Verschil Zwangerschapscursussen

Verschil zwangerschapscursussen

Wij bieden verschillende zwangerschapscursussen aan. Soms is het lastig om een keuze te maken tussen de verschillende cursussen. In dit blog vertel ik jullie iets meer over de verschillen tussen de cursussen.
Met alle cursussen heb je een goeie gedegen voorbereiding. Er is geen betere of slechtere cursus. Het gaat erom wat het beste bij jou of bij jullie past.

De eendaagse zwangerschapscursus:

De eendaagse zwangerschapscursus bevallen in vertrouwen bereid jullie in 1 dag voor op de komst van jullie kindje. Gebaseerd op technieken uit de hypnobirthing, relaxed bevallen en zwangerfit. Fijn als je graag een compacte, maar wel volledige bevalcursus wilt volgen. Je niet zo veel tijd hebt of als je al eens eerder bevallen bent en je wilt alles graag in 1 dag opfrissen. Je leert in de cursus alle tools voor een fijne en soepele bevalling vanuit vertrouwen.
De dag is interactief en we gaan samen met jullie aan de slag om je voor te bereiden op de komst van jullie kindje.

De zwangerschapscursus Zwanger&Zo

Een praktische, positieve cursus. Die jou/jullie voorbereid op de bevalling. Gebaseerd op technieken vanuit de hypnobirthing, mindfulness, relaxed bevallen en zwangerfit maar ook met een praktische en nuchtere insteek. Je bent volledig voorbereid op jouw bevalling. Vanuit een positieve insteek: Jouw lijf is gemaakt om te bevallen. Nu die oerkracht nog aanspreken.
Zwanger&Zo is vergelijkbaar met de eendaagse zwangerschapscursus, maar de zwangerschapscursus Zwanger&Zo is net ietsje uitgebreider.
We gaan bij deze cursus net nog een stukje dieper in op mindset en ontspanning. Ook krijg je nog een aantal extra technieken voor je lichaamshouding en (bekken)bodem. En hebben we het over verschillende (medische) pijnstilling.

HypnoBirthing

Hypnobirthing: is niet alleen een filosofie maar tevens een techniek. Het is een dankbare, ontspannen en stressvrije manier om een kind te baren, gebaseerd op de overtuiging dat alle baby’s in een sfeer van warmte, rust en vreugde geboren zouden moeten worden. HypnoBirthing gaat ervanuit dat je niet hoeft te leren hoe je moet bevallen, maar dat deze instinincten al in je zitten. Waar HypnoBirthing vooral ook in kan helpen is leren hoe je die oerkrachten aan kunt spreken en vooral ook het stuk loslaten. Tevens leer je ook bij de cursus HypnoBirthing alle ins en outs die je kunnen helpen bij de bevalling. Dus ook hier worden bijvoorbeeld de ademhalingstechnieken, geboorteplan en bevalhoudingen uitgebreid behandeld. Net als bij bovenstaande cursussen.
Hypnobirthing is gebaseerd op de overtuiging dat een natuurlijke geboorte niet gepaard hoeft te gaan met ernstige ongemakken.

Het verschil met de HypnoBirthing is dus wat groter. De HypnoBirthing cursus gaat dieper in op het stuk mindset. We leren hier diverse mindfulness en hypnose technieken, zodat je je ook op onbewust niveau klaar kunt maken voor de bevalling. En je onderzoekt of er in je onderbewustzijn nog overtuigingen zitten die de bevalling kunnen belemmeren. Ook leer je de kracht van hypnose (diepe ontspanning) in te zetten tijdens je bevalling. HypnoBirthing is de meest uitgebreide cursus van de drie.

Je kunt geen verkeerde keuze maken! Met alle drie de cursussen heb jij een goeie, uitgebreide voorbereiding op jouw bevalling. Het is net wat het meeste bij jou past, hoeveel tijd je hebt en hoever je zwanger bent. Twijfel je nog? Je kunt altijd even contact met ons opnemen! Of kijk op de desbetreffende pagina, hier vind je nog veel meer informatie over de verschillende cursussen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij zijn met

Vakantie

Van 9 juli t/m 4 augustus 2024 zijn wij op vakantie!
Tijdens onze vakantieperiode zijn we niet bereikbaar en zullen er geen mails of bestellingen worden verwerkt. Mails, aanvragen en bestellingen worden na 4 augustus 2024 op volgorde van binnenkomst weer verwerkt.

Aanmelden voor alle cursussen of een bevalbad huren is nog mogelijk. Na onze vakantie mailen we je alle informatie toe.

Wij wensen iedereen een heerlijke zomervakantie toe!