Rebozo sluitingsritueel

Ook het rebozo sluitingsritueel kent zijn oorsprong in Mexico. Waar vrouwen 40 dagen na hun bevalling weer gesloten worden. Maar het ritueel, zoals ik het toepas, gaat verder dan dat. En is toepasbaar bij alle vrouwen, in alle stadia van hun leven. Net bevallen of niet. Bijvoorbeeld als je een heftige periode hebt gehad en dit wil sluiten. Ergens heling over wilt ontvangen, iets dat jou niet meer dient los wilt laten. Of misschien een bevalling van langer geleden af wilt sluiten. Als jij bij het lezen over het rebozo sluitingsritueel een yes voelt,
om welke reden dan ook, dan is dit ritueel geschikt voor jou.

Tijdens de bevalling en op sommige momenten in je leven, ga je open, zowel lichamelijk als energetisch. Tijdens de rebozo sluitingsceremonie wordt je lichaam weer gesloten met behulp van een rebozo doek, fijne massages en rituelen. Het is een hele prettige, rustgevende ervaring, waarna je weer meer kunt zakken in je lichaam.
Het sluiten werkt niet alleen maar energetisch. Maar ook lichamelijk, ze noemen het niet voor niets ‘closing the bones’.

Het doel van het rebozo sluitingsritueel

  • Moment van aandacht en zorg voor de moeder/vrouw
  • Diepe ontspanning
  • Contact met haar innerlijke vrouwelijke bron
  • Eren van de vrouw die moeder geworden is als je recent bevallen bent
  • Verwerking van de geboorte
  • Heling
  • Ontgifting
  • Afronden van een fase
  • Steun bij de overgang van binnen naar buiten

Hoe gaat het ritueel zijn werk?:

Een rebozo sluitingsritueel kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, over het algemeen ziet het ritueel er uit zoals hieronder beschreven, maar er een eigen invulling aan geven om bepaalde dingen nog dieper te verwerken, of iets uit het ritueel laten is altijd mogelijk!

-Een gesprek met een kopje helende kruidenthee. Over jou, over de bevalling of over wat je wilt afsluiten/verwerken/loslaten.
-Een heet kruidenbad of een voetenbad in combinatie met de yoni steam. Na het bad of tijdens de yoni steam opwarmen onder dekens (zweethut genoemd, om het eruit te zweten)
-Massage van het hele lichaam, om dieper te ontspannen.
-Sluiten van het lichaam middels de rebozo doeken in zeven etappes. Hierbij worden liefdevolle affirmaties/suggesties gezegd.

Een rebozo sluitingsritueel afspraak duurt ongeveer 3 uur. Het is voor ons handig als er een tweede persoon aanwezig is. Dit kan in de vorm van een partner zijn, maar ook een moeder, zus, vriendin of combinatie van vrouwen die veel voor je betekenen. Ook geven wij vaak samen het sluitingsritueel. Mocht je liever het ritueel met een van ons alleen doen dan is dat ook mogelijk, geef dit dan even aan.

Kosten rebozo sluitingsritueel:

Het rebozo sluitingsritueel kost €179,- inclusief het gebruik van alle materialen en kruiden. (excl. reiskosten van €0,30 per km vanaf Weert) Indien wij met zijn tweeën komen, zijn de kosten €209,-

Het volledige pakket: Wil je graag de bellybind, uitgebreide massage, yoni steam, helend voetenbad, moxa/voetreflex en sluitingsritueel ontvangen? Dat kan ook! Kijk daarvoor hier.

Good to know:

-Het is fijn als er iemand anders is om op je baby en eventueel andere kinderen te letten, zodat jij even helemaal kunt ontspannen en je geen zorgen hoeft te maken.
-Het is fijn als de ruimte lekker verwarmd is.
-we nemen onze massagetafel mee, dus hier is ruimte voor nodig
-Het is voor ons fijn om niet te ver te hoeven tillen/trappen op te gaan met de massagetafel. Mocht dat wel nodig zijn omdat je boven een fijne ruimte hebt voor de behandeling, dan is een beetje hulp met tillen (door bijvoorbeeld je partner) wel gewenst.

Voel jij een yes of wil je graag meer informatie hebben? Neem dan even contact met ons op via onderstaand formulier of stuur even een appje.

Lees hier meer over de ervaring:

Aanvraag

×