Een bevalbad huren

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ben jij van plan om in een bevalbad te bevallen? Of twijfel je nog of het iets voor jou is? Lees dan verder, want bevallen in bad heeft namelijk heel veel voordelen zowel voor jou als voor je baby! Wist je dat je niet speciaal een bevalbad hoeft te kopen? Je kunt er namelijk ook eentje van Birth Pool in a Box-eco huren. Wij zorgen dat alle accesoires bij het bad zitten voor een makkelijke en zorgeloze badbevalling.

Voordelen huren van een bevalbad

 • Je bent gewichtsloos waardoor je makkelijk van houding kunt wisselen.
 • Het warme water zorgt ervoor dat het perineum soepeler wordt, waardoor je minder kans hebt om uit te scheuren.
 • Warm water werkt ontspannend. Des te meer je ontspant, des te meer endorfine je lichaam aanmaakt. Endorfine is een soort natuurlijke pijnstilling. Het zorgt er voor dat je de weeën veel beter op kunt vangen. De ontsluitingsfase verloopt hierdoor vaak sneller.
 • Het warme water werkt bloeddrukverlagend.
 • Je kunt makkelijk in je eigen ‘coconnetje’ blijven doordat je je eigen ruimte om je heen hebt.
 • Geboren worden in het warme water is voor je baby een hele zachte, warme en kalme overgang.

Dit is slechts het topje van de ijsberg. Het huren van een bevalbad om in te bevallen heeft nog veel meer voordelen. Wil je eerst nog meer informatie over het bevalbad? In het gratis webinar over badbevallingen vertel ik je hier meer over en leg ik precies uit hoe het opzetten en leeglaten van het bad werkt! Stuur mij via het contactformulier (onder aan de pagina) een berichtje en dan stuur ik het webinar naar jou toe en kun je deze bekijken.

Welke bevalbaden verhuren wij?

Wij verhuren het bevalbad birth pool in a box-eco. We verhuren twee verschillende formaten bevalbaden. Allereerst het regular formaat bevalbad met een buitenmaat van 193 x 165 x 76 cm en een binnenmaat van 114 x 69 cm. In dit bad is er voldoende ruimte om met twee personen plaats te nemen. Zo kan een geboortepartner van dichtbij steun bieden. Daarnaast verhuren wij ook het mini bevalbad. Dit bad heeft een buitenmaat van 165 x 145 x 71 cm en een binnenmaat van 114 x 94 x 66 cm. Het mini bevalbad is fijn om te gebruiken als je weinig plek hebt, zelf klein bent of een kleine warm water capaciteit hebt.

Wat ontvang je als een bevalbad huurt?

Huur je een bevallingsbad van JoyfulBirth& Babies? Dan zorgen wij er voor dat je alles in huis hebt om een prettige badbevalling te mogen ervaren. Je ontvangt:

 • Een nieuwe, hygiënische binnenhoes;
 • Elektrische opblaaspomp;
 • Afdekhoes om warmte binnen te houden;
 • Onderzeil voor op de vloer;
 • Klein anti-slipmatje om voor het bad te leggen;
 • Elektrische dompelpomp om het water na gebruik uit het bad te pompen;
 • Een nieuwe aan/afvoerslang vrij van schadelijke stoffen van 10 meter;
 • Een nieuw schepnetje;
 • Een nieuwe thermometer;
 • Meerder universele kraankoppelstukken.
 • En uiteraard het bevalbad in een tas.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een birth mirror aan te schaffen. Dit is een spiegel met een handvat die onderwater gebruikt. De extra kosten hiervoor zijn €12,50. Huur je een bevalbad? Dan mag je de spiegel ook ná de bevalling houden.

In ieder bad zit een ingebouwd zitje. Er zitten ook diverse handvaten in het bad. De baden zijn gemakkelijk in hoogte aan te passen omdat ze gebruik maken van drie aparte luchtkamers. De vloeren van beide bevalbaden die wij verhuren zijn ook opblaasbaar.

Bevalbad huren

Hoe zet jij jouw gehuurde bevallingsbad op?

Het opzetten van het bad is gemakkelijk en kost ongeveer 15 minuten. Het volledig vullen van het bad kost ongeveer 45 minuten, afhankelijk van de waterdruk. Vaak kun je al gebruik maken van het bad als deze voor de helft gevuld is. Dus kun je na een half uur in het bevallingsbad.

Het bad is heel gebruiksvriendelijk en kan door iedereen snel en gemakkelijk opgezet worden. Ook het leeghalen gaat heel gemakkelijk met een elektrisch pompje. In de duidelijke handleiding die meegeleverd wordt kun je zien hoe het opzetten, vullen en leeghalen in zijn werk gaat. Door alle accessoires die erbij geleverd worden is het weinig extra werk en absoluut geen extra ‘gedoe’.

Op welk moment huur je een bevalbad?

Als je besloten hebt dat je gebruik wilt gaan maken van een bevalbad, is het handig om alvast te plannen wanneer je het bad gaat huren. Om zeker te zijn van een bevalbad is het fijn om ruim voor je uitgerekende datum het bevalbad te reserven. Ook last-minute heb ik soms nog bevalbaden vrij.

Je huurt het bevallingsbad voor maximaal 6 weken. Ik verzend het bad met PostNL of lever het bad zelf in een straal van ongeveer 25 km rondom Budel. En leg ik je uit hoe het bad opgezet moet worden. Ook kan ik met je mee kijken naar wat de beste plek is om het bad op te zetten. Uiteraard kan ik deze informatie ook telefonisch geven als dit gewenst is. Als laatste optie kun je het bad bij mij thuis ophalen en terugbrengen. Kies je hiervoor? Dan betaal je geen verzendkosten.

Het bad lever ik altijd in de 36ste week van je zwangerschap. Na je bevalling kom ik het bad weer ophalen of kun je deze weer inleveren bij een PostNL punt.

Hoeveel kost het huren van een bevalbad?

De kosten voor het huren van het bad bedragen €149,- euro. (Heb je bij mij de cursus HypnoBirthing gevolgd of heb je eerder bij mij een bevalbad gehuurd? Dan krijg je €20,- euro korting!) Dit bedrag is inclusief accessoires, exclusief verzendkosten/haal en brengkosten en de borg.

De verzendkosten of haal en brengkosten bedragen €15,-. Verzend je jouw gehuurde bevallingsbad retour? Dan hoef je slechts de retoursticker op de doos te plakken en het bad bij een PostNL punt af te geven. De rest is al geregeld.

De borg bedraagt €50,- euro. Dit bedrag wordt teruggestort als het bad en de herbruikbare spullen weer in goede staat en zonder zonder gebreken terug zijn geleverd door de huurder aan JoyfulBirth& Babies. Als het bad, de spullen en de binnenhoes niet gebruikt zijn en de binnenhoes en spullen zitten nog in de ongeopende verpakking, krijg je €45,- euro retour.
Mocht voor ingang van de huurperiode blijken dat je niet in het bad kunt bevallen, dan ontvang je het volledige bedrag excl. €25,- administratiekosten/reserveringskosten weer retour.
Indien het bad langer dan zes weken wordt gehuurd, wordt er €45,- euro per week extra in rekening gebracht.

Verdere specificaties en afmetingen bevalbad

 • Birth Pool in a Box, model – Regular of mini
 • Vorm – Eivormig
 • Afmetingen bevalbad: buitenmaat – 193 x 165cm /mini: 165 x 145cm
 • Afmetingen bevalbad: binnenmaat – 142 x 114cm /mini: 114 x 94
 • Breedte rand bevalbad – 25cm
 • Opblaasbare vloer – 7,5cm
 • Ingebouwde stoel – Ja
 • Persoonlijke hoes – Ja
 • Handvatten buiten – 4
 • Handvatten boven – 2
 • Watervolume – 650 liter / 480 liter
 • Waterhoogte – min. 45cm max. 58cm
 • Totaal gewicht bevallingsbad incl. water en personen – ca 650-700 kg / mini: 485-550 kg
 • Bevalbad materiaal – 0,38mm ECO PVC. Vrij van cadmium, lood en latex
 • Persoonlijke hoes materiaal – 0,20mm ECO PVC. Vrij van cadmium, lood en latex

Eerst nog wat meer informatie? Stuur mij via deze pagina een berichtje. Of vul het formulier helemaal onderaan de website in. Zo kan ik jou het gratis webinar over badbevallingen toesturen.

Reserveren Bevallingsbad

Wil jij een bevalbad reserveren? Dan is het belangrijk om het volgende in het contactformulier aan te geven:

 • Of je van het Regular bevalbad of het Mini bevalbad gebruik wilt maken.
 • Of je een birth mirror wilt ontvangen.
 • Indien je het bad zelf wilt komen ophalen/terug wilt komen brengen kun je dit ook aangeven bij opmerkingen.

De reservering is pas definitief na bevestiging dat er een bad beschikbaar is en nadat de huurder betaald heeft.

Nog meer vragen? Ik beantwoord ze graag voor je! bel/app even op 0637192957 of mail naar info@joyfulbirthenbabies.nl

Uiteindelijk is ze thuis geboren, in het bevalbad. Precies zoals we dat graag wilden. Het bad gaf me ontzettend veel ontspanning en maakte het veel makkelijker om van houding te veranderen.

Dus heel erg bedankt dat je dit voor ons mogelijk hebt gemaakt. Daar zijn we ontzettend blij mee!

Esther

We hebben het bad meegenomen naar het ziekenhuis, wat een verademing! Heerlijk om in het warme water te kunnen zakken en alles te voelen ontspannen.
Het bad was ook makkelijk op te zetten en makkelijk weer leeg te maken.
De persfase heb ik uiteindelijk op de baarkruk gedaan, maar de ontsluitingsfase was heerlijk in het bad. Ik denk dat ik het zonder bad ook niet zonder pijnstilling had gekund. Super ervaring zo gehad!

Sanne en Bram

Het warme water hielp enorm om mijn bloeddruk te verlagen zo fijn! Ook fijn dat het bad gewoon mee mocht naar het ziekenhuis en ik zo zeker wist dat ik een bad zou hebben. Want je raadt het al, het ziekenhuisbad was net bezet. Blij dat ik die gok niet heb genomen. Ik denk dat het mede daardoor zo snel is gegaan.

Linda

Bedankt voor de goeie service en fijne uitleg! Super fijn ook dat je het bad in week 36 al levert. Dit geeft net iets meer rust. Ik ben mega snel thuis bevallen, dus het bad heb ik niet zo lang gebruikt, maar het heeft zeker geholpen bij het laatste stukje. Doordat je zo flexibel bent kun je makkelijk van houding wisselen en het warme water werkt echt als een soort warme deken, het was heel fijn. Ook het bad zelf is heel fijn, met het zitje erin. Ik heb hierop gezeten nadat ons zoontje in bad is geboren en we ook besloten om de placenta in bad af te wachten. Wat mij betreft de investering echt waard!
Dankjewel!!

Lucy en Sven

Reserveringsformulier bevalbad

Ik ontvang graag het webinar bevallen in bad!

×