Verschil Zwangerschapscursussen

Verschil zwangerschapscursussen

Wij bieden verschillende zwangerschapscursussen aan. Soms is het lastig om een keuze te maken tussen de verschillende cursussen. In dit blog vertel ik jullie iets meer over de verschillen tussen de cursussen.
Met alle cursussen heb je een goeie gedegen voorbereiding. Er is geen betere of slechtere cursus. Het gaat erom wat het beste bij jou of bij jullie past.

De eendaagse zwangerschapscursus:

De eendaagse zwangerschapscursus bevallen in vertrouwen bereid jullie in 1 dag voor op de komst van jullie kindje. Gebaseerd op technieken uit de hypnobirthing, relaxed bevallen en zwangerfit. Fijn als je graag een compacte, maar wel volledige bevalcursus wilt volgen. Je niet zo veel tijd hebt of als je al eens eerder bevallen bent en je wilt alles graag in 1 dag opfrissen. Je leert in de cursus alle tools voor een fijne en soepele bevalling vanuit vertrouwen.
De dag is interactief en we gaan samen met jullie aan de slag om je voor te bereiden op de komst van jullie kindje.

De cursus duurt 1 dag en dit is meestal de zaterdag.

De zwangerschapscursus Zwanger&Zo

Een praktische, positieve cursus. Die jou/jullie voorbereid op de bevalling. Gebaseerd op technieken vanuit de hypnobirthing, mindfulness, relaxed bevallen en zwangerfit maar ook met een praktische en nuchtere insteek. Je bent volledig voorbereid op jouw bevalling. Vanuit een positieve insteek: Jouw lijf is gemaakt om te bevallen. Nu die oerkracht nog aanspreken.
Zwanger&Zo is vergelijkbaar met de eendaagse zwangerschapscursus, maar de zwangerschapscursus Zwanger&Zo is net ietsje uitgebreider.
We gaan bij deze cursus net nog een stukje dieper in op mindset en ontspanning. Ook krijg je nog een aantal extra technieken voor je lichaamshouding en (bekken)bodem. En hebben we het over verschillende (medische) pijnstilling.

De cursus duurt drie avonden van 19.15u tot 21.30u

HypnoBirthing

Hypnobirthing: is niet alleen een filosofie maar tevens een techniek. Het is een dankbare, ontspannen en stressvrije manier om een kind te baren, gebaseerd op de overtuiging dat alle baby’s in een sfeer van warmte, rust en vreugde geboren zouden moeten worden.Als de moeder goed voorbereid is kan ze een gevoel van blijdschap ervaren en daardoor haar kind rustige en comfortabel op de wereld zetten, waarbij ze haar oerkrachten aanspreekt. Hypnobirthing geeft met een programma van diepe ontspanning, verschillende oefeningen en technieken en de juiste informatie en kennis de vrouw ‘de kunst van het bevallen’ terug, zodat ze haar natuurlijke baringsinstincten kan gebruiken en haar kind veilig en fijn ter wereld kan brengen.
Hypnobirthing is gebaseerd op de overtuiging dat een natuurlijke geboorte niet gepaard hoeft te gaan met ernstige ongemakken.

Het verschil met de HypnoBirthing is dus wat groter. De HypnoBirthing cursus gaat dieper in op het stuk mindset. We leren hier diverse mindfulness en hypnose technieken, zodat je je ook op onbewust niveau klaar kunt maken voor de bevalling. En je onderzoekt of er in je onderbewustzijn nog overtuigingen zitten die de bevalling kunnen belemmeren. Ook leer je de kracht van hypnose (diepe ontspanning) in te zetten tijdens je bevalling. HypnoBirthing gaat er vanuit dat je niet hoeft te leren hoe je moet bevallen, maar dat dit al in je zit.

De cursus duurt vijf avonden van 19.25u tot 21.45u.

Je kunt geen verkeerde keuze maken! Met alle drie de cursussen heb jij een goeie, uitgebreide voorbereiding op jouw bevalling. Het is net wat het meeste bij jou past, hoeveel tijd je hebt en hoever je zwanger bent. Twijfel je nog? Je kunt altijd even contact met ons opnemen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.