Consult zwangerschap

Ben je zwanger en wil je graag nog wat extra begeleiding tijdens je zwangerschap? Ongeacht of je de cursus hypnobirthing gevolgd/ doula ondersteuning hebt of niet kun je bij mij terecht voor:

Een stuitconsult: Hierin geef ik je tips en trucs die je baby aanmoedigen om te gaan draaien. Op een zachte, niet geforceerde manier. Deze oefeningen kun je gewoon thuis doen. Ik geef je informatie over acupunctuur, moxa therapie, voetreflex, en een uitwendige versie. Ook kan ik een hypnose sessie bij je doen, waarin we de baby uitnodigen te gaan draaien en opzoek gaan of er nog angsten, spanning of stress bij jou aanwezig is. Het onderzoek “Hypnosis for turning Breech Baby” van Dr L.Mehl naar het draaien van baby’s in stuitligging. Toont aan dat bij de 100 vrouwen met een zwangerschapsduur tussen de 37 en de 40 weken waarvan de baby in stuit ligt, 81 baby’s draaiden naar hoofdligging na een hypnose-sessie. Binnen de controlegroep waren dit er maar 48.
Ook vertel ik je alles over een vaginale stuitbevalling en over een keizersnede. Want vaak kun je ook gewoon prima natuurlijk bevallen van een kindje in stuit. In veel gevallen is een keizersnede dan ook niet nodig. Het is dan van belang dat je een zorgverlener zoekt die veel ervaring heeft met stuitbevallingen en die jij vertrouwd. Maar minstens zo belangrijk is dat de zorgverlener vertrouwen heeft in jou. En jij zelf vertrouwen hebt in je lijf en in je baby. Ik geef je hier alle informatie over, zodat jij een weloverwogen goed geïnformeerde keuze kunt maken. Vanaf 32 weken kun je een stuitconsult volgen.

Dreigt er een inleiding wat je liever niet wilt, of twijfel je hierover? Of wil je graag informatie over hoe je de inleiding zo prettig en zo rustig mogelijk voor jou en de baby kunt laten verlopen? Met zo min mogelijk kans op medische interventies?

Vind je het lastig om de keuze te maken of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen. Of zijn jij en je partner het niet eens over de keuze?

Ben je bijna ‘overtijd’ en wil je graag weten welke natuurlijke manieren er allemaal zijn om de bevalling op te wekken. Of wil je weten welke opties je hebt bij 42 weken? Ook hier heb ik een hypnose sessie voor die we desgewenst zouden kunnen doen om de baby uit te nodigen om geboren te worden.

Dreigt je baby te vroeg te komen of zijn je vliezen gebroken en heb je nog geen golvingen (weeën)?

Wordt je baby groot geschat of heb je zwangerschapsdiabetes en wil je hierover graag meer (wetenschappelijke) informatie? Tips bij je dieet? Of twijfel je of je de ogt test wel ‘moet’ doen? Of wil je graag weten hoe je kunt voorkomen dat je baby bij gevoed wordt met kunstvoeding na de bevalling?

Heb je nog last van belemmerende gedachten of angsten over de zwangerschap of geboorte?

Heb je een traumatische bevalervaring gehad of last van neerslachtige/depressieve, paniekerige gevoelens tijdens de zwangerschap of na de geboorte?

Wil je nog even een kleine opfrisser van de cursus zo vlak voor de geboorte?

Of heb je een andere vraag of probleem?

Door mijn ervaringen en kennis als hypnobirthing docente, doula, achtergrond psychologie, samenwerking met verloskundigen en grote kennis over geboorte en zwangerschap. Kan ik je coaching en begeleiding geven. Je van alle informatie te voorzien om een goede weloverwogen keuze te maken. Ook kan ik je tips en trucs geven om bijvoorbeeld je baby te laten draaien of een inleiding te voorkomen. Bij alle vragen kan ik ook gebruik maken van hypnose om te kijken of er bij jou nog belemmerende gedachten, angsten of spanning zit, waar je zelf misschien niet bewust van bent. Maar dit hoeft uiteraard niet. Ook kan ik je helpen om goed geïnformeerd met je zorgverlener in gesprek te gaan, want wist je dat in veel praktijken of ziekenhuizen de protocollen vaak van elkaar verschillen? En je zelf altijd de keuze hebt om ergens in mee te gaan of niet.

Kosten

De kosten voor een telefonisch of skype consult bedragen 12,50,- euro.
De kosten voor een ‘real life’ consult zwangerschap bedragen 45,- euro. Dit kan bij jullie thuis of bij mij op locatie in Budel. (De prijs is exclusief reiskostenvergoeding van €0,20 per km buiten een straal van 15 km vanaf Budel.) Consulten duren ongeveer 1,5 uur.