleiding kijk ik terug op een goede bevalling!”

Eline

Praktische informatie Zwangerschapscursus Zwanger&Zo

 • De zwangerschapscursus Zwanger&Zo is een nuchtere, praktische en volledige voorbereiding op jouw bevalling.
 • De cursus duurt twee avonden (de actuele data vind je hieronder)
 • Inclusief diverse lekkere (en gezonde!) hapjes en drankjes.
 • *De partner: De cursus is volledig partner proof! We gaan niet ouderwets puffen, maar jullie samen leren wat echt werkt tijdens je bevalling. Uiteraard ben je ook alleen of met je moeder, zus, vriendin etc. van harte welkom.
 • Je ontvangt het boek positief over bevallen en uitgebreide hand-outs bij de cursus, zo kun je alles nog eens rustig nalezen.
 • Inclusief goodies met leuke en nuttige producten.
 • Starten met de zwangerschapscursus Zwanger&Zo kan tussen de 18 en 35 weken zwangerschap.*
 • De cursus vindt plaats in een fijne, sfeervolle en comfortabele ruimte in Weert
 • Twijfel je nog welke cursus het beste bij jou past? Lees dan ons blog. Hierin vertellen we uitgebreid het verschil tussen de verschillende cursussen die wij geven.
  Je kunt geen verkeerde keuze maken! Met alle drie de cursussen heb jij een goeie, uitgebreide voorbereiding op jouw bevalling. 

*Mocht je twijfelen over wanneer je het beste kunt starten of over welke cursus het beste past, kun je altijd even contact met ons opnemen.

Zwangerschapscursus Zwanger&Zo

Cursusdata & kosten zwangerschapscursus Zwanger&Zo

Groepscursus

€209,- inclusief cursusmaterialen.

Tijdens deze gezellige groepscursus leren we jullie tijdens twee avonden alles wat je wilt weten en nodig hebt voor jou bevalling. Je bent zowel samen met je (geboorte)partner of alleen van harte welkom.
Je kunt de factuur declareren bij je zorgverzekeraar, het is afhankelijk van je zorgverzekeraar of deze vergoed wordt.

Privécursus

€469,- Inclusief cursusmaterialen en btw (exclusief reiskosten van €0,30 cent per km vanuit Weert)

Je kunt de factuur declareren bij je zorgverzekeraar, het is afhankelijk van je zorgverzekeraar of deze vergoedt wordt.

Combideal! Zwangerschapscursus groep + After Birth: van €358 voor €315,-

Wil jij ook graag volledig voorbereid zijn op de kraamtijd en jullie eerste jaar als ouders? Leren over de eerste 40 dagen, jouw herstel, darmkrampjes en kwaaltjes bij je baby (en hoe dit te verlichten!), hechting, slaap, fles en borstvoeding, praktische oefeningen zoals een bedje opmaken en nog veel meer? Kom dan ook meedoen met onze cursus After Birth
Vergoeding van de zorgverzekeraar is mogelijk.

Wil je graag meedoen met de zwangerschapscursus Zwanger&Zo? En je even helemaal onderdompelen in jouw zwangerschap en bevalling? Schrijf je dan hieronder in. We kijken er naar uit om jullie alles te leren rondom je zwangerschap en bevalling. Liefs, Julia en Mariska

Donderdagavond

-27 juni
-4 juli

De cursus start om 18.45u in Weert en duurt tot ongeveer 21.30u

Donderdagavond

-19 september 
-26 september

De cursus start om 18.45u in Weert en duurt tot ongeveer 21.30u

Donderdagavond

-21 november
-28 november

De cursus start om 18.45u in Weert en duurt tot ongeveer 21.30u

Aanmelden voor de cursus

Zwangerschapscursus Zwanger&Zo

Wil jij meedoen? Meld je dan hieronder aan! Eerst nog even contact om te kijken of de cursus bij jullie past? Dan kan je ons altijd bellen, appen of mailen.

DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.