Slaapcoaching

Wanneer slapen niet vanzelf gaat
Ging slapen voor een baby maar zo gemakkelijk… hoe vaak hoor je ouders niet zeggen: mijn baby slaapt niet, mijn baby doet hazenslaapjes overdag of mijn baby slaapt niet door. Helaas is goed slapen zo gemakkelijk niet, slapen moet echt worden geleerd, net zoals kruipen, lopen en fietsen. Daarin kan slaapcoaching op een zachte, liefdevolle manier (zonder uithuil methodes) ondersteunen.
Baby’s slapen niet vanzelf goed en lang, jij zult ze de weg naar dromenland moeten wijzen. Voor sommige kleintjes is dit geen probleem en vinden deze weg met wat hulp gemakkelijk, terwijl andere baby’s erg veel moeite hebben met slapen en erg onrustig zijn rondom het slapen.

Oorzaken slecht slapen

Slecht slapen van een baby begint eigenlijk altijd met een directe oorzaak. Dit kan een serieuze babykwaal zijn zoals bijvoorbeeld reflux, koemelkallergie of lichamelijk ongemak van de bevalling. Ook ander babyleed kan ervoor zorgen dat slapen moeilijk gaat, zoals bijvoorbeeld de bekende buikkrampjes of de huidhonger.
Of er is gewoon nog geen lekker ritme.
Voor het leren slapen is het belangrijk dat eerst de babykwalen onder controle zijn, zelf kun je ook niet lekker slapen met buikpijn.
Hier besteden we in het slaapcoaching consult ook aandacht aan.baby slaapt niet

Als ouder heb je vaak al van alles zelf geprobeerd om je baby te laten slapen, waardoor jij zelf ook even rust krijgt. Wellicht heb je geprobeerd om je baby in slaap te wiegen, rondjes rijden met de auto, je baby alleen maar op je laten slapen. Heel logisch allemaal, je probeert uiteindelijk gewoon te overleven.
Maar dit geeft ook gewenning, een verkeerde slaapgewoonte en een verkeerde slaapassociatie. Er ontstaat vervolgens een slaapprobleem met daarbij een slaaptekort en oververmoeidheid bij zowel je baby als bij jou.
Dit alles heeft enorme invloed op je kleintje, op jou en je hele gezin. Slaapcoaching kan je hier bij helpen.

​Hoe kan ik je helpen dmv slaapcoaching?

Als slaapcoach kan ik je helpen via de liefdevolle aanpak van de Droomritme Methode.  Samen brengen we de babykwaaltjes in kaart, kijken we naar ritme en regelmaat en buigen we de negatieve slaapgewoontes om in positieve slaapgewoontes.
Ik geef je kennis, advies en een droomplan op maat.
Dit plan wordt volledig op maat met jullie afgestemd met extra aandacht voor de onrust, voeding en de natuurlijke ontwikkeling van je kindje en de draagkracht van jullie op dit moment. De slaapcoaching vind altijd plaats op een zachte, liefdevolle manier, we gebruiken geen uithuil methodes. Maar ondersteunen jou en je baby op een effectieve en positieve manier.

Wie ben ik?

Ik ben Mariska van Doren en werk veel samen met Julia van JoyfulBirth& Babies.
Samen kunnen we nog meer betekenen voor jullie als (toekomstige) ouders.
Loop je vast met het slapen van je baby of kindje? Dan kan ik je helpen!
Ik ben gecertificeerd droomritmecoach en heb daarnaast veel ervaring met mijn 3 eigen kinderen.
Daarnaast werk ik in de kraamzorg waarbij ik veel jonge ouders ondersteun.

Wil je meer weten over mij als slaapcoach of een consult boeken?
Op mijn website vind je de verschillende pakketten voor slaapcoaching om te zien welk consult het beste bij jullie situatie past.

Gaat het slapen niet goed bij jullie thuis? Neem dan contact met mij op en ik help jullie liefdevol weer op weg naar betere nachten.

×