Postpartum care

Postpartum care: Helende en ondersteunende behandelingen tijdens jouw kraamtijd.

Wil je in of na je kraamtijd genieten van een heerlijk verwenmoment voor jezelf? Om te ontspannen, te helen en te genieten? Echt even tijd voor jezelf te nemen en stilstaan bij het vierde trimester?
Dan kom ik je heerlijk in de watten leggen!

Ik kan gebruik maken van verschillende technieken om jouw lichaam te helpen helen en te ontspannen. Ook is er echt even tijd voor jouw verhaal. Misschien wil je iets delen over de bevalling of heb je vragen over het moederschap. Even bewust stilstaan bij jezelf en het moederschap. En je lijf ook te eren voor al het werk dat hij de afgelopen maanden voor jou heeft gedaan.

De postpartum care behandelingen stel ik helemaal op jouw wensen af. Zie hieronder de korte beschrijving. Als je meer over de betreffende behandeling wilt weten, kun je door klikken naar de desbetreffende pagina. Wil je een combinatie van de verschillende behandelingen? Kijk dan bij  het alles in 1 postpartum care pakket

Postpartum behadelingen:

bellybinden Ik kan een (bengkung) bellybind behandeling bij je uitvoeren. Waarin we de buik inwikkelen in een doek. Wat ervoor zorgt dat de spieren en organen weer terug op zijn plek kunnen komen. En helpt bij het afvoeren van afvalstoffen een goede doorbloeding en een rechte houding en minder druk op de buik. Ook voelt de buik daarna wat minder leeg en hangend.bellybinden

kraammassage, Ik kan je een uitgebreide kraammassage geven. Op mijn speciale, comfortabele massagetafel.  Wat er voor zorgt dat alle ontspanningshormomen kunnen gaan flowen. Ook besteden we aandacht aan het afvoeren van afvalstoffen en het verbeteren van de bloedcirculatie. Als er nog blokkades in het lijf zitten, zowel fysiek als emotioneel, kunnen we hier ook mee aan de slag gaan en dit op een zachte manier los maken. Ook bij fysieke klachten zoals bekkenklachten kunnen we dit los masseren. De massage is zacht en ontspannend. En er wordt op een zachte manier aan het lijf gevraagd om te ontspannen en los te laten. Zodat jij je na de massage ook als herboren voelt! Ik kan de rug, schouders, nek, hoofd, armen, benen en voeten masseren en als jij dit fijn vindt ook even bewust aandacht geven aan de buik.

Voetenbad. Ik kan je een heerlijk ontspannend voetenbad aanbieden. Met speciale postpartum care kruiden die heling bevorderen. Tevens kunnen we hierna de voeten masseren.

yoni stomen, Ik kan een yoni steam oftewel vaginaal stoombad aanbieden dit is een hele fijne manier om te helen na je bevalling. De kruiden hebben een reinigend, helend en ontstekingsremmend effect op de baarmoeder. Door de stoom openen de poriën en ontspant de baarmoeder zich en kunnen de geneeskrachtige kruiden hun werk doen op de weefsels, spieren, slijmvliezen en baarmoeder. Zelf zit je geheel toegedekt, ontspannen op een krukje. De meeste vrouwen ervaren het yoni steamen als een hele prettige, zachte behandeling en hadden geen idee hoe fijn het kon zijn. Ook als je hechtingen na de bevalling hebt of kleine scheurtjes/schaafwonden in het gebied van de yoni. Het stomen kan vanaf dag 10 na je bevalling.

sluitingsritueel Ook kan ik bij je het rebozo sluitingsritueel uitvoeren. Tijdens je bevalling ga je letterlijk open en na je kraamtijd kun je een sluitingsritueel uitvoeren om het lichaam weer te sluiten. En om de kraamperiode af te sluiten. Dit doe ik door behulp van rebozo doeken waarmee ik je inpak en sluit van hoofd naar voeten. Het helpt je om weer te zakken in je lijf en meer te landen. En dichter bij jezelf te komen. Een rebozo sluitingsritueel is vanaf 40 dagen postpartum mogelijk. (deze afspraak duurt een kleine 3 uur, dus kan alleen bij het verwenpakket 2 geboekt worden of los geboekt worden)

Je kunt losse behandelingen boeken of een combinatie van verschillende behandelingen. Alles is mogelijk! Kijk even bij alle losse behandelingen op de website voor meer informatie over iedere behandeling. Je kunt in je zwangerschap al contact opnemen, zodat ik je in de maand van je uitgerekende datum in de agenda kan zetten en je zeker bent van een plekje op korte termijn na je bevalling. Maar je kunt ook na je bevalling contact met mij opnemen in je kraamtijd of zelfs in de periode daarna!

Mothering the mother!♥

×