Bevalbad huren

Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Ben jij van plan om in een bevalbad te bevallen? Of twijfel je nog of het iets voor jou is?

Lees dan verder, want bevallen in bad heeft namelijk heel veel voordelen zowel voor jou als voor je baby! Wist je dat je niet speciaal een bevalbad hoeft te kopen? Je kunt er namelijk ook eentje van Birth Pool in a Box-eco pro huren.

Wij zorgen dat alle accessoires bij het bad zitten voor een makkelijke en zorgeloze badbevalling.

Wat krijg je

Voordelen huren van een bevalbad

Dit is slechts het topje van de ijsberg. Het huren van een bevalbad om in te bevallen heeft nog veel meer voordelen. Wil je eerst nog meer informatie over bevallen in bad? In mijn blog bevalbad- alles over een badbevalling vertel ik je alles over het bevallen in bad. Ook kun je het gratis webinar over badbevallingen bekijken. Ik vertel je hier meer over het bevallen in bad en leg precies uit hoe het opzetten en leeglaten van het bad werkt! Stuur ons via het contactformulier een berichtje en dan sturen we het webinar via mail naar jou toe. Bij ons heb je altijd persoonlijk contact en kunnen we jou helpen met jouw gehuurde bevallingsbad. Ook voor alle vragen kun je bij ons terecht!

Meer info

Welke bevalbaden verhuren wij? 

Wij verhuren het bevalbad birth pool in a box-eco pro. We verhuren twee verschillende formaten bevalbaden. Allereerst het regular formaat bevalbad. In dit bad is er voldoende ruimte om met twee personen plaats te nemen. Zo kan een geboortepartner van dichtbij steun bieden en je hebt veel gevoel van bewegingsvrijheid. Daarnaast verhuren wij ook het mini bevalbad. De baden zijn hetzelfde en hebben dezelfde eigenschappen, alleen is het mini bad iets kleiner. Het mini bevalbad is fijn om te gebruiken als je weinig plek hebt, zelf klein bent of een kleine warm water capaciteit hebt. Onderaan de pagina bij specificaties vind je de afmetingen van onze bevalbaden.

Welk bad past bij mij?

Dat hangt van een aantal factoren af. Het verschil tussen de beide baden is niet zo groot, dus je kan geen verkeerde keuze maken.

 • Hoeveel ruimte heb je voor het bad? De verloskundige wil graag bij minimaal twee zijden van het bad kunnen werken tijdens de bevalling.
 • Wil je eventueel ruimte voor je partner in bad? (kan niet bij de Mini)
 • Wat is je warmwater capaciteit? (Mini 480 liter, Normaal 650 liter)
 • Hoe groot ben je zelf?
 • Mini bad geeft meer gevoel van geborgenheid en je kunt met je voeten al zittend afzetten tegen de rand.
 • Normale bad geeft meer gevoel van bewegingsvrijheid.
Meer info

Wat ontvang je als een bevalbad huurt?

Huur je een bevallingsbad van JoyfulBirth& Babies? Dan zorgen wij er voor dat je alles in huis hebt om een prettige badbevalling te mogen ervaren. Je ontvangt:

 • Een nieuwe, hygiënische binnenhoes;
 • Elektrische opblaaspomp;
 • Afdekhoes om warmte binnen te houden;
 • Onderzeil voor op de vloer;
 • Klein anti-slipmatje om voor het bad te leggen;
 • Elektrische dompelpomp om het water na gebruik uit het bad te pompen;
 • Een nieuwe aan/afvoerslang vrij van schadelijke stoffen van 10 meter;
 • Een nieuw schepnetje;
 • Een nieuwe thermometer;
 • Meerder universele kraankoppelstukken;
 • Nieuwe gynaecologische handschoenen;
 • En uiteraard het bevalbad in een tas;
 • Mogelijkheid om het gratis webinar over het bevalbad te ontvangen.

Alle baden en accessoires worden na gebruik door ons op een professionele manier gecontroleerd, gereinigd en gedesinfecteerd.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een birth mirror aan te schaffen. Dit is een spiegel met een handvat die je onder water kan gebruiken. De extra kosten hiervoor zijn €12,50. Huur je een bevalbad met de spiegel? Dan mag je de spiegel ook ná de bevalling houden.
Wil je nog wat meer stevigheid als je aan het persen bent? Dan is het anker erg fijn om bij te huren. Deze span je om het bad en daar kun je aan gaan hangen als je in het bad zit. Het anker kost €7,50 extra. 
Als je langere tijd in bad zit verlies je belangrijke mineralen aan het (mineraal arme) leidingwater. Je herkent het vast wel, een gerimpelde, droge huid na lang in bad zitten. Of dat je een beetje duf wordt in bad. Door keltisch zeewater aan je bevalbad toe te voegen vul je dit mineraalverlies weer aan. Va de huid neem je deze mineralen super goed op. Ook jouw eigen bloed en je vruchtwater bestaat uit belangrijke mineraalzouten. Je lijf heeft dit nodig. Met onze pure handmatig gewonnen keltisch zeezout vul je dit tekort weer aan. Ons keltisch zeezout  is 100% natuurlijk en vervuilingsvrij 2,5 kilo keltisch zeezout kost €13,50 extra.
Wil je jouw badbevalling helemaal af maken? Bestel dan ook onze lampjes bij jou gehuurde bevalbad. Je plaatst de lampjes onder de binnenhoes. Zo wordt het bad sfeervol verlicht. De lampjes kosten €5,50.

In ieder bad zit een ingebouwd zitje. Er zitten ook diverse handvaten op het bevalbad. De baden zijn gemakkelijk in hoogte aan te passen omdat ze gebruik maken van drie aparte luchtkamers. De vloeren van beide bevalbaden die wij verhuren zijn ook opblaasbaar, waardoor je extra zacht zit.

Bevalbad huren

Belangrijke info

De praktische informatie over het huren van een bevalbad

Op welk moment huur je een bevalbad?

Als je besloten hebt dat je gebruik wilt gaan maken van een bevalbad, is het handig om alvast te plannen wanneer je het bad gaat huren. Om zeker te zijn van een bevalbad is het fijn om ruim voor je uitgerekende datum het bevalbad te reserven. Ook last-minute hebben wij soms nog baden vrij.

Je huurt het bevallingsbad voor maximaal 6 weken. Je ontvangt het bad in week 36. Dus altijd op tijd in huis! We verzenden het bad met PostNL of leveren het bad zelf in een straal van ongeveer 25 km rondom Budel. En leggen we je uit hoe het bad opgezet moet worden. Ook kunnen we met je mee kijken naar wat de beste plek is om het bad op te zetten. Uiteraard kunnen we deze informatie ook telefonisch geven als dit gewenst is. Na je bevalling kom ik het bad weer ophalen of kun je deze weer inleveren bij een PostNL punt. Als laatste optie kun je het bad bij mij thuis ophalen en terugbrengen. Kies je hiervoor? Dan betaal je geen verzendkosten.

Hoeveel kost het huren van een bevalbad?

De kosten voor het huren van het bad bedragen €159,- euro. (Heb je bij mij de cursus HypnoBirthing gevolgd of heb je eerder bij mij een bevalbad gehuurd? Dan krijg je 10% korting op de huur van het bad) Dit bedrag is inclusief accessoires,  maar exclusief verzendkosten/haal en brengkosten en de borg.

De verzendkosten of haal en brengkosten bedragen in totaal €15,-. Verzend je jouw gehuurde bevallingsbad retour? Dan hoef je dus slechts de retoursticker op de doos te plakken en het bad bij een PostNL punt af te geven. De rest is al geregeld.

De borg bedraagt €50,- euro. Dit bedrag wordt teruggestort als het bad en de herbruikbare spullen weer in goede staat en zonder zonder gebreken terug zijn geleverd. Als het bad, de spullen en de binnenhoes niet gebruikt zijn en de binnenhoes en spullen zitten nog in de ongeopende verpakking, krijg je €55,- euro voor de ongeopende spullen retour.
Bij annulering van het bad voor de huurperiode, wordt zodra de factuur is opgemaakt €20,-  administratiekosten/reserveringskosten bij annulering in rekening gebracht.

Overweeg je ook om de Elle Tens 2 te huren? Je krijgt €10,- als je deze samen met het bevalbad huurt! 

Hoe zet jij jouw gehuurde bevallingsbad op?

Het opzetten van het bad is gemakkelijk en kost ongeveer 15 minuten. Het volledig vullen van het bad kost ongeveer 45 minuten, afhankelijk van de waterdruk. Vaak kun je al gebruik maken van het bad als deze voor de helft gevuld is. Dus kun je na een half uur in het bevallingsbad.

Het bad is heel gebruiksvriendelijk en kan door iedereen snel en gemakkelijk opgezet worden. Ook het leeghalen gaat heel gemakkelijk met een elektrisch pompje. In de duidelijke handleiding die meegeleverd wordt kun je zien hoe het opzetten, vullen en leeghalen in zijn werk gaat. Door alle accessoires die erbij geleverd worden is het weinig extra werk en absoluut geen extra ‘gedoe’.

Verdere specificaties en afmetingen bevalbad

 • Birth Pool in a Box, model – Regular of mini
 • Vorm – Eivormig
 • Afmetingen bevalbad: buitenmaat – regular: 193 x 165 x 76 cm /mini: 165 x 145 x 71 cm
 • Afmetingen bevalbad: binnenmaat – regular: 142 x 114 x 69 cm /mini: 114 x 94 x 66 cm
 • Breedte rand bevalbad – 25cm
 • Opblaasbare vloer – 7,5cm
 • Ingebouwde stoel – Ja Mini en Regular
 • Persoonlijke hoes – Ja
 • Handvatten buiten – 4
 • Handvatten boven – 2
 • Watervolume – 650 liter / 480 liter
 • Waterhoogte – min. 45cm max. 58cm
 • Totaal gewicht bevallingsbad incl. water en personen – ca 650-700 kg / mini: 485-550 kg
 • Bevalbad materiaal – 0,38mm ECO PVC. Vrij van cadmium, lood en latex
 • Persoonlijke hoes materiaal – 0,20mm ECO PVC. Vrij van cadmium, lood en latex

We hebben het bad meegenomen naar het ziekenhuis, wat een verademing! Heerlijk om in het warme water te kunnen zakken en alles te voelen ontspannen. Het bad was ook makkelijk op te zetten en makkelijk weer leeg te maken. De persfase heb ik uiteindelijk op de baarkruk gedaan, maar de ontsluitingsfase was heerlijk in het bad. Ik denk dat ik het zonder bad ook niet zonder pijnstilling had gekund. Super ervaring zo gehad!

Sanne & Bram

Bedankt voor de goeie service en fijne uitleg! Super fijn ook dat je het bad in week 36 al levert. Dit geeft net iets meer rust. Ik ben mega snel thuis bevallen, dus het bad heb ik niet zo lang gebruikt, maar het heeft zeker geholpen bij het laatste stukje. Doordat je zo flexibel bent kun je makkelijk van houding wisselen en het warme water werkt echt als een soort warme deken, het was heel fijn. Ook het bad zelf is heel fijn, met het zitje erin. Ik heb hierop gezeten nadat ons zoontje in bad is geboren en we ook besloten om de placenta in bad af te wachten. Wat mij betreft de investering echt waard! Dankjewel!!

Lucy & Sven

Uiteindelijk is ze thuis geboren, in het bevalbad. Precies zoals we dat graag wilden. Het bad gaf me ontzettend veel ontspanning en maakte het veel makkelijker om van houding te veranderen.

Dus heel erg bedankt dat je dit voor ons mogelijk hebt gemaakt. Daar zijn we ontzettend blij mee!

Esther

Het warme water hielp enorm om mijn bloeddruk te verlagen zo fijn! Ook fijn dat het bad gewoon mee mocht naar het ziekenhuis en ik zo zeker wist dat ik een bad zou hebben. Want je raadt het al, het ziekenhuisbad was net bezet. Blij dat ik die gok niet heb genomen. Ik denk dat het mede daardoor zo snel is gegaan.

Linda
  Reserveren

  Bevalbad huren

  Wil jij een bevalbad reserveren? Dan is het belangrijk om het volgende op het contactformulier aan te geven:

  • Of je van het Regular bevalbad of het Mini bevalbad gebruik wilt maken.
  • Of je ook een tens, anker, spiegel, elle tens, zeezout of lampjes wilt gebruiken. Kies jij voor het complete pakket? Je ontvangt dan alle extra’s bij jou bevalbad. Inclusief €10,- korting!
  • Indien je het bad zelf wilt komen ophalen/terug wilt komen brengen kun je dit ook aangeven bij opmerkingen.

  De reservering is pas definitief na bevestiging dat er een bad beschikbaar is en nadat de huurder betaald heeft.

  DD slash MM slash JJJJ
  Ik wil huren inclusief
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.